Busan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Kore'nin en büyük ikinci merkezi konumundaki Busan tarihi, turistik ve kültürel açıdan da önemli bir merkezdir. Antik tapınak, anıt ve plaj gibi önemli gezi mekanları içeren Busan'ın gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için derledik.
Busan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Busan, Güney Kore’nin başkenti Seul’ün ardından ülkenin en büyük merkezidir. Kent birbirinden mükemmel plajları ve deniz ürünlerinden yapılan yemekleriyle meşhurdur. Güney Kore’nin en önemli liman kentlerinden biri olan Busan’da harika tepeler ve dağlık alanlar bulunmaktadır. 16 semtten oluşan şehirde 3,5 milyondan fazla nüfus yaşamaktadır ve Busan’ın yüzölçümü tam 767,35 kilometrekaredir. Sanayi bakımından ülkenin en değerli merkezleri arasında bulunan kent, balıkçılık faaliyetleri bakımından da önemlidir. Coğrafi güzellikleri, tarihi ve turistik kaynakları ile tatilcilerin dikkatini çeken Busan’ın gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.

 

Gwangalli Plajı

gwangalli-plaji.jpg

Kentin Suyeong-gu İlçesi'nde bulunan plaj Gwangan Köprüsü'ne bakar. Genişliği 25 ila 100 metre arasında değişen plaj, tam 1,4 km boyunca uzanmaktadır. Her yıl yüz binlerce kişinin serinlediği Gwangalli Plajı, Güney Kore'nin en popüler yaz turizmi alanlarından biridir. Plajın etrafında restoran, gece kulübü, kafe gibi birçok önemli işletme ve sokak bulunmaktadır. Yerel yönetim organları Busan'ın en turistik yerlerinden biri olan bu harika plajın kalitesini artırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

 

Yongdusan Park

yongdusan-park.jpg

Tam 69 bin metrekarelik alana kurulan park, Busan'ın Jung-gu bölgesinde bulunmaktadır. 118 metre yüksekliğe sahip olan meşhur Busan Kulesi de bu parkın içerisindedir. Parkta 16. yüzyılda yaşamış olan ünlü deniz kahramanlarından Yi Sun-sin ve ünlü yazar Ahn Huijae'nin büstleri bulunmaktadır. Yürüyüş yolları, peyzajlı alanları ve 70 türden yüzlerce ağacı barındıran parkta bir de Dünya Halk Çalgıları Müzesi hizmet vermektedir. Busan seyahatinizde bu parkta yorgunluğunuzu atarak rahatlayabilir ve buradaki müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

 

Haedong Yonggung Tapınağı

haedong-yonggungsa.jpg

Busan'ın Gijang-gun semtinde bulunan tarihi bir Budist tapınağıdır. Goryeo Hanedanlığı döneminde 'Naong' olarak bilinen bir öğretmen tarafından 1376 yılında yaptırılan ibadethane, deniz kenarında bulunmaktadır. Muhteşem konumu ile göz dolduran bu kompleks özellikle Buda'nın doğum günü kutlamalarında dolup taşmaktadır. Haeundae Plajı'na yakın olması tapınağın daha da popüler olmasına katkı sağlamıştır. Busan'ın tarihi yerleri arasında bulunan harika tapınak mutlaka görülmelidir.

 

Beomeosa

beomeosa.jpg

'Nirvana Balık Tapınağı' olarak da bilinen tarihi ibadethane kentin Cheongnyangni-dong bölgesinde yer almaktadır. Geumjeongsan eteklerinde bulunan tapınak, Güney Kore'nin en değerli manevi yapılarından biridir. 678 yılında inşa edilen tapınak, 1592-1597 yılları arasında gerçekleşen Japon işgalinde tamamen küle dönmüştür. 1613 yılında din adamlarının girişimiyle yeniden oluşturulmuştur. Haeinsa Tapınağı ve Tongdosa Tapınağı ile beraber ülkenin güneydoğusunun en önemli tapınaklarından biri olarak bilinen Beomeosa, Busan'ın görülmesi gereken yerlerindendir.

 

Busan Deniz Yaşamı Akvaryumu

busan-deniz-yasami-akvaryumu.jpg

Haeundae Plajı'nda bulunan harika bir akvaryumdur. 250 türden yaklaşık 35 bin deniz canlısına ev sahipliği yapan akvaryumda penguenler, su samuru, pirana gibi canlılar bulunmaktadır. Tam 40 sergisi bulunan Busan Deniz Yaşamı Akvaryumu'nda misafirlerin dalış yapma imkanı bularak deniz canlılarıyla iç içe olması sağlanabilmektedir. Busan gezisinde deniz hayatını tanımak isteyenlerin önemli adreslerinden biri haline gelen şahane akvaryum kesinlikle ziyaret edilmelidir.

 

Chungnyeolsa

chungnyeolsa.jpg

1592'de Kore topraklarında yaşanan Japon işgali sırasında hayatını kaybeden Koreliler için yapılan bir anıttır. 1605 yılında inşa edilen anıt, halkın milli ve manevi değerleri açısından çok değerli bir mevkiye sahiptir. Anıtın içerisinde Japon birliklerine kahramanca karşı koyan Busanlı savaşçılar için oluşturulmuş 92 adet tablet bulunmaktadır. 93.448 metrekarelik alanı kapsayan anıt, tam 16 binadan oluşmaktadır. Muhteşem bir bölgede bulunan Chungnyeolsa Busan'ın gezilecek yerlerindendir.

 

Yeongdo Köprüsü

yeongdo-koprusu.jpg

Busan güney limanını kapsayan Yeongdo Adası'nda Yeongdo İlçesi'nde bulunan tarihi bir baskül köprüdür. 1934 yılında tamamlanarak hizmete açılan Yeongda Köprüsü, Jung ve Yeongda ilçelerini birbirine bağlamaktadır. Ortasından açılıp kapanır özelliğe sahip olan köprü Busan gezisinde mutlaka keşfedilmelidir.

 

Haeundae Plajı

haeundae-plaji.jpg

Busan'ın Gimhae Uluslararası Havaalanı'na yaklaşık 40 dakikalık mesafede bulunan 12 km uzunluğa sahip mükemmel bir plajdır. Güney Kore'nin en köklü plajlarından biridir. Her yıl yüz binlerce tatilcinin ilgisini çeken Haeundae Plajı'nın güney ucu popüler bir balıkçılık alanıdır. Çeşitli festivallere de ev sahipliği yapan harika plaj, Busan'ın en turistik yerlerinden birine dönüşmüştür. Otel, restoran, kafe gibi birçok işletmeye de sahip olan kumsal, yaz sezonunda gerçekleşen Busan tatilinde mutlaka keşfedilmelidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.