Can Yaman Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Gönül İşleri isimli dizi ile geçen Can Yaman, 1989’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Can Yaman Kimdir

Can Yaman Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra basketbol bursu ile Yeditepe Üniversitesi’nde Hukuk eğitimi aldı. Genç yaşlarında sporla ilgilenen Can Yaman, üniversitede de basketbola devam etti. Lisanslı olarak basketbolla ilgilenen Can Yaman, mezun olduktan sonra ise avukatlık yapmaya başladı. Çevresinde yer alan insanlarında önerisi nedeniyle oyunculuğa başladı. Kamera karşısına ilk kez Gönül İşleri isimli dizi ile geçti. Dizide canlandırdığı Bedir karakteri ile kısa sürede tanınmaya başladı.

can-yaman3.jpg

2014’te Gönül İşleri isimli dizide yer alan Can Yaman, Bedir karakteri ile kamera karşısın geçti. Anneleri öldükten sonra babaları ile birlikte yaşamaya başlayan üç kız kardeş yapabilecekleri bir iş bulmaya çalışırlar ve kendilerine dükkan açarlar. Daha sonra ise hem eğlenceli hem de duygusal macera başlamış olur. Dizinin başrollerinde ise Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Sinem Kobal, Timuçin Esen, Fırat Çelik ve Can Yaman yer aldı. Can Yaman daha sonra ise İnadına Aşk isimli dizide Yalın karakterini canlandırdı. Canlandırdığı Yalın karakteri ile genç kızların yeni gözdesi olmaya başladı. Dizi, Karadenizli bir aileden gelen Defne isimli bir kadının, çapkın ve yakışıklı Yalın'ın yanında işe girmesini ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Nilay Duru, Eren Vurdem ve Cem Belevi yer aldı. 

inadina-ask.jpg

 

Adını Müslüm Gürses’in şarkısında alan Hangimiz Sevmedik adlı dizinin başrolünde oynayan Can Yaman, Tarık Çam adlı karakteri canlandırıyor. Yeşilçam’a göndermeler yapılan dizide nostaljik bir rüzgar esiyor. Can Yaman’a bu dizide Yeliz Kavuncu eşlik ediyor.

Yer Aldığı Diziler

  • 2014-Gönül İşleri
  • 2015-İnadı Aşk
  • 2016- Hangimiz Sevmedik

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.