Çelik Penis Festivali (Kanamara Matsuri)

Kökeni Şinto inanışına dayanan dini bir geleneksel festival olan Kanamara Matsuri sizi çok şaşırtacak.
Çelik Penis Festivali (Kanamara Matsuri)

Eski zamanlarda hayat kadınları cinsel hastalıklardan korunmak amacı ile dua ederlermiş. Günümüzde ise AIDS gibi hastalıklara dikkat çekmek ve yardım toplamak amacı ile devam eden bu festivalin sembolü olan penis, anahtarlıklardan şekerlere, mumlardan hediyelik eşyalara kadar her yerde karşımıza çıkıyor.

kanamara-matsuri.jpg

Bu sembol sırtlarda taşınarak sokaklarda gezdiriliyor. Festivalde aynı zamanda ilginç kıyafetli insanlar da görebilirsiniz.

kanamara-matsuri-004.jpg

Turistlerin büyük ilgisini çeken bu festivalin tarihinde yatan efsane:

Bir kadına aşık olan şeytan kadından ilgi göremez ve kadın başka biriyle evlenmeye karar verdiğinde şeytan kadının vajinasının içine girer. Genç kadının kocasının penisini düğün gecesinde ısırarak koparır ve adamı hadım eder. Çelikten bir penis yapılır ve şeytan kandırılır. Bu çelik penisi ısırdığında dişleri kırılan şeytan kadının vajinasından çıkar. Bu efsane sonucunda çelik penis sembolü kutsallaştırılmış ve festival halini almıştır.

kanamara-matsuri-007.jpg

Cinsel yollarla buluşan hastalıklara karşı farkındalık yaratan festival, bu yıl Nisan 2016'da Kawasaki'de gerçekleşecek.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.