Cahit Bağcı Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili olan Cahit Bağcı, 1964 yılında Çorum Osmancık'ta doğmuştur. Baba adı Ömer, anne adı Fatma'dır.
Cahit Bağcı Kimdir

Cahit Bağcı’nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdikten sonra Yüksek lisansını aynı üniversitenin  Sosyoloji Bölümünde, doktorasını İngiltere'de Manchester Üniversitesinde tamamladı.

1988 yılında Çalışma hayatına DPT Sosyal Planlama Başkanlığında başladı. 1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde araştırma görevlisi oldu. İngiltere'de Manchester Üniversitesi Türk Öğrenci Derneğini kurdu. YYÜ Sosyoloji Bölümünde yardımcı doçent ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Van İli Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Üyesi ve Raportörlüğü görevinde bulundu. DPT Müsteşarlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezinde koordinatörlük ve Müsteşarlık müşavirliği görevini yürüttü.

Cahit Bağcı’nın Siyasi Hayatı

23. Dönemde Çorum Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyesi seçildi.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili olarak yeniden meclise giren Cahit Bağcı, 26. Dönemde yapılan seçimlerde meclise girememiştir. 

Bağcı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.