Çay Kansere Neden Oluyor

ürkiye’de olmazsa olmaz bir lezzet çay. Ancak uzmanlara göre çayın kanser yapma riski var. İşte o açıklama!
Çay Kansere Neden Oluyor

Çay şüphesiz ülkemizde en çok tüketilen içeceklerden. Ancak Opr. Dr. Mehmet Emin Güneş’e göre aşırı sıcak içilen çay gırtlak kanserine neden oluyor. Güneş yaptığı açıklamada hastalarsın son yıllarda giderek artış gösterdiğini söyledi. Gelen hastalarının çoğunlukla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden olduğunu belirtti. “Kars, Erzurum ve Ağrı’da gırtlak kanseri hastalığına çok rastlanıyor” diyen uzman doktor buna neden olarak da o bölgede çayın çok fazla ve çok sıcak olarak tüketilmesini gösterdi.

 

“Kıtlama Büyük Risk Taşıyor”
Erzurumluların kıtlama yöntemiyle çay içmesine değinen Güneş “Özellikle Erzurumlular kıtlama denilen bir yöntemle ağızlarındaki şekeri yüksek ısıdaki çayla eritip içiyorlar bu da yemek borusu ve ağız tabanı kanserine neden oluyor” dedi.

Bardağa konulan çayın 75-80 derece olduğunu ve şeker atılıp karıştırılınca bu ısının 60 dereceye düştüğünü belirten Emin Güneş bu iki sıcaklık farkının kanserin oluşmasına neden olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.