Canaan Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Canaan köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Canaan köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Canaan Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Canaan Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Canaan köpeği, Orta Doğu’da geliştirilen ve koyun sürülerini korumak için geliştirilen eski bir köpek cinsidir. Eski zamanlarda İsraillilerin topraklarını terk ederken yanına aldığı bu güçlü ırk sonraları bedevi kabileleri tarafından da sıklıkla kullanılmıştır. Her hava koşuluna dayanıklı vücut yapısı ile her daim iyi bir avcı olmayı başaran Canaan köpeği tüm dünyada hızla ün kazanmıştır. Türün özellikle 1934’lü yıllarda Kurtuluş Savaşı esnasında İbranileri koruması ile popülerliği artmıştır.

İsrail’in ulusal köpeği olarak bilinen Canaan, dünyada ender görülen ırklardandır. Bu nedenle en pahalı köpekler arasında bilinmektedir. Orta büyüklüğe sahip bu sevimli hayvanlar belirgin kafa yapısı ve güçlü çenesi ile dikkat çekmektedir. Günümüzde yavrusunu dahi bulmanın bir hayli zor olduğu Canaan köpeği için yalnızca 300 tane kaldığı söylenmektedir. Eğer bu türe sahip olmayı düşünüyorsanız ırkın orjinal olduğundan emin olabileceğiniz petshop mağazasını tercih etmelisiniz.

Canaan Köpeği


Canaan Köpek Kişiliği

Doğal olarak gelişen Canaan köpeği vahşi görünüme sahiptir. Ancak doğada zorlu hayat şartlarında hayatta kalmak için mücadele eden bu sevimli tür bağımsız kişiliği ile bilinmektedir. Aynı zamanda oldukça temkinli ve bölgesini sonuna kadar koruma içgüdüsüne sahiptir. Nadiren insanlara karşı saldırganlık göstermektedir. Bununla beraber erkek Canaan köpekleri diğer köpekler etrafında agresif davranışlar sergileyebilmektedir. Ev ortamında olmaktan hoşlanan Canaan köpeği doğası gereği nazik ve sakindir. Bu tür 10 aylık süreçte son derece güvensiz olması ile bilinmektedir. Bu da zor dönemler geçirdiğini gösterecektir. Genellikle olgunlaşma süresi 3 ile 4 yaşını bulacaktır. Bu sebeple eğitilmesi oldukça önemlidir.

Canaan Köpeği


Canaan Köpek Görünümü

Erkek ve dişi türleri arasında bir hayli fark olan bu esrarengiz tür kama şeklinde ki kafası ve aşağı sarkan kulakları ile bilinmektedir. Gözleri badem şeklinde koyu ve siyah tonlara sahiptir. Kulaklarını genellikle dik tutmaktadır. Mükemmel bir diş dizilimi ile son derece güçlü çeneye sahip Canaan köpeği ısırığı ile bilinmektedir. Vücudu ise son derece kaslı ve yapılı durmaktadır. Genellikle bu tür 15 ile 25 kg aralığındadır. Ayrıca erkek Canaan köpeği dişisine göre daha geniş gövdeye sahiptir. Türün en sık görülen renkleri siyah, krem, kırmızı, beyaz, üç renk ve yamalı tonlardır. Ceketleri daha çok soğuk hava koşullarına uygun kalın, orta uzunlukta bir hayli yoğundur.

Canaan Köpeği


Canaan Köpek Bakımı

Canaan köpeğinin her daim yaşamsal faaliyetlerini en üst düzeyde tutulması için düzenli bakım ihtiyacı duymaktadır. Diğer köpek cinslerinde olduğu gibi bu türünde cildinin en iyi durumda kalması için tüylerinin haftalık birkaç kez taranması önerilmektedir. Beraberinde yılda birkaç defa ılık bir banyo ile ölü tüylerden kolayca arınacaktır. Ayrıca Canaan köpeği egzersiz ihtiyacını karşıladıktan sonra nemli bir bez ile vücudu ve kulakları silinmelidir. Bu genellikle kulak içinde biriken bakterilere karşı en etkili çözümdür. Beraberinde ayak sağlığının korunması için aylık tırnak kesimi sağlanmalıdır. Tüy bakımı, tırnak ve deri temizliği için köpek kuaförlerinden yardım alabilirsiniz. Öte yandan Canaan köpeğinin her daim temiz ortamda bulunmasına dikkat ediniz. Bahçe ortamında yaşaması durumunda zehirli otlara karşı önlem alınız.

