Canan Karatay’dan Yine Bomba Bir İddia Geldi

Son yıllarda ekranlarda açıkladıklarıyla gündemde yer alan Prof. Dr. Canan Karatay, yine gündemde oldukça fazla tartışılacak bir konuyu ele aldı. “ Bolca yağ yiyin, kanser manser kalmaz” dedi.
Canan Karatay’dan Yine Bomba Bir İddia Geldi

İzmir Organik Ürünler Fuarı'nda 'Zeytinli Sohbetler' adlı etkinliğe katılan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağı konusunda enteresan açıklamalar yaptı.

KİLOLAR KALICI ŞEKİLDE VERİLECEK

Prof. Dr. Karatay “Zeytin, Zeytin Yağı ve Sağlık” konusunda yaptığı açıklamada çeşitli bilimsel kitaplardan alıntılar yaptı. Soğuk sıkın yağının damar ve kalp hastalıklarına çok iyi geldiğini dile getirdi. “Sağlıklı olmak isteyenler kesinlikle zeytinyağı” içmelidir dedi. Aynı zamanda bu şekilde kalıcı şekilde kilo verilebileceğini belirtti.

"KANSERİ ÖNLÜYOR"

Katıldığı organizasyonda zeytin ve zeytinyağının faydalarını açıklayan Karatay, bu ürünlerin kansere karşı faydalı şeyler olduğunu belirtti. Karatay, “Bu yeni bir şey değil, Hipokrat'tan beri biliniyor. Gerek zeytin gerek zeytinyağı anti kanserojen faydalı enzimler içermektedir. Kilolulara ve obezlere de zeytin meyvesi öneriyoruz. Ortalama boy bir zeytinde 5 kalori vardır. Kan şekerini yükseltme hızı sıfırdır. Bol lifli bir meyvedir. En sağlıklı meyvenin zeytin olduğu söylenir. Her gün tüketilen 30-35 zeytin ömrü uzatır. Zeytinyağı obezite ve şeker hastalığını önlüyor” ifadelerini kullandı.

“DOĞAL YAĞ, ZEYTİNYAĞI YİYİN”

Katıldığı programda izleyici olarak katılan kişilerden gelen sorulara da cevap veren Karatay, “Televizyonlara çıkıp 'Bilmem ne sapı içerseniz iyi gelir' diyenlere inanmayın. Vücudumuzu tanıyacağız. İnsan vücudunun yüzde 60'ı su, yüzde 20'si protein, yüzde 19.99'u da yağdır. Bol bol yağ yiyin. Kanser manser kalmaz. Doğal yağ, tereyağı, zeytinyağı yiyin. Kanser manser kalmaz. Buna inanın açıklamasını yaptı.

Bu açıklamalardan sonra gündeme yine bomba gibi düşen Karatay, sosyal medyada tweetlerin konusu oldu.

 

Enes SOM/ NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.