Calum Chambers Kimdir

Calum Chambers, 20 Ocak 1995’de İngiltere’nin Petersfield kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Calum Chambers Kimdir

Calum Chambers Biyografisi

Calum Chambers’in Kulüp Kariyeri

Calum Chambers, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu ülkenin takımlarından biri olan Southampton’ın alt yapısında başladı ve 10 sene boyunca burada mücadele verdi. Gösterdiği performans sayesinde 2012 yılında teknik ekip tarafından as takıma çıkartıldı. Gerçekleşen bu yükselme ile yeni bir sözleşme imzalandı ve profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. 2012-2014 yılları arasında Southampton ile 22 maça çıkan Calum Chambers, 2014-2015 sezonunda bu sefer ligin köklü ekibi Arsenal’e transfer oldu.

calum chambers arsenal

Bu transfer 20 Milyon Euro karşılığında tamamlandı. Arsenal ile ilk sezonunda 36 maça çıkan genç futbolcu, sezon içerisinde İngiltere FA Cup’ı ve İngiltere Community Shield’i kazandı. Calum Chambers, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Arsenal’de devam etmektedir.

Calum Chambers’in Milli Takım Kariyeri

Calum Chambers, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında İngiltere U-17 takımında giydi ve burada 6 maça çıkıp 3 gol attı. Aynı yıl içerisinde İngiltere U-19 kadrosunda da forma giyen Calum Chambers, 18 maçta sahne aldı ve 2 kez fileleri havalandırdı. 2015 yılında U-21 kadrosunda yer alırken, aynı yıl içerisinde İngiltere A Milli Takımı’na davet edildi ve 3 de gol atma başarısı gösterdi.

Calum Chambers’in Başarıları

Arsenal

İngiltere FA Cup: 2014–15

İngiltere Community Shield: 2014

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.