Çantanızda Taşıyacağınız Aracınız: Walkcar

Gelişen teknolojiye bağlı olarak arabalarda boyut değiştirmeye başladı. Bunun son örneği ise, Walkcar. Çantanızda taşıyabileceğiniz bu pratik araç birçok araca göre daha büyük avantaja sahip.
Çantanızda Taşıyacağınız Aracınız: Walkcar

Son yıllarda gelişen otomotiv sektörünün son aracı 3 kiloluk el çantasında taşınma özelliği olan Walkcar. Japon şirketi Cocoa Motors’un ürettiği bu minik araba, şimdiden dünyanın gözde olmuş durumda. Çağımızın en büyük problemi olan trafik sorununa ise kısa mesafe gidebilecek olan kişilerin rahatlıkla ulaşımı yapacağından bir nebze rahatlatacağı düşünülüyor.

walkcar.jpg

Ayakların Ağırlık Merkezinden Yönlendiriliyor

Walkcar, iki ayağınızın sığabileceği dizüstü bilgisayar boyutunda. 120 kiloya kadar herkesi taşıyabilen bu arabayı iki ayağınızın ağırlık merkezinden yönlendiriyorsunuz. Döneceğiniz yöne ağırlığınızı verip dönebiliyorsunuz. Normal bir insan yürüyüşüne göre hızlı olan bu araba, normal bir arabaya göre kat kat daha az hız yapabiliyor. Bu nedenle daha güvenli bir yolculuk yapıyorsunuz.

walkcar-001.jpg

3 Ana Parçadan Oluşuyor

Toplam üç ana parçadan oluşan Walkcar, ince bir alüminyumla kaplı olan tablet, arabanın gövde kısmını oluşturuyor. Gövde kısmına monte edilmiş olan dört teker ve elektrikli motordan meydana geliyor. Üç saatte şarj olup 12 kilometre gidebilen Walkcar, hafif yokuşları dahi rahatlıkla çıkabiliyor. Ayrıca düz bir yolda saatte 10 km hız yapabiliyor. Bu merakla beklenen araç 2016 baharında piyasanın yolunu tutması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.