Büyükçekmece'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Büyükçekmece, İstanbul'un batı kesiminde yer almaktadır. Büyükçekmece' de Osmanlı dönemine ait eserler bulunmaktadır. Bu eser Mimar Sinan tarafından yapılmıştır.
Büyükçekmece'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Büyükçekmece Gölü

Büyükçekmece Gölü, önceden Marmara Denizi’nin küçük bir koyu konumundaydı. Daha sonra kum koyu, denizden koparıp göl oluşmasına neden olmuştur. Büyükçekmece Gölü, zaman içinde içme suyu olarak kullanmak için baraj yapısına çevrilmiştir. İstanbul’a su sağlayan göl, 170 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Dilerseniz göl çevresinde bulunan restoran ve mekanlarda oturup yemek yiyebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

 

buyukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Kanuni Sultan Süleyman Çeşmesi

Kanuni Sultan Süleyman Çeşmesi, Büyükçekmece ilçesinin Dizdariye Mahallesi’nde yer almaktadır. Bu güzel eser Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Yapıldığı günden bu yana hala ayakta durmaktadır. Hatta hala suyu kullanılmaktadır.

 

buyukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Mimar Sinan’ın eserlerinden biridir. Köprü, Büyükçekmece gölünün üzerinde yer almaktadır. Kanuni Sultan Süleyman, tarafından yapımına başlanan köprü ölümü ile yarım kalmıştır. Daha sonra Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu II. Selim’in emri üzerine inşası tamamlanmıştır. Günümüzde fotoğraf çekimlerinin vazgeçilmez mekanı olan köprü, mükemmel görünümü ile dikkat çekmektedir. Hala sağlam bir yapıdadır.

 

buyukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Sokullu Mehmet Paşa Camii

Sokullu Mehmet Paşa Camii, mutlaka görülmesi gereken bir eserdir. 1567 yılında Sokullu Mehmet Paşa tarafından, Mimar Sinan’a yaptırılmıştır.

 

buyukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Kurşunlu Han

Büyükçekmece’de bulunan Kurşunlu Han, bir kervansaraydır. Kanuni Sultan Süleyman, tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Kurşunlu Han’ın çatısı tamamen kurşunla kaplanmıştır. Bu yüzden adı Kurşunlu Han’dır. Yapımında taş ve tuğla kullanılan bu eser, 48 metre uzunluğundadır. Kurşunlu Han, tarihin izlerini taşıyan bir eserdir. Bu yüzden büyük önem taşımaktadır.

 

buyukcekmecede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum