Buz Adam Ötzi'nin Gizemli Cinayeti

Dünyanın en uzun süreli faili mechul davası hala gizemini koruyur. 5300 yıl önce bir okla sırtından vurularak öldürülen Ötiz'nin ölümü soruşturulmaya devam ediyor.
Buz Adam Ötzi'nin Gizemli Cinayeti

İtalya'nın kuzeyinde bulunan Ötzal Alpleri'nin tepesinde bir buzulda bulunan bir insan kalıntısı büyük merak uyandırdı. 
Tam 5300 yıl önce bir insanın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Bedeni buzullarla donan adamın sırtından bir okla vurulduğu ve isabet eden okun atardamarlarına gelmesi sebebi ile kan kaybından öldüğü ortaya çıktı. 

otzi1.jpg


Ötzi adı verilen mumya cesedin buzullar altında donduğu belirtildi. Ayrıca Ötzi, en eski ve en iyi korunan mumyalardan biri olarak tarihe geçti. 

1991 yılında keşfedilen Ötzi'nin sırtındaki ok ise 10 yıl sonra bulundu. Araştırmacılar şimdi de üst düzey bir dedektifin yürüttüğü soruşturma ile Ötzi'nin nasıl vurulduğu sorusunu cevaplamaya çalışıyor. 

otzi2.jpg


Soruşturmayı yürüten Münih Polis Departmanı'ndan Dedektif Alexander Horn ilk kez bu kadar uzun süreli bir faili meçhul cinayet vakasında çalıştığını vurgulayarak, cesedin durumunun beklediğinden çok daha iyi olduğunun ve böylece araştırmanın sağlıklı bir şekilde ilerleyebileceğini söyledi. 

Dedektif Horn olayın cinayete çok benzediğini belirterek "Ötzi büyük ihtimalle yaklaşık 30 metre mesafeden vuruldu, yani yakın temas cinayeti değildi." dedi.  Dedektif Horn cinayet sebebinin kişisel bir mesele olabileceğine dikkat çekti. 

otzi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.