Çekirge ve Karınca İstilası ile İlgili Ayet – A’araf Suresi 133 ve 132. Ayetleri

2020 yılında yaşanan salgın ve istila olaylarının sonuncusu 2020 yılının Mart ayında Umman’da gerçekleşti. Yaşanan karınca istilası sonucunda birçok kişi Karına istilasını kıyamet alameti olarak yorumladı. Peki, Karınca istilası ile ilgili ayet var mı?
Çekirge ve Karınca İstilası ile İlgili Ayet – A’araf Suresi 133 ve 132. Ayetleri

Çekirge ve Karınca İstilası ile İlgili Kuran-ı Kerim Ayeti

Dünya genelinde saldın ve istila tarzı olaylar ardı ardına yaşanmaya başladı. İlk olarak Irak ve İran’da Çekirge istilası boy gösterirken, sonrasında ise Umman’da Karınca İstilası ortaya çıktı. Birçok kişi karınca istilasını kıyamet alametiyle ilişkilendirdi ve bu konuda Kuran-ı Kerim’de ayet var mı sorusunu sormaya başladı.

Karınca istilası ile ilgili Kuran’ı Kerim’de ayet var mıdır? Karınca istilası kıyamet alametleri arasında mıdır?

Karınca İstilası Kuran- Kerim’de Geçiyor mu?

İslam 'ın kutsal kitabı Kur-an'ı Kerim 'de çekirge istilası ile ilgili ayet yer almaktadır. A'râf Suresi - 132-133 'üncü ayetleri şu şekildedir:

 

وَقَالُوا مَهْمَا تَأْتِنَا بِه۪ مِنْ اٰيَةٍ لِتَسْحَرَنَا بِهَاۙ فَمَا نَحْنُ لَكَ بِمُؤْمِن۪ينَ

فَاَرْسَلْنَا عَلَيْهِمُ الطُّوفَانَ وَالْجَرَادَ وَالْقُمَّلَ وَالضَّفَادِعَ وَالدَّمَ اٰيَاتٍ مُفَصَّلَاتٍ فَاسْتَكْبَرُوا وَكَانُوا قَوْماً مُجْرِم۪ينَ

 

Ve dediler ki: "Bizi büyülemek için ne işaret getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz."

'Biz de açık seçik mûcizeler olmak üzere onların üzerine tûfan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik. Yine de büyüklük tasladılar ve günahkâr bir kavim olmakta direndiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum