Çatalca'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çatalca, İstanbul'un doğa güzelliği ve tarihi eserlerinin birlikte yer aldığı güzel bir ilçesidir.
Çatalca'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Mübadele Müzesi

Mübadele Müzesi, Çatalca’nın Kaleiçi Mahallesinde yer almaktadır. Müze, 2010 yılında ziyarete açılmıştır. Müze, mübadeleyi anlatan ilk müze olarak bilinmektedir. Müzede mutfak eşyaları, fotoğraflar ve belgeler sergilenmektedir.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Ferhatpaşa Çeşmesi

Ferhatpaşa Çeşmesi, Çatalca’nın merkezinde yer almaktadır. Osmanlı Sadrazamı Ferhat Paşa tarafında inşa ettirilmiştir. Camii, Mimar Sinan’ın eserlerinden biridir. Geçmişten günümüze hala orijinal yapısında korunmaktadır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Ferhatpaşa Camii

Ferhatpaşa Camii, Mimar Sinan’ın eserlerinden biridir. Osmanlı Sadrazamı Ferhat Paşa, tarafından yaptırılan bir camidir. Camii, sıbyan mektebi, külliye çeşme özelliği taşımaktadır. Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşımaktadır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Dağyenice Alaiye Şehitliği

Birinci Balkan Savaşları'nda şehit olan askerlerimiz için yapılan bir anıttır. Anıtta her yıl tören düzenlenmektedir. Dağyenice Alaiye Şehitliği, yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir mekandır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Ormanlı Plajı

Ormanlı Plajı, Çatalca’ya bağlı Ormanlı Köyü’nde yer almaktadır. Denizi tertemiz, mükemmel bir manzarası olan bir plajdır. İstanbul’da denize girmek için ideal bir plajdır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

 

Yalıköy Plajı

Yalıköy Plajı, adını aldığı Yalıköy’de yer almaktadır. Bu köy eski bir Rum köyüdür. Tarihin izlerini taşıyan bu köyün plajı, dinlendirici ve huzur verici bir ortam sağlamaktadır. İstanbul’da kafa dinlemek istiyorsanız, bu plajı tercih edebilirsiniz.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-011.jpg

 

Evcik Plajı

Evcik Plajı, günübirlik geziler için oldukça ideal bir bölgedir. Plajı ve denizi oldukça temiz ve güzel olan bu bölgede piknik de yapılmaktadır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Katırcı Köprüsü

Katırcı Köprüsü, 17. yüzyıla ait bir eserdir. Döneminde görkemli ve gösterişli bir yapıda olan Katırcı Köprüsü, günümüzde ise harap olmuş bir durumdadır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.JPG

 

Kurşunlu Germe Su Kemeri

Kurşunlu Germe Su Kemeri, Çatalca’nın Gümüşpınar köyünde yer almaktadır. Derin bir vadi içersinde yer alan kemer, 3 katlıdır. Hangi tarihte ve kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir fakat 7. yüzyıl başlarında onarıldığı bilinmektedir. Görkemli ve gösterişli bir yapısı olan kemer, hala ayakta durmaktadır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

İnceğiz Mağaraları

İnceğiz Mağaları, Çatalca’ya bağlı İnceğiz köyünde bulunmaktadır. Bu mağaralar Kemal Sunal mağaraları da denilmektedir. Sebebi ise Kemal Sunal’ın birçok filminin bu mağaralarda çekilmesidir. Kemal Sunal, dışında eski Tarkan filmleri de bu mağaralarda çekilmiştir. Mağara 3 katlı ve içerisinde galeriler, şapel kalıntıları bulunmaktadır. Günümüzde ise bu alanda piknik yapılmaktadır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

 

Çatalca Gergios Kilisesi

Doğa güzelliğinin arasında tarihi bir eser olarak yer almaktadır. Kilise 9. ve 10. yüzyılda yapıldığı belirtilmektedir. Genellikle yabancı turistlerin uğrak noktasıdır.

 

catalcada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.