Canan Kaftancıoğlu Kimdir? Canan Kaftancıoğlu Eğitim Hayatı ve Nereli?

Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Canan Kaftancıoğlu, merak edilen isimler arasında yer alıyor. İşte Canan Kaftancıoğlu Kimdir? Canan Kaftancıoğlu Eğitim Hayatı ve Nereli? gibi soruların yanıtı.
Canan Kaftancıoğlu Kimdir? Canan Kaftancıoğlu Eğitim Hayatı ve Nereli?

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun biyografisi birçok kişi tarafından merak konusu oldu. İşte Canan Kaftancıoğlu Kimdir ve Canan Kaftancıoğlu hakkında bilgiler.


Canan Kaftancıoğlu Kimdir?

Canan Kaftancıoğlu Kimdir

3 Şubat 1972 tarihinde Ordu’da dünyaya gelen Canan Kaftancıoğlu’nun babası ilkokul öğretmenliği yaparken, annesi ise ev hanımıdır. Ailenin ikinci çocuğu olan Canan Kaftancıoğlu eğitim hayatının çoğunluğunu doğduğu yerde Ordu’da almıştır. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi bölümünü bitirdi. Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nda İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi isimli teziyle ihtisasını yapmış oldu.

Sivas’ın Suşehri ilçesinde yer alan Devlet Hastanesi’nde acil tabibi görevinde çalıştığı zamanlarda iş arkadaşı Ali Naki Kaftancıoğlu ile tanıştı. Daha sonra bu ikili 2001 yılında evlendi. 2011 ve 2012 yıllarında CHP’nin İstanbul basın, kültür ve iletişim il başkanının yardımcılığını ve 2014’e kadar il başkan vekilliği yaparken aynı zamanda Maltepe Belediyesi için başkan adayı oldu.

13 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı olmayı başardı. Başkan seçimini başarıyla geçen Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarıyla kendisine birçok soruşturma açılmasına neden oldu. Bu paylaşımlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tepki aldı. CHP dışında kendisine HDP partisinden de destek verildi. Yaptığı bir paylaşım sonrası Recep Tayyip Erdoğan’dan özür diledi.

9 Eylül tarihinde yaptığı 1.5 saatlik konferansta konuşma boyunca Atatürk demek yerine üç kere Gazi Mustafa Kemal diye hitap etmesinden sonra TBMM eski Başkanvekili Ulaç Gürkan kendisine Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi? diye sorduğu soruya Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum. Şeklinde cevap vermiştir. Bu açıklama sonrası gündeme geldi.


Canan Kaftancıoğlu Eğitim Hayatı?

Canan Kaftancıoğlu Eğitim Hayatı

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ordu’da yer alan okullarda başarıyla tamamlamıştır. Daha sonra okumak için İstanbul’a gelerek İstanbul Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olmuştur.


Canan Kaftancıoğlu Nereli?

Canan Kaftancıoğlu Nereli

1972 yılında Ordu’da doğup büyüyen Canan Kaftancıoğlu, aslen Mesudiye ilçesindendir. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evlenmeden önce Şahin soyadını kullanmaktaydı. Bu çiftin Cağım Işık adında kız çocukları bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.