Cemal Şan Kimdir

Aşk Üçlemesi ile geniş kitlelerce tanınmaya başlayan Cemal Şan, 1965’de Tunceli’de dünyaya geldi.
Cemal Şan Kimdir

Cemal Şan Biyografisi

İlk başlarda işletme ve iktisat eğitimi alan başarılı yönetmen, daha sonra mizah dergilerinde şiirler, öyküler yazdı. İlk filmi Ali Sakın Arkana Bakma isimli film ile yönetmen koltuğuna oturdu. 1992’de senaryosunu yazdığı Dönersen Islık Çal ismli filmde ile Yunus Nadi Senaryo Ödülü’nü kazandı. Uzun bir süre güzel oyuncu Nesrin Cavadzade ile birlikte olduktan sonra ayrıldılar.

1996’da Ali Sakın Arkana Bakma isimli filmin senarist ve yönetmenliğini yaptı. Filmin başrollerinde Hazım Körmükçü, Ayla Algan ve Güler Ökten yer aldı. 2001’de Benimle Evlenir misin isimli dizi ile televizyon dünyasına adım attı. Daha sonra ise Yersiz Yurtsuz isimli dizinin yönetmenliğini yaptı. Dizi kimsesiz bir ailenin içler acısı durumunu anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ferdi Tayfur, Şerif Sezer ve Sinan Albayrak yer aldı.

2007’de ise Aşk Üçlemesinin ilk filmi olan Zeynep’in Sekiz Günü’nü çekti. Film Zeynep isimli hayatı monotonlaşmanın da ötesinde olan bir kızın, alt üst olmasını ve hiç bilmediği bir duygu olan sevgi ile tanışmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Fadik Sevin Atasoy ve Mustafa Üstündağ yer aldı. Üçlemenin ikinci filmi ise Ali’nin Sekiz Günü oldu. Ali kendi halinde mahallede bakkal işleten bir adamdır. Mahalleye yeni taşınan Zeynep’e aşık olur fakat Zeynep’in de başka birini deli divane sevdiğini öğrenmesiyle dünyası başına yıkılır. Filmin başrollerinde ise Serdar Orçin ve Begün Bigören yer aldı Üçlemenin son filmi ise Dilber’in Sekiz Günü oldu. Dilber çocukluk aşkı Ali ile evleneceğini düşündüğü sırada Ali’nin başka biriyle evleneceğini duyar ve çıldırır. Kendini ahıra kilitleyip gelen ilk kişiyle evleneceğini söyler. Kasabadan aksayan ayağıyla yavaş yavaş gelen Mehmet, Dilber’i kendine eş olarak alır ve kasabaya yerleşirler. Mehmet Dilber’i çok şaşırtır fakat her şey düşündükleri gibi olmaz. Filmin başrollerinde ise Nesrin Cavadzade ve Fırat Tanış yer aldı.

dilbein-sekiiz-gunu.jpg

Televizyon dizilerinde de yer alan Cemal Şan, Firar isimli dizinin yönetmenliğini yaptı. En güvendiği adam Nadir kardeşini öldürünce deliren Aziz Ağa Nadir’i bulup öldürmeye çalışır. Mardin’den İstanbul’a uzanan olaylarda Nadir, yeni insanlarla tanıyıp görecektir. Dizinin başrollerinde Caner Dindoruk, İsmail Hacıoğlu ve Ece Çeşmioğlu yer aldı. 2014’te ise Fakir Baykurt’un aynı adlı romanında uyarlanan Yılanların Öcü isimli dizinin yönetmenliği üstlendi. Dizinin başrollerinde ise Cemal Toktaş, Hande Soral, Ahmet Varlı ve Gözde Çığacı yer aldı. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum