Bursa'nın 7 Meşhur Lezzeti

Türkiye'nin lezzet konusunda en önemli illerinden bir tanesi olsa Bursa bilinmektedir. İçerisinde birçok güzel yemek türü barındıran Bursa'nın en meşhur lezzetleri sizler için bir araya getirdik. İşte, Bursa'nın en meşhur lezzetleri...
Bursa'nın 7 Meşhur Lezzeti

Türkiye'nin lezzet konusunda en önemli illerinden bir tanesi olsa Bursa bilinmektedir. İçerisinde birçok güzel yemek türü barındıran Bursa'nın en meşhur lezzetleri sizler için bir araya getirdik. İşte, Bursa'ya gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken en güzel yemekleri...

Bursa'nın Meşhur Lezzetleri


1. İskender Kebap

Ünü sınırları aşmış bir lezzet. İskender kebabı günümüzde artık her yerde yemek mümkün ancak Bursa'ya özgü bir lezzet olduğu için Bursa' da yemek tabi ki ayrı. Her şey yerinde güzel ve lezzetlidir öyle değil mi? Bursa'ya gittiğinizde ilk yemeniz gereken İskender kebap. Bursa'da tüm restaurantlarda İskender kebap bulabilirsiniz. Ancak size bir yer tavsiye edersek, sırf bu İskender kebap için Bursa'ya tekrar tekrar gelebilirsiniz. Cevat iskenderoğlu'nun Mavi Dükkanı. Bursa merkezde kimse sorsanız gösterir. İskenderi Cevat Usta'nın yerinde yemenizi tavsiye ederiz.

iskender kebap


2. İnegöl Köfte

Bir diğer lezzet harikası da İnegöl Köfte. İnegöl Köfteyi de artık her yerde yemek mümkün. Ancak Bursa'ya özgü bu köfteyi mutlaka Bursa'da tatmalısınız. Adını Bursa'nın İnegöl ilçesinden almıştır. İnegöl köfteyi yemek için Bursa'daki köfte yapan restaurantlara girmeniz yeterli. Bu köfteyi yedikten sonra eminim hiçbir köfte bundan sonra size güzel gelmeyecektir.

inegöl köfte


3. Kestane Şekeri

Bursa'ya giden ya da Bursa'dan gelen hemen herkesten istenir bir kutu kestane şekeri. Bursa'ya gidip de kestane şekeri tatmamak hatta kutu kutu almamak elbette olmaz. Bursa'da adım başı kestane şekeri satan dükkanlara rastlamanız mümkün. Ancak dikkat etmeniz gereken ucuz satılan kestane şekerlerini tercih etmemeniz. Kesinlikle bilindik ve marka olan bir yerden kestane şekeri almalısınız. Zira diğerleri ile arasındaki lezzet farkını anlayacaksınız.
kestane şekeri


4. Cevizli Lokum

Adından da anlaşılacağı üzere içi ceviz dolu bir tatlıdır. Yine Bursa'ya özgü olup, tatmanız gereken lezzetlerdendir. İçine ceviz konarak sarılan hamurun lokmalar şeklinde fırında pişirilmesiyle oluşur. Bursa'nın bir diğer lezzetli tatlı çeşididir. Bursa'da hemen her yerde yapan yerler vardır.
cevizli lokum


5. Kemalpaşa Tatlısı

Annelerimizin evde yaptığı, Türkiye'nin her yerinde bulabileceğimiz bir tatlı çeşidi. Bursa'ya ait olduğunu biliyor muydunuz? Hem de adını Bursa'nın Kemalpaşa ilçesinden almıştır. Hemen her yerde yapılsa da tabi ki Kemalpaşa'yı da Bursa'da, hatta Kemalpaşa ilçesinde yemelisiniz.

kemalpaşa tatlısı


6. Pideli Köfte

İskender kebaptan esinlenerek yapıldığı söylenmektedir. Pideli köfte, pide üzerindeki küçük köftelerin üzerine kızgın tereyağı ve domates sosu dökülerek yapılıyor. Yanında yoğurt ile servis ediliyor. İskenderden tek farkı pide üzerinde döner yerine köfte olmasıdır.

pideli-kofte.jpg


7. Cantık 

Cantık, Tatar mutfağında yapılan bir çeşit çörektir. Bursa'da ağzı açık olarak pide şeklinde yapılır. Kıymalı, kuşbaşılı ve kaşarlı yapılır. Doğu yöresi pidelerine göre daha az baharatlı ve hamuru biraz daha mayalıdır.

cantik.jpg

Önerilen İçerik: Bursa Gezilecek Yerler

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum