Cemal Kamacı Kimdir? & Hakkında Bilgi

1943 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Cemal Kamacı hakkında merak edilenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte Cemal Kamacı'nın biyografisi!
Cemal Kamacı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cemal Kamacı Biyografisi

Ak Parti'nin kurucu isimlerinden bir tanesi olan ve sevilen sporcu Cemal Kamacı 1943 yılında Trabzon'da dünyaya gelmiştir.

cemal-kamaci-biyografisi.jpg


Cemal Kamacı Eğitim Hayatı

Milli bir boksör olan Cemal Kamacı 1943 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğmuştur. Kapı köyünde yaşayan ailesinin onuncu çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Spora İstanbul'da öncelikle ilgi alanı olan futbol ile başlayan Kamacı spor sakatlanması sonucu ayağı kırılınca futbol oynamaya ara vermek zorunda kalmıştır.

cemal-kamaci-egitim-hayati.jpg


Cemal Kamacı'nın Çalışmaları

Boks ile alakasına ise Fatih Güreş Kulübü Boks Şubesi'ne Ali Hoca tarafından 13-14 yaş aralığında iken yönlendirilmiştir. İlgisi ve yeteneği fark edilen genç sporcunun başarıları sayesinde kısa sürede Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Ardından boks takımına kaptanlık yapmaya başlamıştır. Amatör şekilde başladığı spor hayatına 9 yıl boyunca devam eden Kamacı 1962 yılında Milli Takım'a başlamıştır. 1966 yılına kadar 67 ve 71 kilo sınıfında yapılan tüm yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarda ülkesini savundu.  İki kez Balkan'larda yapılan yarışmalarda ikincilik ödülünü ülkesine kazandırdı. 1967 yılında Türkiye'de henüz bu branşta kendisine belge verecek bir kurum olmamasından dolayı Viyana'da işlemlerini tamamlayarak profesyonel olarak hayatına devam etmeye karar verdi. 1972 yılında Avrupa Şampiyonluğu'nu elinde bulunduran Fransız sporcuyu yenerek Avrupa şampiyonu unvanını aldı. 1973 yılında İspanya'ya kaptıran Kamacı 1975 yılında Avrupa Şampiyonu unvanını yeniden elde etmiştir. 1976 yılında Avrupa kapsamında yapılan üç maçta da aynı unvanı korumayı başaran milli boksör 63.5 kg sıralamasında dünya dördüncüsü olacak kadar büyük başarılara adım attı. Avrupa Şampiyonu olan ilk Türk boksör olma rekoru hala kendisindedir.


Cemal Kamacı'nın Siyasi Hayatı

Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulması planlanan Ak Parti yapılanması içinde önemli görevler alarak kurucu üyelerden bir tanesi olan Kamacı hala parti içinde önemli görevleri yerine getirmektedir.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.