Carl Gustav Jung Sözleri | Anlamlı ve Özlü Mesajlar

Carl Gustav Jung, İsviçreli psikiyatr, Analitik psikolojinin kurucusudur. Sizler için Carl Gustav Jung'un değerli ve anlamlı sözlerini bir araya getirdik.
Carl Gustav Jung Sözleri | Anlamlı ve Özlü Mesajlar

Carl Gustav Jung Sözleri

Mars gezegenine ulaşmak, kendi kendine ulaşmaktan daha kolaydır. 

Doğduğumuz dünya çok acımasız, ama aynı zamanda ilahi bir güzelliği var. Anlamlı oluşunun mu, yoksa anlamsızlığının mı ağır bastığına karar vermek, insanın yapısına bağlı. 

Eğer bir bireyi anlamak istiyorsam, ortalama insan hakkındaki tüm bilimsel bilgileri bir yana atıp, tüm teorileri gözardı ederek tümüyle yeni ve ön yargısız bir tavır benimsemek zorundayım.

Carl Gustav Jung Sözleri

Düşünmek zor bir sanattır onun için çoğunluk tek karar verir.

Günümüzde, bizi tehdit eden tehlikenin doğadan gelmediğini, insan ve kitle ruhundan kaynaklandığını apaçık görüyoruz. Tehlike insanın ruhundan kopmuş olmasın da.

Bilinç dışı bizi bizden daha iyi bilir.

Bir insan, aydınlığı hayal ederek değil, karanlığın bilincine vararak aydınlanır.

Yüreğinin bilgisi yüreğinin nasıl olduğudur. Kurnaz bir yürekten kurnazlığı bilirsin. İyi bir yürekten iyiliği bilirsin.

Görünüşünüz, yalnızca kalpten bakabildiğinizde berraklaşır. Dışarı bakanlar düş kurar,içe bakanlar uyanış yaşar.

Görünüşünüz, yalnızca kalpten bakabildiğinizde berraklaşır. Dışarı bakanlar düş kurar, içe bakanlar uyanış yaşar...

En Güzel Carl Gustav Jung Sözleri

Carl Gustav Jung Sözleri

Yalnızlık insanın çevresinde insan olmaması demek değildir. İnsan kendisinin önemsediği şeyleri başkalarına ulaştıramadığı ya da başkalarının olanaksız bulduğu bazı görüşlere sahip olduğu zaman kendisini yalnız hisseder.

Eğer bir bireyi anlamak istiyorsam, ortalama insan hakkındaki tüm bilimsel bilgileri bir yana atıp, tüm teorileri gözardı ederek tümüyle yeni ve ön yargısız bir tavır benimsemek zorundayım.

Bilinmeyen bir şeyi hissetmek ve bir gize sahip olmak önemlidir. Böyle bir şeyi yaşamamış bir insan, önemli bir şeyi yaşamamış olur...

Ürkütücüydü bu. İçine gömülü olduğum çocukluk dünyamsa ölümsüzdü. Oysa beni ondan ayırmışlardı ve bu nedenle, durmamacasına ilerleyen ve giderek beni uzaklara sürükleyen biz zamanın içine yuvarlanmıştım.

Kendimle ilgili o denli az şey biliyordum ki! Bildiklerimde çelişkiliydi. Bu nedenle, tüm suçlamaları yadsımaya gönlüm elvermiyordu.

Carl Gustav Jung Sözleri

''Yeryüzünde insan eliyle biçimlendirilen tüm tarihsel değişimlerden sorumlu olan ruhumuz, hâlâ çözümü olmayan bir bulmaca, anlaşılması imkansız bir mucize ve — tabiatın tüm gizemlerinde olduğu gibi— şaşırtıcı bir karmaşa nesnesi olarak karşımızdadır.''

Açı doyurduğumda, hakareti affettiğimde, düşmanımı sevdiğimde, bunlar güzel erdemler. Fakat ya dilencilerin en fakirinin, suçluların en gaddarının da kendi içimde olduğunu fark edersem. Ya şefkatime en muhtaç kişinin, sevilmeye en muhtaç düşmanımın kendim olduğunu fark edersem o zaman ne olacak...?

