Cem Toker Kimdir

İş adamı, siyaset adamı ve Liberal Demokrat Partisi Genel Başkanı Cem Toker, 5 Temmuz 1957 tarihinde İstanbul’da doğdu.
Cem Toker Kimdir

Cem Toker’in Biyografisi

Cem Toker, ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından İstanbul İngiliz Lisesinden mezun oldu. Liseden mezun olduktan sonra 1974 yılında Amerika Birleşik devletlerine giderek üniversite eğitimini aldı. Amerika’da Arizona Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Eğitiminin yanı sıra Ekonomi ve Uluslararası ilişkiler alanında eğitimler aldı.

Amerika’da lisans eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına da bu ülkede başladı. İlk olarak finans sektöründe kariyerine başlangıç yaptı. Bunun yanı sıra uluslararası danışmanlık, rehberlik ve dil hizmetleri veren bir şirket kurdu. 20 yıldan fazla Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşadı.

1996 yılında siyasete adım atan Cem Toker, Liberal Demokrat Partiye katıldı. İlk olarak LDP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunurken, sonrasında ise İstanbul İl Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu.

2005 yılında yapılan kongrede LDP’nin Genel Başkanı seçildi. 2016 yılı itibarıyla görevinin başındadır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.