Çarkıfelek Meyvesinin Bilinmeyen 12 Faydası

Adı biraz ilginç olan bu Güney Afrika menşeli bitki içeriğindeki vitamin ve minerallerle tam bir enerji deposu. İşte, çarkıfelek meyvesinin yararlarını sizler için derledik. Hadi hep birlikte bu meyvenin faydalarına göz atalım.
Çarkıfelek Meyvesinin Bilinmeyen 12 Faydası

Çarkıfelek Meyvesi Faydaları

Tutku meyvesi, çarkıfelek meyvesi veya passion fruit. Farklı adlarıyla tanınan bu tropik meyve; kokusu ve lezzetiyle çok seviliyor. Birçok faydasının olduğu bilinen vitamin deposu çarkıfelek meyvesinin afrodizyak etkisinin de çok fazla olduğu açıklandı. İşte, çarkıfelek meyvesi ile ilgili bilinmeyenler: 


1. Çarkıfelek meyvesi üst kısmı gök içerisinde ise çekirdekleri bulunan egzotik bir bitkidir. Kökeni Güney Afrika'dır. Ancak daha gök türleri ve sarı tonları vardır. Bunlar Yeni Zelanda ve Hawai türleridir. Aşağı yukarı aynı tada sahip olsalar da gök cins daha sulu ve asitlidir. 

carkifelek-meyvesi-faydalari.jpg


2. Bu meyve yüzde 85-90 oranında nemli yerlerde muhafaza edilmelidir. Kısa sürede bozulacağından mümkün olduğunca erken tüketilmesi önerilir. 


3. Tabii bir sakinleştirici olarak kabul edilebilir. Yan etkisi olmasa da 2 taneden fazla tüketilmesi önerilmez.

carkifelek-meyvesi-faydalari-001.jpg


4. Uykusuz gibi bir derdiniz kalmayacaktır.


5. Kabuğu soyularak tüketilmelidir. Çekirdekleri de potasyum, kalsiyum, birçok vitamin ve mineral bakımından zengindir. 


6. Vücudunuzun demir gereksinimini büyük oranda karşılar. Lif bakımında da hayli bereketlidir.  

carkifelek-meyvesi-faydalari-002.jpg


7. Cinsel arzuyu artırdığı için tutku meyvesi olarak da ifade edilir. Cinsel gücü artıran ilaçların yapımında bu meyveden faydalanılır. 


8. İdrar yolları hastalıklarına karşı faydalıdır.

carkifelek-meyvesi-faydalari-003.jpg


9. Kokusu uzun zaman nefesinizi ferah tutar aynı zamanda kan dolaşımına faydalıdır.


10. Çarkıfelek meyvesi bağırsaktan geçiş süresini uzatarak su tutma ve jelleşme özelliği sayesinde tokluk hissi yaratıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.


11. Mutluluk veren meyvelerden biridir.


12. Kemiklerinizi güçlendirir.

carkifelek-meyvesi-faydalari-005.jpg


Not

Günde 2 taneden fazla yememeniz önerilir. Çarkıfelek meyvesinin kabuğu yenmez. Meyvenin tepesi bir bıçak yardımıyla kesilir ve içi kaşıkla çıkartılır. Çekirdeğinin de yendiği söylenmekte fakat çiğnenmeden yutulmalıdır.

Önerilen İçerik; Bu Meyveler Zayıflatıyor!


UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.