Tarihi ve Doğal Güzelliğiyle Çanakkale'nin Gezilecek 22 Yeri

Çanakkale'nin hem tarihi hem de doğal güzelliklerini keşfetmek için listemizde yer alan mekanları inceleyebilirsiniz.
Tarihi ve Doğal Güzelliğiyle Çanakkale'nin Gezilecek 22 Yeri

Ülkemizde konumu bakımından en önemli şehirlerinden biri olan Çanakkale, tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Bölgede bulunan antik kentler, Truva kalıntıları, kiliseler, kaleler, camiler bölgenin sürekli istilalarla karşılaştığının en belirgin göstergeleridir.

1. Dünya savaşının yaşandığı Çanakkale, savaşın izlerini hala taşıdığı içinde hem yerli hem de yabancı birçok Turist çekmektedir. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz, Çanakkale'ye gittiğinizde hem tarihi hem de doğal güzellikleri gezebilmeniz için en iyi yerlerden bir liste içermektedir.

Çanakkale'de Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Çanakkale Şehitler AbidesiSeddülbahirTarihi
2Aynalı ÇarşıKemalpaşaTarihi
3Truva AtıCevat PaşaHikayesi
4Kilitbahir KalesiYalı CdMimari
557. Piyade Alayı ŞehitliğiKocadereTarihi
6Akvaryum KoyuBozcaadaDenizi
7Seyit Onbaşı AnıtıKilidülbahirHikayesi/Tarihi
8Assos Antik KentiBehramTarihi
9Kadırga KoyuBehramDenizi
10Truva Antik KentiKalafatTarihi
11Güzelyalı Halk PlajıGüzelyalıDenizi
12Çimenlik KalesiFevzipaşaTarihi/Mimarisi
13ConkbayırıConkbayırıTarihi
14Pembe GölDalyanDoğası/Rengi
15Parion Antik KentiKemerTarihi
16Ayazma Pınarı Tabiat ParkıBayramiçDoğası
17Çanakkale Deniz MüzesiFevzipaşaEserleri
18Babakale KalesiBabakaleTarihi
19Yeni KordonBarbarosYürüme Yolu
20Mehmet Akif Ersoy EviBayramiçKişisel Eşyalar
21Namazgah TabyasıKilidülbahirTarihi
22Troya MüzesiTevfikiyeEserler

Çanakkale'de Gezilip Görülmesi Gereken 22 Yer

Çanakkale'ye gittiğinizde hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle görmeniz gereken yerler...

1. Çanakkale Şehitler Abidesi

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Çanakkale'ye gidenlerin ilk uğradığı yer olan Çanakkale Şehitler Abidesi, 1. Dünya savaşında şehit olmuş askerlerimiz anısına yaptırılmış bir anıt. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği bu anıt, Gelibolu'nun en dikkat çeken yerlerinden biri. 1960 yılında yaptırılan bu anıt, yüksekliği ve içte yer alan Türk bayrağıyla da dikkat çekiyor.

Telefon(0286) 814 11 28
AdresSeddülbahir Köyü Yolu, 17902 Seddülbahir/Eceabat/Çanakkale

Google Yorumları

? Herkesin görmesi gereken bir yer. Rehberle gitmek tabi ki önemli ama küçük çocuğumuz olduğu için kendimiz gezmek zorunda kaldık. Fakat özel aracınızla da rahatlıkla gezebiliyorsunuz. Kesinlikle 2 gününüzü ayırmanızı öneririm. Alan çok büyük ve gezilecek çok yer var.

? Öncelikle bu kadar özel bir yerde olmak çok güzel. Her Türk gencinin gidip görmesi gerekir.

2. Aynalı Çarşı

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Çanakkale türküsünde geçen Aynalı çarşı, Çanakkale'nin simgelerinden biri. 1980 yılında yapılan Aynalı Çarşı, Mısır Çarşısına benzerliğiyle dikkat çekiyor. Geçmişte Çanakkale'de ticaretin merkezi olan bu çarşı, günümüzde yöresel ürünler ve hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlarla turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

AdresKemalpaşa, Aynalı Çarşı, 17000 Çanakkale Merkez/Çanakkale

3. Truva Atı

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Efsanelere konu olan Truva Atı, Dünyaca ünlü simgeler arasında yer alıyor. Truva savaşında Odysseus’un planıyla içi askerle doldurularak hediye edilmiş ve bölgenin Yunan hakimiyetine girmesini sağlamıştır. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan Truva Atı, hem dünyadan hem de ülkemizden birçok turistin ilgisini çekiyor.

