Dudak Çatlamasına İyi Gelen Krem, Nemlendirici ve Yağlar

Dudak çatlamasına iyi gelen ilaçları, kremleri, nemlendiricileri, yağları, bitkisel çözümleri ve diğer yöntemleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Dudak Çatlamasına İyi Gelen Krem, Nemlendirici ve Yağlar

Dudak Çatlamasına İyi Gelen Şeyler

Dudak çatlamasına ne iyi gelir sorusunun cevabını özellikle soğuk kış aylarında ararız. Nedenleri arasında yeteri kadar sıvı alınmaması, kuru ve soğuk hava, bazı ilaçlar, yoğun rüzgara maruz kalmak ve ağızdan nefes alınması olan bu rahatsızlığı bazı yöntemleri kullanarak kısa süre içerisinde geçirebilirsiniz.

Dudak çatlamasını geçirmek için kremlerden Blistex Med Plus, nemlendiricilerden Avene Stick Levres Cold Cream, bitkisel yöntemlerden gül yapraklarını, yağlardan Hindistan cevizi yağını, besinlerden balı, diğer yöntemlerden ise soğuk kompres uygulamayı öneriyoruz. Bu uygulamaları kullanarak dudak çatlamalarını geçirebilirsiniz.

Dudak Çatlamasına İyi Gelen Kremler

dudak çatlamasına iyi gelen şeyler

Dudak çatlamasını önleyen kremler Blistex Med Plus, Burt’s Bees Beeswax Lip Balm ve Darphin Age Defying Lip Balm'dır.

Saymış olduğumuz bu dudak kremleri içeriklerinde bulunan bitkisel bileşenler sayesinde dudaklarınızı nemlendirmenin yanı sıra pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Zengin besin değeri sayesinde dudaklarınızı besleyen ürünler, günlük kullanıma uygun olmasıyla öne çıkıyor.

İlaçlarla beraber kullanılmak istenirse doktor onayından geçmesi gereken bu ürünleri tek olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu kremleri düzenli bir şekilde kullandığınızda kısa süre içerisinde dudaklarınızdaki çatlamaların ortadan kalkacağını söyleyebiliriz.

Dudak Çatlamasına İyi Gelen Bitkisel Çözümler

dudak çatlamasına iyi gelen şeyler

Dudakta çatlak oluşumunu engelleyen bitkisel yöntemler gül yaprakları, Aloe vera ve yeşil çaydır. Bu bitkisel yöntemleri kullanarak dudaklarınızdaki çatlakları iyileştirebilirsiniz.

Dudak çatlamasında gül yapraklarını kullanmak oldukça popüler bir yöntemdir. Dudaklarınızı nemlendirirken tahrişi de gideren gül yaprakları, oldukça etkili olması sayesinde çoğu kişinin ilk tercihi oluyor.

Kısa süre içerisinde dudak çatlamasını gideren bu bitkisel yöntemlerin yanında Aloe vera ve yeşil çaylardan da yardım alabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız uygulamanın etkisini arttırabilirsiniz. Kür şeklinde dudaklarınıza uygulamanız gereken bu yöntem sayesinde düzenli kullanımlarda dudaklarınız pürüzsüz olacak.

Dudak Çatlamasını Gideren Nemlendiriciler

dudak çatlamasına iyi gelen şeyler

Dudak çatlamasını önleyen nemlendiricileri Bioderma Atoderm, Nuxe Reve de Miel Baume Levres, Ecolution of Smooth Bilstore, Darphin Age Defying Lip Balm, Caudalie Vinexpert Serum, Blistex MedPlus Stick ve Avene Stick Levres Cold Cream olarak sıralayabiliriz.

Anında etkisini göstererek dudaklarınızın rahatlamasını sağlayan bu nemlendiriciler, soğuk kış günlerinde vazgeçilmeziniz olacak. Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde dudaklarınızın beslenmesine yardımcı olan ürünler aynı zamanda koruyucu bir etki bırakıyor. Böylece dudaklarınız günün geri kalanında da nemli kalıyor ve kurumuyor.

Dudak Çatlamasına İyi Gelen Yağlar

dudak çatlamasına iyi gelen şeyler

Dudak çatlamasını geçiren yağlar Aloe vera jeli, Hindistan cevizi yağı, Hint yağı, zeytinyağı, shea yağı ve jojoba yağıdır.

Yukarıda saymış olduğumuz bu yağlar yoğun vitamin ve mineral içermesi sayesinde dudaklarınızın beslenmesini sağlıyor. Bu sayede besin alamamaktan kaynaklanan kurumalar ve yaşanan olumsuz durumlar önleniyor.

Nemlendirici etkileri sayesinde anında etli ederek dudaklarınızın nemlenmesini sağlayan yağlar aynı zamanda iltihapları iyileştirmeye de yardımcı oluyor. Bu sayede dudaklarınız daha önce olmadığı kadar sağlıklı ve pürüzsüz bir yapıya kavuşuyor.

Dudak Çatlamasını Geçiren Besinler

dudak çatlamasına iyi gelen şeyler

Dudak çatlamasına iyi gelen besinler toz şeker, bal, salatalık, süt, su, portakal ve limondur. Bu besinleri tüketerek dudak çatlamasının etkilerini azaltabilirsiniz.

Bu besinleri tüketerek kısa süre içerisinde dudaklarınızdaki çatlakları giderebilirsiniz. Düzenli olarak öğünlerinizde bu besinleri tüketmeniz halinde ise çatlaklardan sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Böylece hem daha sağlıklı hem de pürüzsüz dudaklara sahip olursunuz.

Dudak Çatlamasına İyi Gelen Yöntemler

dudak çatlamasına iyi gelen şeyler

Soğuk kompres uygulaması, sıvı alımını arttırmak, yağlar ile bakım yapmak, nemlendirici kullanmak ve vazelin uygulamak dudak çatlamasını gideren yöntemler arasında yer alıyor.

Bu yöntemleri uyguladığınız takdirde kısa süre içerisinde dudak çatlaklarınızın ortadan kalkacağını göreceksiniz. Düzenli kullanımlarda ise bu yöntemler dudaklarınızı daha pürüzsüz ve sağlıklı bir yapıya kavuşturacaktır.

Dudaklara koruyucu yerleştiren yöntemlerin de yer aldığı bu uygulamalar, dudaklarınızı gelecek zamanlı hasarlara karşı da koruyor. Böylece gün aşırı olarak bu ürünü kullandığınızda bile etkisi geçmeyerek korumaya ve pürüzsüz yapmaya devam ediyor.

Dudak Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Nivea Lip Hydro Care Dudak Bakım KremiRahatlatıcı10/9.9
2Avon Anew Ultimate Dudak BakımıKoruyucu10/9.6
3Le Petit Marseillais Besleyici Dudak BakımıFerahlatıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Dudak
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Dudak Bakım Ürünleri

Dudağınıza iyi gelecek birbirinden kaliteli ürünler için aşağıda göz atabilir, kendinize uygun bulduğunuz ürüne göz atabilirsiniz.

1. Nivea Lip Hydro Care Dudak Bakım Kremi

Dudak Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Nivea
Dudak Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde Shea yağı bulunan Nivea lip dudaklarınıza hafif bir kırmızılık verirken aynı zamanda nemlendirerek çatlaklara karşı önlem aldırıyor. Dudak çatlaklarının önlenmesi için kullanacağınız bu ürünü çatlamış dudaklarınız üzerinde de kullanarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

2. Avon Anew Ultimate Dudak Bakımı

Dudak Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Avon
Dudak Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Tüm cilt tiplerine uygun olarak tasarlanan Avon marka bu ürün, yaşlanma karşıtı Anew serisinden olup dudaklarınıza parlaklık kazandırırken aynı zamanda pürüzsüzleştiriyor. Günlük hayatta sürekli olarak kullanabileceğiniz bu ürün dudak çatlaklarına iyi gelmektedir.

3. Le Petit Marseillais Besleyici Dudak Bakımı

Dudak Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Le Petit Marseiliais
Dudak Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Dudak çatlakları için kullanabileceğiniz en iyi dudak bakım balsamlarından biri olan Le Petit Marseillais Besleyici Dudak Bakımı ürünü dudakların üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak yoğun bir şekilde besler. Bu sayede dudak çatlaklarının oluşumunun önüne geçilmektedir. Bu ürünün içeriğinde ise Shea yağı, tatlı badem ve argan yağı bulunmaktadır.

Dudak kuruluğunun ve çatlamasının nedenleri nelerdir?

Zararlı güneş ışınları, soğuk hava ve hassas bir cilde sahip olmayı dudak çatlaklarının başlıca nedenleri olarak sayabiliriz. Ancak dudak çatlağına günlük hayatta kullandığımız birden çok şey sebep olmaktadır. Bunlar arasında sigara içmek, kullanılan bazı ilaçlar, alerjiler, dudakları yalamak, vitamin eksikliği, soğuk havalar, yeteri kadar su içmemek, bazı diş macunları, ağızdan nefes alıp vermek, güneşe maruz kalmak ve bazı kozmetik ürünleri kullanmak bulunuyor.

Dudak çatlaması belirtileri nelerdir?

Dudaklarımızda baş gösteren kızarıklıklar, şişkinlikler ve soyulmalar dudak çatlağının başlıca belirtileridir. Bunun yanı sıra dudaklarda sızı ve kuruluk da dudak çatlamasının habercisidir. Bazı durumlarda susuzluk ve su isteğiyle birlikte gelen dudak çatlakları görülmektedir.

Dudak kuruluğu hangi vitaminin eksikliğinden kaynaklanır?

Dudak kuruluğu ve dudak çatlaması yukarıda saydığımız sebeplerin yanı sıra yüksek ateş, şeker hastalığı ve daha birçok hastalık sebebiyle olabilmektedir. Hiçbir etken yokken ortaya çıkan dudak kuruluğu ise akıllara dudak kuruluğuna sebep olan vitamin hangisidir sorusunu getiriyor.

Dudak kuruluğunun sebepleri arasında en sık karşılaşılan sorun B vitamininin eksikliğidir. B vitamini eksikliğini kuru yemişlerden, süt ürünlerinden, et ürünlerinden ve kahvaltılıklardan kolayca karşılayabiliriz.

Dudaklarım kuruyor ve çatlıyor ne yapmalıyım?

Dudak kurumasını ve çatlamasını önlemek için bol su içmeye önem vermelisiniz. Çünkü dudak kuruluğunun ana sebebi az sıvı alımıdır. Günde 2 litreden fazla su tüketirseniz cilt dokunuz elastikliğini arttırır ve mukoza güçlenir. Bu da dudaklarınızın kurumasını ve çatlamasını engeller.

Dudak çatlakları nasıl geçer?

Dudak çatlaklarını geçirmek için Aloe Vera jelini kullanabilirsiniz. Nemlendirici özelliğiyle dudaklarınızın kuruluğunu alan bu jel, tedavi edici özelliği sayesinde çatlak durumlarında ilk tercih edilen bitkisel yöntem oluyor. Az miktarda aloe vera jelini düzenli olarak birkaç gün boyunca dudaklarınıza sürmeniz durumunda çatlama probleminden kurtulacağınızı söyleyebiliriz.

Vazelin dudak çatlaklarına iyi gelir mi?

En çok tercih edilen nemlendiricilerden birisi olan vazelin dudak çatlaklarına da iyi gelmektedir. Cilt bakımınızın bir parçası olarak dudaklarınıza vazelin ya da balmumu gibi kremleri uyguladığınız takdirde cildiniz üzerinde koruyucu bir bariyer oluşacaktır. Bu da dudaklarınızın çatlamasını ve kurumasını engeller.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum