Casemiro Kimdir

Tam adı Carlos Henrique Jose Francisco Venancio Casimiro olan, 23 Şubat 1992’de Brezilya’nın Sao Jose Dos Campos kentinde doğan, Brezilya Milli Takımı ve oynadığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Casemiro Kimdir

Casemiro Biyografisi

Casemiro’nun Kulüp Kariyeri

Casemiro, çok küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbola ilk olarak Escola Futebol Moreira takımında başladı. 2002 yılında Sao Paulo’nun alt yapısına geçiş yaptı. 8 sene boyunca Sao Paulo’nun alt yapı kategorilerinin tamamına yakınında oynadı. 2010 yılında ise alt kategorilerde gösterdiği performans sonucunda A takıma yükseltildi. 3 sezon forma giydiği Sao Paulo’da 62 maçta forma giydi ve 6 kez golle buluştu.

casemiro real madrid

2013 yılında Real Madrid’e kiralık olarak gönderildi. Sezon içerisinde ilk başlarda Real Madrid B takımında forma giydi. Bir dönem A takımla çalışmalara katıldı. Sezonun sonlarına doğru takımda forma şansı bulmaya başladı. Toplamda 13 kez Real Madrid formasını giydi. Bu süre içerisinde takımı ile hem Şampiyonlar Ligi’ni hem de İspanya Kral Kupası’nı kazandı. 2014-2015 sezonu öncesi kendisini geliştirmesi için kulübü tarafından Porto’ya uzun süreli kiralık olarak gönderildi. Bir sezon boyunca forma giydiği Porto’da 40 maça çıktı ve bu maçlarda 4 kez fileleri havalandırdı.

casemiro porto

Sezon sonunda ise Real Madrid tarafından geri çağrıldı. Sözleşme gereği Porto oyuncuyu isterse satın alabilirdi ve bu hakkını kullanmak istedi ancak Real Madrid buna izin vermeyince Porto’dan 18 Milyon Euro’ya Real Madrid’e bir nevi transfer oldu.

Casemiro’nun Milli Takım Kariyeri

Casemiro, milli formayı ilk olarak 2009 yılında Brezilya U-17 takımında giydi. Burada 3 maça çıktı ve daha sonra 2011 yılında Brezilya U-20 kadrosuna davet edildi. Güney Amerika U-20 Şampiyonası’nda yer aldı. 15 maça çıktığı takımıyla 3 kez golle buluştu. Brezilya Milli Takımı’na ise ilk kez 2011 yılında davet edildi. Toplamda 9 maça çıktı.

Casemiro’nun Başarıları

Sao Paulo

Copa Sudamericana: 2012

Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi: 2013-14

İspanya Kral Kupası: 2013-14

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.