Canan Maktal Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Köprü isimli dizi ile geçen Canan Maktal, 6 Mayıs 1982'de İzmir'de dünyaya geldi.
Canan Maktal Kimdir

Canan Maktal Biyografisi

İzmir'de dünyaya gelen Canan Maktal, lise eğitiminden sonra Anadolu Üniversitesi'nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra kamera karşısına ilk kez Köprü isimli dizide yer aldı. Ardındna pek çok dizi ve filmde yer alan Canan Maktal, Küçük Kadınlar isimli dizide yer aldı. Dizi, anne ve babalarının ölümünden sonra hayata tutunmaya çalışan 5 kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer ve Elit İşcan yer aldı. 

 

2010'da ise Yahşi Cazibe isimli dizide Nazlı karakterini canlandırdı. Dizi, Türkiye'ye çalışmak için gelen ve kağıt üzerinde evlilik yapan Cazibe isimli bir kadının yaşadıklarını ve evlendiği kişiye aşık olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hakan Yılmaz, Aslıhan Gürbüz, Gökçe Özyol ve Hande Katipoğlu yer aldı. 2013'te Her şey Yolunda Merkez isimli dizide Seçil karakterini canlandırdı. Dizi, polis olmak için eğitim alan bir grup gencin yaşadıklarını anlatıyor. 

 

2014'te ise Diğer Yarım isimli dizide Emine karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar sonra birbirlerine kavuşan ikiz kardeşlerin yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Gonca Sarıyıldız, Orhan Kılıç ve İpek Tuzcuoğlu yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Diğer Yarım-2014
  • Her şey Yolunda Merkez -2013
  • htr2b Dönüşüm-2012
  • Yahşi Cazibe -2010
  • Küçük Kadınlar -2008
  • Köprü-2006

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.