Buzda Donmuş Olarak Bulunan 6 Tuhaf Şey

İnsanlar tarafından düşmanca görülen buz, oldukça iyi bir arkadaştır. Buzda saklı kalan en tuhaf şeyleri sizler için derledik...
Buzda Donmuş Olarak Bulunan 6 Tuhaf Şey

Buzda Bulunan Tuhaf Şeyler

Bir şeyin bozulmaması için soğuk bir yerde kalması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bizde bu içerikte buzullarda bulunan ve hiçbir şekilde bozulmayan tuhaf şeyleri bir araya getirdik.

İşte araştırmacıların ortaya çıkarttığı yapısı bozulmamış en tuhaf şeyler;

1. Buz Kız

Buzda Bulunan Tuhaf Şeyler

500 yıl önce kurban edilerek Arjantin ve Şili sınırında bulunan yanardağın zirvesine gömülen genç kızın hiç bozulmamış cesedi ve donmuş insan fosili görenleri çok şaşırttı. Araştırmalar sonrasında 15 yaşında kurban edilen genç kızın gömülmeden önce yaşadığı tespit edildi. Aynı zamanda üzerinden 500 yıl geçmesine rağmen vücudundaki herhangi bir nokta, saçları ve kıyafetleri bozulmadığı görüldü. Bunun sebebi ise bilim insanlarının söylemine göre buzun altında kalmış olması belirtildi.

2. Donmuş Mamut

Buzda Bulunan Tuhaf Şeyler

Sibirya'da 2010 yılında yapılan çalışmalar sırasında hemen hemen hiç bozulmamış bir donmuş mamut fosili bulundu. Yıllardır buz altında kalması sebebiyle vücudunda hiçbir parçalanma olmadan keşfedildi. Kazı sırasında aynı zamanda koyu renkli bir sıvı da bulundu. Bu sıvının mamuta ait bir kan olduğu anlaşıldı. Kanın şimdiye kadar bulunan en iyi örneği olduğu açıklandı. Bozulmamış kan sayesinde klonlamanın da yapılabileceği düşünülüyor. Yapılan testlerde mamutun 40 bin yaşında olduğunu ve donduğunda yaklaşık 50 yaşında olduğu tahmin edilmektedir.

Dünyanın en soğuk bölgesi Sibirya ve Yakutistan hakkında bilgiler için buraya tıklayın.

3. Buzulların Altındaki Hazine

Buzda Bulunan Tuhaf Şeyler

Alplere tırmanan Fransız dağcı tesadüfen buzulların altında bir hazine bulur. Bu hazine içerisinde bir sürü küçük paketlerden oluşan kutular vardır. Kutunun üzerinde Hindistan'da üretildiğini gösteren bir yazı bulundu Küçük paketlerin içerisinde birçok değerli takı ve taş olduğu ortaya çıktı. 377 milyon dolar değerinde olan bu hazinenin kime ait olduğunu araştırmak isteyen yetkililer çalışmalara başladı ve en sonunda Hindistan'a ait iki uçağın 1950 yılında bu bölgede çarpıştığını ve bunun sonucunda hazinenin buzların altında kalıp günümüze kadar geldiği anlaşıldı.

4. Donmuş Bir Orman

Buzda Bulunan Tuhaf Şeyler

Alaska'nın Mendenhall buzulunun altından araştırmalar sonucunda donmuş orman olduğu ortaya çıktı. Yarım asır boyunca buzuldan bir yer görülmeyen alanda 2012 yılından itibaren ağaçlar görülmeye başlandı. Ağaçların boylarının ise 1.2 ve 1.5 metre arasında değiştiği gözükmektedir. Ayıca ağaçların cinsinin de ladin olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkarken ve küresel ısınmayla birlikte yavaş yavaş ortaya çıkan bu ağaçlarla ilgili bilim adamlarının çalışmaları sürekli devam etmektedir.

5. Donmuş Bebek Gergedan

Buzda Bulunan Tuhaf Şeyler

Rusya'nın Yakutistan bölgesinde yerel bir avcı oldukça ilginç ve eşsiz bir şey keşfetmiştir. Üstündeki postuyla korunmuş gergedanın yaklaşık 10.000 yaşında olduğu düşünülmüştür. Buzullar sayesinde iyi korunmuş olan gergedandan bilim insanları DNA örneği almak istemektedirler.

6. Garip İşaretler

Buzda Bulunan Tuhaf Şeyler

İki arkadaş tarafından gölün çevresinde yürürken gördükleri garip oluşumun, uzaylıların Dünya'yı ziyaret ettiklerinde bıraktıkları bir şey olarak düşünüldü. Konuyu araştıran diğer insanlar ise bu işaretlerin UFO'nun bir iniş noktası olduğunu düşündü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.