Celal Köse Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ak Parti Yozgat belediye başkan adayı olan Celal Köse, 1972 yılında Yozgat da dünyaya gitmiştir. Celal Köse hakkında daha ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Celal Köse Kimdir? & Hakkında Bilgi

Celal Köse Biyografisi

Ak Parti'nin yeniden aday gösterdiği önemli isimlerden bir tanesi olan Celal Köse 1972 yılında Yozgat’ta dünyaya gelmiştir.

Celal Köse Biyografisi


Celal Köse Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini aile ile birlikte yaşadıkları Yozgat ilinin çeşitli okullarında tamamlamıştır. Ardından üniversite eğitimine devam etmeye karar veren Köse, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde kamu yönetimi bölümüne yerleşmiştir. Başarılı bir şekilde lisans eğitimini tamamlayan Köse hemen arkasından yüksek lisans eğitimini almak üzere Yıldız Teknik Üniversitesi'nde aynı bölüme başvurmuştur. Yüksek lisans çalışması sırasında da aktif olarak içinde yer aldığı siyasetle ilgilenmiştir. Siyasi partiler esasına göre seçme ve seçilme esasları, partilerde iç demokrasi gibi konular başta olmak üzere liderlik konusunda da uzmanlık yapmıştır. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra da iş hayatına atılmaya karar vermiştir.

Celal Köse Eğitim Hayatı


Celal Köse İş Hayatı

Eğitimini tamamlamasının hemen ardından inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi önemli alanlarda çalışmalar yürütmüştür. Esas olarak ise 1984 yılından beri inşaat yani al-sat projeleri ile hayatına devam etmiştir. Siyasi hayata da eş zamanlı olarak gençlik kollarındaki yapılanmalarda yer alarak devam etmeye çalışmıştır.

Celal Köse İş Hayatı


Celal Köse Siyasi Hayatı

İlk olarak siyasi hayat anlamında Refah Partisi Gençlik Kolları ile giriş yapan Köse daha sonra Ak Parti'nin 2000 yılında kuruluşunda yer almaya karar vermiştir. İl Başkan Yardımcısı unvanı ile kuruluşa da katkı sağlayan Köse, 2002 yılında Ak Parti tarafından Yozgat Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirilmiştir. 2007 yılında sürdürdüğü bu görevden ayrılmıştır. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başkanlık sistemine geçildikten sonra ise atama usulüyle Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı'na getirilmiştir. Hale de aktif şekilde bu göreve devam eden Köse, yaklaşan seçimlerde Ak Parti Yozgat milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Celal Köse Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.