Mutluluk kelimesi, hüzün ile dengelenmeseydi anlamını yitirirdi. / Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung Sözleri

Tüm dünya din konusunda ne düşünürse düşünsün, dinsel deneyim yaşamış biri, kendisine hayat, anlam ve güzellik kaynağı olan ve dünyaya ve insanlığa yeni bir parlaklık veren büyük bir hazineye sahip olmuştur. Barışa kavuşmuştur. / Carl Gustav Jung

Karşımızdakine akıl ve sağduyu çerçevesinde davranmayı öğütlemek kuşkusuz güzel bir şeydir, ancak dinleyicimiz ya tımarhanelik bir deliyse ya da kolektiflik duygusuna kapılmış bir kalabalıksa ne olacak? İkisi arasında pek fark yoktur.

Anayasal devlet ilkel bir toplum tarzına, yani herkesin bir başkasının veya oligarşinin despot yönetimine boyun eğmek zorunda olduğu ilkel kabile komünizmine dönüşür.

''... eleştirel bir aklın açık seçik bildiği gibi, efsaneler dinlerin ayrılmaz parçalarıdırlar ve inancı zedelemeden onları dışlamak mümkün değildir.''

İnsan kendisini aşarak kendisi olur.

Carl Gustav Jung Sözleri

İnsan, kesin bir kollektif inancın ifadesidir.

''Gerçekte insanoğlu, onun adına uzayı ve zamanı fetheden makinelerin kölesi ve kurbanı olmuştur.''

Eğitimli kişi, içindeki daha az nitelikli kişiyi bilinç dışına atmaya çalışır ve bunu yaparken onu isyana zorladığının farkına varmaz. / Carl Gustav Jung

Farkındayım, çoğu kişi, psikoloji konusundaki her şeyi bildiğini sanmaktadır, çünkü onlara göre psikoloji, kendilerine ilişkin bilgilerin toplamından başka bir şey değildir. Ancak, psikoloji bundan çok daha fazlasını kapsar. Psikoloji, felsefeyle fazla ilişkili değildir, fakat ortalama deneyim sahibikişilerin sıklıkla karşılaşmayacağı türden ampirik olgularla çok yakından ilişkilidir.

Tüm benliğimiz ve düşüncelerimizle bu dünyaya bağlıyız. / Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung Sözleri

Bilinmeyen bir şeyi hissetmek ve bir gize sahip olmak önemlidir. Böyle bir şeyi yaşamamış bir insan, önemli bir şeyi yaşamamış olur. 

Görünüşünüz, yalnızca kalpten bakabildiğinizde berraklaşır.dışarı bakanlar düş kurar,içe bakanlar uyanış yaşar.

Carl Gustav Jung Sözleri

Mutlu kelimesi, üzüntüyle dengelenmemişse anlamını yitirir.

İşiniz size biraz sevinç ve doyum sağlıyorsa, o küçük kısmı üretmeli ve beslemelisiniz. Tıpkı size yaşama zevki veren her şeyi beslemeniz gerektiği gibi.

Carl Gustav Jung Sözleri

Carl Gustav Jung Kimdir?

Filolog bir papazın oğlu olan Carl Gustav Jung 1875’te İsviçre’nin Kesswil kentinde doğdu. Basel ve Zürich üniversitelerinde tıp öğrenimi gördü. Akıl hastalıkları alanında dönemin ünlü ismi Eugen Bleuler’in yönettiği Burghölzli Sanatoryumu’ndaki araştırmalarıyla uluslararası ün kazandı.

Freud’un yakın çalışma arkadaşı oldu ve varisi olarak görülmeye başladı. Lakin Jung’un kişilik oluşumunda Freud’un cinselliğe verdiği belirleyici role katılmayarak Freud’un tezlerine bir anti-tez niteliğindeki Libidonun Simgeleri ve Değişimleri (1912) isimli çalışmayı kaleme alması bu işbirliği ve arkadaşlığı sona erdirdi. Daha sonra arketip, içedönüklük ve dışadönüklük kavramlarını geliştiren Jung din psikolojisi üstüne çalıştı ve bu çalışmalarını Psikoloji ve Din, Psikoloji ve Simya adlı eserlerinde topladı. 1961 yılında İsviçre’nin Küsnacht kentinde yaşama veda etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Konfüçyüs SözleriErich Froom Sevme Sanatı Sözleri
Jean Paul Sartre SözleriCengiz Aytmatov Sözleri
Francis Bacon SözleriNobel Ödüllü Bernard Shaw'ın Sözleri
Immanuel Kant'ın Felsefi SözleriMotivasyon Dolu Paulo Coelho Sözleri
Rene Descartes Felsefi SözleriAnlamlı ve Etkileyici Osho Sözleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum