Çamlıhemşin Gezilecek Yerler - Görülmesi Gereken 12 Mekan

Çamlıhemşin, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan en yüksek dağ olan Kaçkar Dağları'nın eteklerinde yer alır ve bu dağlar, çok sayıda doğal turistik yer içerir.
Çamlıhemşin Gezilecek Yerler - Görülmesi Gereken 12 Mekan

Çamlıhemşin, Türkiye'nin Rize ilinde yer alan bir ilçedir ve doğal güzellikleri ile bilinir. Çamlıhemşin'de ziyaret edilebilecek popüler yerler şunlardır:

Çamlıhemşin'de Gezilmesi Gereken 12 Yer

İşte Çamlıhemşin'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler...

1. Ayder Yaylası

1-20221220103630.webp

Bu dağ platou, Çamlıhemşin'in kuzeyinde yer alır ve güzel ormanları, termal banyoları ve yürüyüş yolları ile bilinir. Ayder Plateau, doğa tutkunları için mükemmel bir yerdir.

AdresAyder Yaylası, 53780 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Google Yorumları

? Çok güzel ve huzur verici havası var.

? Doğası çok güzel gelin tülü şelalesi de etkileyici.

2. Çamlıhemşin Kalesi

2-20221220103630.webp

Bu kale, Çamlıhemşin ilçesinin güneyinde yer alır ve şehrin ve çevredeki dağların panoramik görünümünü sunar. Kalede, Çamlıhemşin tarihini anlatan sergiler de bulunmaktadır.

AdresKale, 53780 Kale/Çamlıhemşin/Rize

3. Çamlıhemşin Şelalesi

3-20221220103630.webp

Bu güzel şelale, Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alır ve doğa tutkunları için mükemmel bir yerdir.

AdresPalovit Şelalesi, 53780 Şenköy, Çamlıhemşin/Rize

Google Yorumları

? Karadeniz'de görebileceğim en güzel yerlerden biriydi. Muhteşem bir güzellik. Gidiş yolu biraz meşakkatli ama yol kalitesi iyi.

? Karadeniz'de görülebilecek en muhteşem doğal güzelliklerden. Debisi ve yüksekliği oldukça fazla.

4. Pokut Yaylası

Çamlıhemşin'de Gezilecek Yerler

Çamlıhemşin dendiğinde akla ilk gelen yerler arasında bulunan Pokut Yaylası, Fırtına Deresi ve Hala Deresinin oluşturduğu vadiler arasından 2032 metre yükseklikte konumlanıyor. Yemyeşil doğası ve bulutların üstünde gibi hissettiren manzarasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Pokut Yaylası, yolu bozuk ve zorlu olsa da turistlerin beğenisini kazanıyor.

AdresMerkez, Ortanköy Köyü Yolu, 53790 Ortanköy/Çamlıhemşin/Rize

Google Yorumları

? Karadeniz'in en güzel yaylası bence ?? yüksek araç olmadan çıkmaya çalışmayın kendinize masraf açarsınız bunu bilin yeter.

? Pokut yaylasının o muhteşem manzarasını ve doğasını nasıl anlatırım bilemiyorum ama o zorlu yolları aşmanıza değecek kadar güzel.

5. Tar Deresi Bulut Şelalesi

Çamlıhemşin'de Gezilecek Yerler

Çamlıhemşin'de turistler tarafından fazla bilinmeyen Tar Deresi Bulut Şelalesi, yemyeşil ağaçların arasından buz gibi suyuyla büyüleyici bir görüntü sunuyor. Tabiat parkı içerisinde yer aldığından dolayı girişi ücretli olan bu şelale, doğa yürüyüşü yapmak içinde uygun.

AdresTar Deresi, 53780 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Google Yorumları

? Aracınızı bırakıp akan derenin ve kuşların sesleri eşliğinde harika bir doğa yürüyüşünün ardından sizi adeta cennet den bir köşe edası ile karşılıyor. Muhakkak gidin.

? Harika parkur, harika doğa şiddetle tavsiye ederim?

6. Çamlıhemşin Büyük Camii

6-902.webp

Bu büyük cami, Çamlıhemşin ilçesi merkezinde yer alır ve popüler bir mimari yapıdır.

AdresMerkez Cami, Merkez, 53750 Çamlıhemşin/Rize

Google Yorumları

? Camiinin atmosferi ve genel temizliği takdire şayan.

? Güzel bir cami.

7. Avusor Yaylası

Çamlıhemşin'de Gezilecek Yerler

Doğa koruma alanı olarak belirlenen Avusor yaylası, karların yaz kış erimediği ve havasıyla herkesi hayran bırakan bir yer. Bünyesinde barındırdığı bir buzul göl olan Avusor Gölü, dağcıların ilgi gösterdiği yerler arasında bulunuyor. Çamlıhemşin'de kesinlikle görmeniz gereken bu doğa harikası, zorlu yollarına rağmen doğa ve macera sevenleri kendisine çekiyor.

AdresAvusor Yaylası, 53780 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Google Yorumları

? Bu yayla için ne söylesem gerçekten az kalacak eğer Rize'ye gittiyseniz burayı görmeden kesinlikle dönmeyin.

