Cahit Turan Kimdir?

9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak göreve getirilen Cahit Turan, 29 Nisan 1960 tarihinde Trabzon’da doğdu.
Cahit Turan Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında oluşturulan yeni kabinede Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine Cahit Turan getirildi.

Cahit Turhan Kimdir, Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?

Cahit Turhan, 29 Nisan 1960 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Trabzon’da başladı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümünü tamamladı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Karayolları Genel Müdürlüğü’nde 19858 yılında inşaat mühendisi olarak göreve başladı ve farklı kademelerde belli görevlerde yer aldı. 2003 yılında ise Karayolları Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

ulaştırma ve altyapı bakanı cahit turhan kimdir

2005 yılına gelindiğinde ise Karayolları Genel Müdürlüğü’ne vekaletten başkanlık etmesi istendi. 1 yıl vekalet ettiği görevinin ardından 2006 yılında asaleten görev aldı.

Tarihler 2015 yılının Ağustos ayını gösterdiğinde ise Bakanlar Kurulu kararı sonrasında görevinden alındı.


Cumhurbaşkanlığı Danışması Cahit Turan

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Danışmanları arasında yer aldı.


Yeni Kabinede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Oldu

Cahit Turhan 2018 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede görev aldı ve yeni sistemin ilk Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.