Carl Jenkinson Kimdir

Carl Jenkinson, 8 Şubat 1992’de İngiltere’nin Harlow kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Carl Jenkinson Kimdir

Carl Jenkinson Biyografisi

Carl Jenkinson’un Kulüp Kariyeri

Carl Jenkinson, futbol kariyerine ilk olarak 2000'li yılların ortasında Charlton Athletic'in alt yapısında başladı. 2010 yılında kadar burada mücadele eden futbolcu, 2010-2011 sezonunda dönemin teknik direktörü tarafından As takıma yükseltildi ve ilk sezonunda takımı ile 8 maçta görev alabildi. Aynı sezon içerisinde kendisini geliştirmesi için Welling United ve Eastbourne Borough’e kiralık olarak gönderildi. Welling’de 10 maça çıkarken, Eastbourne’de 4 maçta görev alabildi.

carl jenkinson arsenal

2011 yılında Premier Lig’in güçlü ekiplerinden birisi olan Arsenal'e 1,1 Milyon Euro'ya trasnsfer oldu. İlk sezonunda Arsenal ile Premier Lig'de 14 maça çıkan futbolcu, bu sezon içerisinde kariyerinde bir ilki gerçekleştirerek, Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında yer aldı.

2012-2013 sezonunda ise performansında artış gösteren Carl Jenkinson, toplamda 21 karşılaşmada takımı ile sahada görev aldı. 2013-2014 sezonunda ise kariyerinin ilk başarısını elde ederek, İngiltere Lig Kupası’nın sahibi oldu ve sezon içerisinde 21 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı.

carl jenkinson west ham united

 Bir sonraki sezon Arsenal’in kadrosunda düşünülmedi ve West Ham United’e kiralık olarak gönderildi. West Ham United forması altında adeta kendisini bulan tecrübeli futbolcu, 36 maçta görev alırken, 2015-2016 sezonunda bir kez daha West Ham United’a kiralandı ve kariyerini burada devam ettirdi.

Carl Jenkinson’un Milli Takım Kariyeri

Carl Jenkinson, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında İngiltere U-17 takımında giydi ve burada 1 maça çıktı. 2 sene boyunca milli takımlar seviyesinde yer alamazken, 2010 yılında Finlandiya U-19’a davet edildi. 3 maça çıkıp 1 gol attığı takımı ile dikkatleri üzerinde çekti ve 2011 yılında Finlandiya U-21 çağrıldı.

2 yıl sonra bu sefer İngiltere U-21'e katılan Carl Jenkinson, 14 maça çıkıp 2 gol attı. Bir süre ise İngiltere A Milli Takımı'na çağrıldı ve kariyeri boyunca A Milli forma altında sadece bir maçta sahne aldı.

Carl Jenkinson’un Başarıları

Arsenal

İngiltere FA Cup: 2013-2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.