? Doğal güzellikleri doyasıya görüp yaşayacağınız cennet.

8. Fırtına Deresi

Çamlıhemşin'de Gezilecek Yerler

Çamlıhemşin'in en meşhur gezi noktaları arasında yer alan Fırtına Deresi, Kaçkar Dağları'nın Karadeniz'e bakan yamaçlarında diğer derelerin birleşmesi sonucu oldukça yüksek bir debiye sahiptir. 68 kilometre uzunluğa sahip olan fırtına deresi, zipline ve rafting gibi etkinliklerle gelenlerin doğayla iç içe eğlenmesini sağlıyor.

AdresFırtına Deresi, Rize

Google Yorumları

? Çok güzel, doğa sporları için mükemmel bir yer.

? Doğanın dereyle uyumu bir harika. Hem zipline hem rafting keyfini sizlere sunuyor. Gerçekten huzur verici bir ortam

9. Çamlıhemşin Köyleri

9-793.webp

Çamlıhemşin ilçesi ve çevresinde yer alan köyler, doğal güzellikleri ve yöresel kültürleri ile bilinir. Bu köylerde, yöresel el sanatlarını ve tarihi yapıları görebilirsiniz.

10. Çamlıhemşin Termal Tesisleri

10-839.webp

Çamlıhemşin ilçesi ve çevresinde yer alan termal tesisler, sağlık ve dinlence amaçlı ziyaret edilebilir. Bu tesislerde, termal banyo ve masaj gibi hizmetler sunulmaktadır.

AdresKaplıca Mah, 53790 Yukarışimşirli/Çamlıhemşin/Rize

Google Yorumları

? Ayder bugün bu kaplıca ile bu noktada değerini bilmek lazım

? Doğa harikası bir yer yine gitmek isterdim.

11. Çamlıhemşin Günbatımı

11-281.webp

Çamlıhemşin ilçesi ve çevresinde yer alan doğal güzellikler, günbatımı sırasında muhteşem manzaralar sunar. Gün batımını izlemek için, Ayder Plateau veya İkizdere Vadisi gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

12. Kaçkar Dağları Milli Parkı

Çamlıhemşin'de Gezilecek Yerler

Büyük çoğunluğu Çamlıhemşin'de bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı, 51.550 hektarlık bir alanda yer alıyor. Çamlıhemşin'de kesinlikle görülmesi gereken bu milli park, yaylaları, şelaleleri, dereleri ve doğal yaşamıyla cennetten bir köşe sunuyor.

AdresKaçkar Dağları Milli Parkı, Beştepe, Alparslan Türkeş Cd. No:41, 06560 Yenimahalle

Google Yorumları

? Doğa muhteşem. Trekking için kısa ve uzun bir sürü parkur var. Yukarı Kavurun Yaylasında yaylacıların tesis ettiği ücretsiz alanda çadır kurup günü birlik yaylalar arası yürüyüş yapabilirsiniz. Elektrik, WC duş ihtiyacınızı ücret karşılığı giderebileceğiniz kafeler mevcut.

? Su ve toprağın bir araya geldiği her yer yemyeşil... Toprağın rengini görmek dahi pek zor ? Mükemmel bir doğa, mükemmel bir hava...

Çamlıhemşin Hakkında Bilgi

Çamlıhemşin, Rize iline bağlı bir ilçedir. Çamlıhemşin, Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en güneyinde yer alır.

Çamlıhemşin, Rize ile Artvin arasında yer alır ve Çamlıhemşin ilçesi, Hemşin beylerbeyi olan Çamlıhemşin Bey tarafından kurulduğuna inanılmaktadır.

Çamlıhemşin, Hemşin Kültürü ile ünlüdür ve bu kültür, Hemşin köylerinde yaşayan Hamshen halkı tarafından sürdürülmektedir. Çamlıhemşin, doğal güzellikleriyle de ünlüdür ve bu nedenle turizm sektörü önemli bir yer tutmaktadır.

Çamlıhemşin, hem doğal güzellikleri hem de kültürel zenginliği ile önemli bir turizm merkezidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Rize'de Gezilecek Yerler

Çamlıhemşin'in neyi meşhur?

Doğal güzelliklere sahip olan Çamlıhemşin, gelin tülü şelalesi, yayla evleri, dereleri, yaylaları, farklı çeşitliklerdeki bitkileri ve balıyla meşhurdur.

Çamlıhemşin'de ne var?

Çamlıhemşin'de gezilecek yerler arasında; Palovit Şelalesi, Zilkale, Pokut Yaylası, Huser Yaylası, Ayder Yaylası, Tar Şelalesi, Avusor Yaylası Çamlıhemşin'de görülmesi gereken mekanlardır.

Çamlıhemşin'e ne zaman gidilir?

Çamlıhemşin yılın her dönemi giderek eşsiz doğasının keyfine varabilirsiniz.

Çamlıhemşin nasıl bir yer?

Rize'nin ünlü kasabası olan Çamlıhemşin, denize kıyısı olmasa da meşhur fırtına deresine sahip olduğundan adından sıkça söz ettiriyor. Yemyeşil dağların arasında yer alan bu kasaba, doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum