Caprese Salata Tarifi

Lezzetinin yanı sıra görüntüsü ile de herkesi kendisine hayran bırakan bir salatadır caprese salatası. Ülkemizde çok fazla bilinmese de Avrupa ülkelerinde oldukça yaygındır. Ülkemizde de yeni yeni yapılmaktadır. İşte size caprese salata tarifi…
Caprese Salata Tarifi

Caprese Salata Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı mozarella peyniri
  • 3 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı pesto sosu
  • 3 dal taze fesleğen
  • 2 dal marul
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı


Caprese Salata Nasıl Yapılır?

Caprese salatasının yapımındaki önemli nokta, domates ve peynirlerin görüntüsüdür. Asıl olayı görüntüsünde olan bu salatayı yaparken, hazırlanış bölümünü dikkatlice okuyunuz. Vaktinizi en fazla 10 dakika alacaktır.

 

Caprese Salata ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Caprese salatasının yapımına başladığınızda ilk olarak mozarella peynirini halka halka ve yarım parmak kalınlığında doğrayın.
  2. Daha sonrasında da domateslerinizi yıkayın ve kabuklarını soymadan mozarella peynirinizin kalınlığında doğranmasını sağlayın.
  3. Ardından, marulu yıkayın ve hiç doğramadan suyunu kurutun. Salata tabağınızın altına domateslerinizi koyun ve üzerine mozarella peynirinizi koyun. Bu aşamaları sırasıyla uygulamanız çok önemlidir.
  4. Domates ve peynirleriniz bitene kadar bu işlemlere devam edin.
  5. Daha sonra pesto sosunuzu salatanızın üzerine yavaşça gezdirin.
  6. Diğer yandan da fesleğeni yıkayın ve biraz da olsa küçültün.
  7. Salata tabağınızın üzerine marulu ve fesleğeni de koyun ve ardından zeytinyağı ile tuzu da ekleyin. Caprese salatası, servise hazır durumdadır.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.