Canaan Köpeği


Canaan  Köpeği Sağlık Durumu

Canaan köpeği sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sürebilmesi için her daim kaliteli köpek maması ile beslenmelidir. Beraberinde besinlerinin diyete uygun olarak tüketilmesi önemlidir. Düzenli öğün aralıkları ile gerçekleştirilecek olan tüketimlerin yanı sıra köpeğinizin bakım uygulamalarını da asla ihmal etmeyiniz. Canaan köpeğinin ortalama yaşam beklentisi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Tür bazı kalıtsal hastalıklardan muzdarip olabileceği gibi her daim düzenli veteriner kontrolüne tabi tutulmalıdır. Ayrıca parazitlere karşı aşı uygulamaları yaşam süresini uzatmaktadır. Köpeğinizin zinde ve fit kalması için günlük egzersiz ihtiyaçlarını karşılamanız gerekmektedir. Bu genellikle doğal ortamda yapacağınız bir yürüyüş yada frizbi oyunu olabilir. Unutmayınız ki yalnızca Canaan köpeği değil tüm köpek türleri sevgi ve saygı ile büyütülmesi durumunda daha sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü olacaktır. Onları her daim ailenizin bir parçası olarak görmeyi unutmayınız.

Canaan Köpeği


Canaan Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Bu sevimli dostumuz ailesine ve aile bireylerine karşı her daim sadık olması ile bilinmektedir. Özellikle yaklaşan bir tehlikeye karşı canı pahasına mücadele edeceğini bilmelisiniz. Beraberinde çocuklarla birlikte büyütüldüğü durumlarda inanılmaz bağlılık gösterdiği söylenmektedir. Ayrıca her daim şefkatli ve nazik davranışlar sergileyecektir.  Öte yandan daha küçük çocuklarla olası bir tehlikeye karşı baş başa bırakılmamalıdır. Bu genellikle çarpma yada ısırmadan gerçekleşebilir. Yemek yerken asla çocukların müdahale etmemesi gerektiğini öğretmelisiniz. Diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi geçinebilen Canaan köpeği iyi bir sosyalleşme durumunda oldukça sıcak kanlı bir arkadaş olacaktır. Köpeklerle iyi geçinse de kedileri kovalamayı tercih edebilir. Siz gene de dikkatli olun derim.

Canaan Köpeği


Canaan Cinsi Köpek Özellikleri

  • Bu türün harika aile hayvanı ve yol arkadaşı olduğu bilinmektedir.
  • Ailesi ve sahibine karşı oldukça sadıktır.
  • Her yaştan çocuk ile iyi geçinebilir.
  • Son derece zeki olmasından dolayı eğitimi kolaydır.
  • Tüy bakımı diğer türlere göre basittir.
  • Oldukça temiz bir köpektir.
  • Yüksek enerjiye sahip olmasından dolayı düzenli egzersiz ihtiyacı vardır.
  • Aynı tür köpeklerle agresif davranışlar sergileyebilir.
  • İyi bir av köpeğidir.
  • İlk sahibinden başkasına verilmesi durumunda psikolojik zedelenme yaşamaktadır.
  • Eğer Canaan köpeği sahiplenmeye karar verdiyseniz her daim düzenli beslenme ve iyi bir eğitim uygulamanız gerekmektedir. Ayrıca eğitimi kolay bu sevimli dostumuzu ilk kez köpek sahiplenecekler de tercih edebilir.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.