Carlos Armando Gruezo kimdir

Tam adı Carlos Armando Gruezo Arboleda olan, 19 Nisan 1995’de Ekvador’un Santo Domingo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Ekvador Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Carlos Armando Gruezo kimdir

Carlos Armando Gruezo Biyografisi

Carlos Armando Gruezo’nun Kulüp Kariyeri

Carlos Armando Gruezo, futbol kariyerine ilk olarak 2008 yılında LDU Quito takımının alt yapısında başladı. Bir dönem burada forma giydi ve 2009 yılında Defensor Sporting takımının alt yapısına geçti. 

Eski takımında olduğu gibi burada da bir sene kaldı ve 2010 yılında İndipendiente DV’ye geçiş yaptı. Bir sezon forma giydiği takımda kendisini gösterme fırsatını yakaladı ve 2011 yılında dönemin teknik direktörü tarafında As takıma davet edildi. Bir sene yer aldığı takımda sadece 4 maçta forma giyse de bu sayede profesyonel kariyerinde ilk formasını giymiş oldu.

carlos armando gruezo stuttgart

Sezon sonunda takımda ayrılan Evkadorlu futbolcu, 2012-2013 sezonunda Barcelona SC’ye transfer oldu. 2012-2013 sezonunda takım ile ilk maçlarında çıkarken, gösterdiği oyun ile her geçen gün performansını arttırdı. İki sezon forma giydiği takımda 77 maça çıkıp 3 gol attı.

 2013-2014 sezonunda ise yolunu Almanya’ya çeviren Carlos Armando Gruezo, 1 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda 8 maçta forma giydiği takımda maç eksikliği sıkıntısını yaşadı. 2014-2015 sezonunda aynı performansı gösteren Carlos Armando Gruezo, yine 8 maça çıktı ancak bu sefer 1 kez de olsa gol sevinci yaşadı. Carlos Armando Gruezo, 2015-2016 sezonunda Stuttgart formasını giyerek sezona giriş yaptı.

Carlos Armando Gruezo’nun Milli Takım Kariyeri

Carlos Armando Gruezo, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Ekvador U-17 takımında giydi ve burada 13 maça çıkıp 1 gol attı. Sonrasında ise U-20 takımına davet edildi. Burada da 9 maça çıktı. 2014 yılında ise Ekvador Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca 10 kez forma şansı elde etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.