Canan Barlas Kimdir

Gazeteci ve televizyon sunucusu Canan Barlas, 1946 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.
Canan Barlas Kimdir

Canan Barlas Biyografisi

Canan Barlas, ilk ve ortaokul eğitiminden sonra liseyi okumak için Kandilli Kız Lisesi'ne gitti ve 1963 yılında mezun oldu. Liseden mezun olduktan sonra lisans eğitimini almak için üniversite sınavına girdi ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden 1967 yılında mezun oldu.

 

Canan Barlas’ın Kariyeri

Canan Barlas, 1967 yılında gazetecilik mesleğine giriş yaptı. Bu medya sektöründe ilk olarak stajyer olarak çalıştı. Gazetede çalıştığı süreçte bir başka gazeteci olan Mehmet Barlas ile tanıştı ve birlikteliğinin üçüncü ayında çift evlendi.

Canan Barlas, Cumhuriyet Gazetesi’nin dışında, Hürriyet, Politika, Vatan, Güneş, Milliyet, Yeni Yüzyıl gazetelerinde ve Gelişim Yayınları'nda çalıştı.

Cumhuriyet Gazetesi’ndeki mesleğinden ayrılma kararı alan Barlas, bir sürü alanı ile alakalı işlere yöneldi ve psikologluk yaptı. Eşi ile bu konu hakkında çok konuşan Canan Barlas, tekrardan gazeteye dönmek istedi ve 1969 yılında Hürriyet Gazetesi’nde tekrardan gazetecilik yapmaya başladı.

canan barlas gazeteci

Uzun yıllar gazetecilik alanından çalışan Canan Barlas, 2014 yılından itibaren A Haber televizyonunda Canan Barlas ile Gündem programının sunuculuğu yapmaktadır.

Canan Barlas, 1968 yılından itibaren Mehmet Barlas ile evliliğine devam etmektedir ve Ela adında bir kızı ve cemil adından bir erkek çocuğu vardır.

 

Canan Barlas’ın Kitapları

  • 2012 - Babıâli'den Çiftetelliye
  • 2012 - Her Şey Hiçbir Şeymiş
  • 2008 - Ben Atlı Hassas Hayata Dokunmak İstedim
  • 2008 - Torunlarıma Anlatamadığım Karmaşık Masallar
  • 2007 - Eğreti Burjuvalar
  • 2002 - Bab-ı Ali'den Çiftetelli'ye Türk Medyasının Kartelleşme Öyküsü
  • Canan Barlas Seti (2 Kitap Takım)

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.