AdresCevat Paşa, Kayserili Ahmet Paşa Cd. 24/2, 17100 Çanakkale Merkez/Çanakkale

Google Yorumları

? Çanakkale geçmişinden önemli bir değer ve de çok güzel bir konuma yerleştirilmiş her ziyaret eden muhakkak bir poz çekiyor bizde öyle yaptık Valiliğin önünde ayrıca Halk Bahçesi'nin de yakınında.

? Troy filminin çekimlerinde kullanılan, Çanakkale'nin simgesi Truva Atı. Çanakkale Sahil'de Kordon olarak adlandırılan bölgede bulunuyor. Çevrede hareketli bir hayat var, akşamları Kordon'daki mekanlar dolu oluyor.

4. Kilitbahir Kalesi

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Kilitbahir Kalesi, üç yapraklı yonca biçiminde olduğundan dolayı oldukça farklı bir mimariye sahip. İstanbul kuşatmasında büyük öneme sahip olan bu kale, Bizans'a yardım gitmesini engellemek amacıyla inşa edilmiş. Çanakkale'ye gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu kaleye, feribot veya minibüslerle ulaşılabiliyor.

Saat09:00-16:00 Pzt: Kapalı
AdresYalı Cd., 17900 Kilidülbahir/Eceabat/Çanakkale

Google Yorumları

? Yıllar önce ziyaret ettiniz kale, bugün tekrar ziyaret ettik. Çok değişmiş. Daha bakımlı ve modern olmuş. Her şey mükemmel! Sesli rehber hizmeti de süper olmuş.

? Şuana kadar gezdiğim en güzel kale ve inanılmaz ince bir düşünceyle hazırlanmış mükemmel bir mimari uygulanmış.

5. 57. Piyade Alayı Şehitliği

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Çanakkale'de en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan 57. Piyade Alayı Şehitliği, her gidenin duygusal anlar yaşadığı yerler arasında bulunuyor. 1992 yılında açılan bu şehitlik Anzak çıkarmasında şehit düşen 628 askerin anıt mezarı bulunuyor. Mutlaka bir rehber eşliğinde gezmenizi önerdiğimiz bu şehitlik askerlerin hikayesiyle daha da anlamlı hale geliyor.

Saat24 Saat Açık
Adres17900 Kocadere/Eceabat/Çanakkale

Google Yorumları

? Şehitliğin başladığı yola ilk girişte bir hüzün çöküyor insana her toprağa bastığında acaba bu yerde nasıl şehadete erdiler diye aklında geçiriyorsun. Anlatması çok zor. Kesinlikle herkesin gidip o atmosferi yaşaması gerekir. Oralar da şehit olan ecdatlarımızdan Allah razı olsun.

? Çok duygulandık. Şimdiki gençliğin mutlaka gezip görmesi gereken yerler.

6. Akvaryum Koyu

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Mermer Burnu olarak da adlandırılan Akvaryum Koyu, Ege'nin en popüler koyları arasında yer alıyor. Tıpkı bir akvaryum gibi olan deniziyle ve içinde yaşayan canlıların çeşitliliğiyle dalış sevenlerin uğradığı bu koy, kampçılar tarafından da tercih ediliyor.

AdresAkvaryum Koyu, Alaybey, Unnamed Road,Alaybey, 17680 Bozcaada/Çanakkale

Google Yorumları

? Tartışmasız adanın en güzel koyu beni müthiş etkiledi. Deniz muhteşem, turkuaz bir renk yumuşacık kumlar, diğer koylara göre su sıcaklığı daha yüksek, yanınıza gözlük şnorkel almayı unutmayın.

? Küçük güzel bir koy. Sezonda kalabalık olması , plaj olarak kullanılan yer çok küçük. Güzel bir denize girip çıkmak için uğranır ama tüm gün zaman geçirmek için eksiksiz gelmeniz gerekli

7. Seyit Onbaşı Anıtı

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

273 kiloluk top mermiyi tek başına kaldırarak savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı Adına yapılan bu anıt, Çanakkale'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Turistler tarafından en çok fotoğraflanan mekanlar arasında yer alan Seyit Onbaşı Anıtı, bulunduğu konumu itibariyle de manzarasıyla gidenleri büyülüyor.

Adres17900 Kilidülbahir/Eceabat/Çanakkale

Google Yorumları

? Manevi duyguların en yoğun yaşandığı mekanlardan birisi. Gelibolu gezilerinde ilk önce ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Her yer maneviyat fışkırıyor. Duygulanmamak elde değil. Temizliği, düzeni sakinliği ile büyülü bir yer.

? Seyit onbaşı büyük ve gösterişli bir anıt olmuş yeri de çok güzel...

8. Assos Antik Kenti

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Behram köyünde yer alan Assos Antik Kenti, 1880-1883 yılında Amerika Arkeoloji Enstitüsü tarafından yapılan kazılarda gün yüzüne çıkmış. MÖ. 900'lü yıllarda yapılan bu antik kent, Athena tapınağı ve antik amfi tiyatrosuyla dikkat çekiyor. Ayrıca Aristo'nun da 3 yıl yaşadığı ve felsefe okulu kurduğu bu Antik Kent, Çanakkale'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Telefon(0212) 326 46 46
AdresAssos Antik Kenti, Behram, Ayvacık, Çanakkale

9. Kadırga Koyu

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Çanakkale'de denize girilecek en güzel yerler arasında bulunan Kadırga Koyu, en sıcak günlerde bile Çanakkale'nin en serin yeri olma özelliğine sahip. Maviye ve yeşile doyacağınız bu koy, şezlong ve şemsiye kiralamanız için birçok işletmeye sahip.

Adres17860 Behram/Ayvacık/Çanakkale

Google Yorumları

? Hem halk plajı hem de beachler mevcut. Denizi dalgalı zamanında geldik ama o zaman bile su tertemizdi.

? Sahil ve deniz kumluk değil, minik minik taşlı. Ben çok severim. Deniz bazı günler öğleden sonra dalgalı olabiliyor.

10. Truva (Troya) Antik Kenti

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

1998 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine eklenen Truva Antik Kenti, her yıl yüzlerce turistin ilgisini çekiyor. Dünya'nın en önemli arkeoloji kazılarından biri olarak sayılan Truva Antik Kenti, MÖ. 3000 yılına kadar uzanan tarihiyle hayranlık uyandırıyor.

Telefon(0286) 217 67 40
Saat08:30-17:00
Adres17100 Kalafat/Çanakkale Merkez/Çanakkale

Google Yorumları

? Tarihi açık alan gezilecek bir ören yeri! Otopark sorunu yok! Müze kart geçerli, 65 yaş üstü ve öğrenci ücretsiz! Yaklaşık 45-60 dk arası belirli rota takip edilerek geziliyor. Yanınıza su almanız tavsiye olunur! Truva yaşamı ile ilgili yapılar, halen kazısı devam eden bölgeler ve dinlenme alanları ile keyifli bir tarihe yolculuk yapılıyor!

? Güzel manzarasıyla antik şehir görülmesi gereken yerler arasında. Hemen yanındaki Troya Müzesi’ne de gitmenizi öneririm.

11. Güzelyalı Halk Plajı

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Toplu taşıma araçlarıyla Çanakkale merkezden kolayca gelebileceğiniz Güzelyalı Halk Plajı, ücretsiz olması ve denizinin temizliğinden dolayı Çanakkale'de yüzülecek plajlar arasında bulunuyor. Çevresinde piknik alanları, WC, çocuk parkı ve soyunma kabinleriyle beğenilen bu plaj, otoparka sahip olmasıyla da çok fazla tercih ediliyor.

AdresÇanakkale Belediyesi Güzelyalı Halk Plajı, 17100 Güzelyalı/Çanakkale Merkez/Çanakkale

Google Yorumları

? Fiyatlar bir tatil beldesine göre oldukça uygun. Kendi şemsiyenizi getirip ücretsiz faydalanabilirsiniz. Duş tuvalet soyunma kabinleri temiz.

? Çanakkale'de girilebilecek en güzel deniz, kumsalı güzel ve sığ, çocuklar için gayet uygun. Denizin ilerleyen kısımlarında ara ara yosunlar var.

12. Çimenlik Kalesi

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde anlatılan Çimenlik Kalesi, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış. Kilitbahir kalesinin tam karşısında yer alan bu kale, 11 metre yüksekliği ve orijinal haliyle günümüze kadar gelmesinden dolayı turistler tarafından ilgi görüyor. Çanakkale'de mutlaka görülmesi gereken bu tarihi kale, etrafında yer alan birçok gezi noktalarıyla da beğeni topluyor.

Telefon(0286) 213 17 30
Saat11:00-19:00
AdresFevzipaşa, Fevzipaşa Mahallesi Yalı Caddesi, Çimenlik Sk. no 46, 17100 Çanakkale Merkez/Çanakkale

Google Yorumları

? Tarih kokan bir yer, Çanakkale'ye gidildiğinde mutlaka görülmesi değer bir yer.

? Çimenlik kalesi müze olarak çok güzel düzenlenmiş. Giriş ücreti yetişkin 25 TL. İç kalede çanakkale savaşlarında kullanılan silahlar, malzemeler var. Müzekart geçerli değil.

13. Conkbayırı

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Mustafa Kemal Atatürk'ün taarruz emri verdiği ve gazi olduğu Conkbayırı, savaşı derinlemesine hissetmek için gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Toprak kazıldığında hala mermi çıkan bu yer, doğal güzelliği ve panoramik Çanakkale Boğazı manzarasıyla da dikkat çekiyor.

Telefon(0212) 326 46 46
AdresConkbayırı, Unnamed Rd, 17900 Eceabat/Çanakkale

Google Yorumları

? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'nda kaderin bir cilvesi olarak ölümden döndüğü ve Türk Milleti'ne bağışlandığı yer.

? Oğlumuza vatan sevgisini, Atatürke duyduğumuz sevgiyi anlatabilmek için gittik. Böylesine yoğun duyguları daha önce hiç yaşamamıştık. Ne mutlu Türk'üm diyene.

14. Pembe Göl Çanakkale

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Dünya'da yer alan 8 adet pembe gölden biri olan Çanakkale Pembe Göl, yüksek oranda tuz içerdiğinden dolayı bazı günlerde kırmızı renge de dönüşebiliyor. Ayrıca kalp şekline benzerliğinden dolayı da dikkatleri üzerine toplayan bu göl, denize ola yakınlığıyla da harika bir manzara sunuyor.

AdresKalpli Göl, 17610 Dalyan/Ezine/Çanakkale

Google Yorumları

? Dalyan köyünün içinde deniz kenarında bulunan bu güzel şirin göl dünyadaki ender bulunan kalpli pembe göllerden. Dalyan köyü içine girince ara sokaktan çıkılıyor.

? Çok değişik bir göl.. Etrafında antik sütunlar bulunmakta.

15. Parion Antik Kenti

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

2600 yıllık geçmişe sahip olan Parion Antik Kenti, Çanakkale Biga'da yer alıyor. Helen, Bergama Krallığı ve Roma hakimiyetine geçmiş olan Parion Antik Kenti, kazı çalışmalarında 1 çocuk ve 24 kişinin iskeletine rastlanmasıyla önemli yerler arasında bulunuyor. Ayrıca birbirine sarılı halde bulunan iskeletler, Dünya'da örneğine çok rastlanmadığı için koruma altında tutuluyor.

AdresSedat naciye nurova kazı evi, 17200 Kemer/Biga/Çanakkale

Google Yorumları

? Efes harabelerinden daha büyük bir yer. Ama gün ışığına çıkarılmamış bekliyor maalesef.

? Gizli saklı kalmış hemen herkesin bilmediği antik bir kent. Burayı tesadüfen keşfettim fakat mükemmel bir kent. Ulaşımı zor değil Kemer köyüne çok yakın bir bölgede. Tavsiyem çok popüler olup insanlar yığılmadan sakince dolaşıp tarihi dokuyu gözlemlemeniz olur. İyi geziler.

16. Ayazma Pınarı Tabiat Parkı

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Çanakkale'nin doğal güzelliğine örnek olan Ayazma Pınarı Tabiat Parkı, Çanakkale'de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Şelale ve derelerin olduğu ve piknik alanlarıyla özellikle hafta sonu yoğun ilgi gören bu tabiat parkı, yemyeşil ağaçların altında yürüyüş yapabileceğiniz parkurlara da sahip.

AdresBeyoba, 10302 Evciler/Bayramiç/Çanakkale

Google Yorumları

? Her sene ailece geliriz çok güzel bir yer. Girişten sonraki alt kısımlar serin ve suyun içinde piknik yapılacak banklar var üst kısımda mangal yapmak için alanı mevcut.

? Her yerin kendi içinde saklı ayrı bir güzelliği mutlak vardır ama Ayazma bu güzellikleri hiç aramadan en saf haliyle önünüze seriyor.. bu güzellikler mutlaka görülmeli..

17. Çanakkale Deniz Müzesi

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Çanakkale Kordon'a olan yakınlığıyla kolayca bulunan Çanakkale Deniz Müzesi, Nusret Mayın Gemisi'nin maketiyle gelenlerin ilgisini çekiyor. Çanakkale savaşına ve denizciliğe ait birçok obje sergilenen bu müze, Türkiye'nin en kapsamlı denizcilik müzelerinden biri olarak anılıyor.

Telefon0286) 213 17 30
Saat09:00-17:00 Pzt: Kapalı
AdresFevzipaşa Mahallesi Yalı Caddesi, Çimenlik Sk., 17100 Çanakkale

Google Yorumları

? Deniz Müzesini mutlaka gezmeniz lazım. Ayrıca müze içerisinde kale, cami ve tabyalar var hepsi görülmeye değer. Topçu odasında ufak sinevizyonlar var. Nusret mayın gemiside bu müze içerisinde onunda içine girip içerideki sinevizyonu ve canlandırmayı izlemek gerekir.

? Nusret mayın gemisinin de sergilendiği deniz müzesi içerisindeki zengin arşivle beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

18. Babakale Kalesi

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Anadolu'nun en batı ucunda konumlanan Babakale Kalesi, III. Ahmed'in fırtınadan korunmak için sığındığı köyün korsanlardan korunması için yaptırılmıştır. Kalenin yapımında yardımcı olan mahkumların hepsi özgürlüğüne kavuştuğundan dolayı hikayesiyle de gidenleri etkileyen bu kale, ilk yapıldığı haliyle ziyaretçilerini kabul ediyor.

AdresKocaköy - Babakale Yolu, 17862 Babakale/Ayvacık/Çanakkale

Google Yorumları

? Osmanlı’nın en uçtaki kalesi, Asya’nın sonu. Yolunuz bu taraflara düşmüşken vakit ayırmanıza kesinlikle değer.

? Muhteşem bir manzara. Türkiye'nin en batı ucu olmasının yanında Asya'nın da son noktası. Yolunuz yakınlarından geçiyorsa mutlaka gidilmeli.

19. Yeni Kordon

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Çanakkale'ye gitmişken kordonda yürümeden dönememek gerekiyor. Sahil boyunca uzanan yürüyüş alanı ve bölgede yer alan restoran ve kafelerle hem yerlilerin hem de turistlerin akın ettiği Kordon, yaz aylarında gün batımını izlemek için Çanakkale'nin en güzel noktaları arasında yer alıyor.

AdresYeni Kordon, Barbaros, Barış Kordonu No:39, 17020 Çanakkale Merkez/Çanakkale

Google Yorumları

? Çanakkale'nin en güzel yerlerinden biri. Plajı halka açık, etrafta birçok kafe mevcut. Merkezi bir konumda. Akşam günbatımını izlemek burada çok keyifli. Sabah koşusu için de çok uygun bir kordon.

? Çok seviyorum ? Sabahları yeni kordondan merkeze kadar yürümek, bir yandan şarkı dinlerken bir yandan denizi seyretmek…

20. Mehmet Akif Ersoy Evi

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Mehmet Akif Ersoy'un çocukluğunun geçtiği bu ev, onun anılarını yaşatmak için müze ev olarak hizmet veriyor. 2016 yılında yeniden inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Evi, Çanakkale'ye gidenler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Müze'nin ikinci katında Mehmet Akif'in 11 yaşındaki hali canlandırıldığından dolayı ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Telefon(0286) 773 10 16
Saat09:00-17:00
AdresCamicedit, Şair, M. Akif Ersoy Sk. No:2, 17700 Bayramiç/Çanakkale

Google Yorumları

? Çanakkale Bayramiç'te İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif ERSOY adına yapılan ev görmeye değer. İnsan kendini tarihin içinde buluyor

? Bayramiç'te çok güzel yenilenmiş, tarih dolu bir müze olmuş. Milli şairimiz, istiklal marşımızı yazmış vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un çocukken yaşadığı evini görmek için mutlaka gidilmeli.

21. Namazgah Tabyası

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

Boğazın en dar noktası yaptırılan ilk ve en büyük tabya özelliğine sahip Namazgah Tabyası, 2. Abdülhamit döneminde inşa ettirilmiş. Gerçek adı Rumeli Aziziye Tabyası olan bu tabya, Çanakkale savaşında askerlerin Cuma namazı kılmak için kullandığı yer olduğundan dolayı Namazgah Tabyası olarak anılmaya başlanmış. Savaşa dair birçok iz bırakan bu tabya, seyir terasıyla da beğeni topluyor.

Saat08:00-18:00
Adres17900 Kilidülbahir/Eceabat/Çanakkale

Google Yorumları

? Çanakkale Deniz Savaşının en zorlu savunmasının yapıldığı tabya. Mutlaka Ziyaret edilmeli.

? Türk tarihi ve askeri tarih açısından çok önemli bir yer. Mutlaka görülmeli. Açık alanda restorasyon çalışmaları devam ediyor ancak tabyayı gezmek mümkün. Çalışmalar bittiğinde çok daha etkileyici ve çarpıcı bir yer olacak.

22. Troya Müzesi

Çanakkale'de Gezilmesi Gereken Yerler

2018 yılında ziyarete açılan Troya Müzesi, açıldığı ilk günden beri yoğun ilgi görüyor. Çanakkale'ye gidildiğinde görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu müze, Truva Antik Kentinden çıkarılan eserlerin sergilenmesini sağlıyor. Birçok eserin kaçırılarak yurt dışına götürülse de oldukça fazla eser barındıran bu müze, neolitik çağdan tunç çağına kadar birçok farklı dönemden eser sunuyor.

Telefon(0286) 217 67 40
Saat08:30-18:30
Adres17100 Tevfikiye/Çanakkale Merkez/Çanakkale

Google Yorumları

? Benim şu ana kadar Türkiye'de gördüğüm en iyi müze sıralamasında ilk 3'e girer. 4 katlı bir müze. Hakkını vererek gezmek isterseniz en az 3 saatinizi ayırmanız yerinde olacaktır.

? Çanakkale’ye gelip de uğramaz iseniz çok şey kaybetmiş olursunuz. Mimarisi harika, gezi planı insanı yormuyor ve içerik olarak muhteşem bir müze.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çanakkale OtelleriÇanakkale'nin Meşhur Lezzetleri
Çanakkale'nin RestoranlarıÇanakkale'nin Kafeleri
Çanakkale Hakkında Bilgi

Çanakkale gezisinde nerelere gidilir?

Çanakkale'de görmeniz gereken yerler arasında; Çanakkale Şehitler Abidesi, Aynalı Çarşı, Truva Atı, Kilitbahir Kalesi , 57. Piyade Alayı Şehitliği, Akvaryum Koyu, Seyit Onbaşı Anıtı, Assos Antik Kenti Çanakkale, Assos - Kadırga Koyu, Güzelyalı Halk Plajı, Truva (Troya) Antik Kenti, Çimenlik Kalesi, Conkbayırı , Pembe Göl Çanakkale, Parion Antik Kenti, Ayazma Pınarı Tabiat Parkı, Çanakkale Deniz Müzesi, Babakale Kalesi, Yeni Kordon, Mehmet Akif Ersoy Evi, Namazgah Tabyası ve Troya Müzesi Çanakkale'de mutlaka görmeniz gereken yerlerdir.

Çanakkale'de ilk nereye gidilir?

Çanakkale'ye gidenlerin ilk ziyaret ettiği Truva Atı, merkezi konumu itibariyle turistlerin ilk ziyaret ettiği simgeler arasında bulunuyor.

Çanakkale merkez kaç günde gezilir?

Çanakkale'yi gezmek için 3 gün yeterli olacaktır fakat daha ayrıntılı gezmek isteyenler ve keşfedilmemiş yerlerini görmek isteyenler için en az bir hafta gezilmesi gerekir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.