Casper VIA V10 İncelemesi

Casper firmasının mobil pazardaki en iddialı tasarıma sahip telefonu olan VIA V10 modelinin teknik detaylarını inceliyoruz. Casper VIA V10 nasıl? fiyatı nedir? İşte tüm cevaplar...
Casper VIA V10 İncelemesi

Casper'den İddialı Tasarımıyla VIA V10

Casper' in akıllı telefon serisi VIA ile iyi işlere imza atmasıyla birlikte artan satışlar sektörde tecrübe kazanmasını sağladı. Bunun son örneği de VIA V10 modeli... Telefon sadece 5.1 mm inceliğe ve 98,8 gram ağırlığa sahip. İşte diğer tüm teknik özellikleriyle Casper VIA V10 incelemesi...

Casper VIA V10 Teknik Özellikleri

  • 4.8 inç 720p HD çöznürlüklü Gorilla Glass 3 korumalı ekran
  • 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 İşlemci
  • 2 GB ram
  • 16 GB dahili arttırılamayan hafıza
  • 2.000 mah çıkarılamayan batarya
  • Arkada 8 MP , önde 5 MP kamera
  • Metal alaşımlı gözde, arka ve ön cam malzeme 
  • 5.1 mm incelik ve 98,8 gramlık tasarım
  • 950 TL - 970 TL fiyat aralığı

Alışık Olmadığımız  Bir İncelik

via-v10-tasarim.PNG

Casper ürettiği akıllı telefonlar ile adından söz ettirmeyi başaran firmalardan olmayı başardı. VIA serisinin bundan önceki modeline baktığımızda VIA V9 ile sağlam kasası ve kamerasıyla dikkat çekiyordu.

VIA V10 modeli ise tasarımıyla gerçekten fazlasıyla dikkat çekiyor. Telefonun eni sadece 5.1 milimetre inceliğiyle insanı şaşırtıyor. Hele elinize aldığınızda asıl o zaman ne kadar ince olduğunu anlıyorsunuz. Ayrıca elinize aldığınız zaman hafifliğiyle de sizi şaşırtıyor. 98,8 gram hafifliği ile elde demo telefon hissi veriyor.

Gövde tasarımına bakınca kullanılan alüminyum malzemeyi fark ediyorsunuz. Metalik kasa bu incelikteki telefona hem dayanıklılık hem de zariflik katıyor. Ön ve arka tarafın Gorilla Glass teknolojili dayanıklı cam ile kaplı olduğunu belirtelim.

 

Temel Donanım Özellikleri

via-v10-islemci.jpg

Telefonun işlemcisine baktığımızda 1.2 GHz hızında 4 çekirdekli yapıdaki Snapdragon 410 telefona güç veriyor. Bu işlemciye 2 GB ram eşlik ediyor. Grafik işlemci tarafındaysa Adreno 306 yer alıyor.

Telefonunun 720p HD çözünürlüğünde 4.8 inç ebatlarında bir ekranı var. Bu ekran daha az güç tüketen ve Samsung tarafından üretilen Amoled teknolojiyi kullanıyor. Ayrıca ekran üzerindeki cam Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip darbelere karşı dayanıklı yapıya sahip.

Ana kamera tarafında 8 MP çözünürlüğünde otofocuslu ve Full HD 1080p video kaydı yapabilen bir kameraya yer verilmiş. Ön kameraya baktığımızda özçekimleriniz için 5 MP çözünürlüklü geniş açılı lens kullanılmış.

via-v10-ekran.jpg

Dahili depolama hafızasının 16 GB olduğu telefon için hafızayı arttırma şansınız bulunmuyor. Casper bu konuda biraz eksik düşünmüş diye düşünüyoruz çünkü hafıza kartı desteği sunmayan markalar genelde 32 GB dahili depolama ile eleştirlerin önüne geçiyorken Casper sanırız tasarım azizliğine uğradı.

Böyle ince bir telefonun en çok merak edilen kısmı ise batarya kapasitesi. Bu inceliğe rağmen 2.000 mAh kapasiteli batarya gövdeye sığdırılmış. Batarya gövdeye sabit yapıda değiştirilemiyor. Yoğun kullanımda tam günü çıkarması biraz zor. 

 

Casper VIA V10 Fiyatı ve Editör Yorumu

via-v10-fiyat.jpg

Casper VIA V10 tasarımıyla olduğu kadar 1.000 TL altındaki fiyatıyla da iddialı. Şuan internet üzeriden 950 TL ile 970 TL arasında fiyatlara satılıyor. 

Editör Yorumu: Telefon arttırılamayan hafıza hariç genel anlamda başarılı. Kamera ve işlemci hızı konusunda yeterli performansı sunuyor. Bu telefonu ile oyun oynamak isteyenler almasın çünkü hem işlemci hem de bataryası buna müsait değil fakat standart kullanıcıları fiyatıyla ve tasarımıyla gayet memnun edebilecek bir telefon. 

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.