Cem Boyner Kimdir

Boyner Mağazaları Zinciri’nin sahibi, Türk iş adamı Cem Boyner, 23 Eylül 1955’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Cem Boyner Kimdir

Cem Boyner Biyografisi

Tam adı Hasan Cem Boyner olan iş adamı, Ali Osman ve Ayten Boyner’in çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. Eğitimine Robert Koleji’nde bitirirken, üniversiteyi ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak bitirdi.

Boyner, Çarşı Mağazaları olarak adlandırılan grubun başıydı ve yapılan anlaşmalar sonucunda hepsi Boyner altında birleşti. Boyner Holding'in ve Beymen'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ve Benetton markasının Türkiye ortaklığını aldı. Başarısı Türkiye ve dünya da başarılı işler ortaya koydu.

Boyner Mağazalığın lideri olan Cem Boyner, 2012 yılında büyük bir atılım yaparak Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi AŞ’nin ilk olarak %67 hissesini, 2013 yılında ise geriye kalan %37’lik hisseyi alarak mağazanın tamamına sahip oldu.

cem boyner iş adamı

Cem Boyner, Altınyıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Boyner, TÜSİAD başkan yardımcılığı ve başkanlığı da yaptı.

1995 yılında genel seçimlere katılan liberal eğilimli Yeni Demokrasi Hareketi Genel Başkanlığı görevinde de bulunan Boyner, seçimin ardından etkin siyaseti bıraktı.

Cem Boyner, birinci evliliğini 1989 yılında Bilgün Kazak ile yaptı ve Elif ile Ayşe adında iki kız çocuğu oldu. İkinci evliliğini ise Ümit Boyner ile yaptı ve bu evlilikten de Murat adında erkek çocuğu oldu.

Cem Boyner’in Kitapları

  • Demokrasinin İçyüzü (1975)
  • Yakındaki Uzak Uzaktaki Yakın

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.