Bursa Gezilecek Yerler

Bursa'da yaşayanlar ve Bursa'ya gidecek olanlar için görülmesi gereken 10 yeri seçip bu yerlerin listesini yaptık. İşte Bursa'ya gittiğinizde gezilecek yerler listemiz...
Bursa Gezilecek Yerler

Bursa, Türkiye'de gezilip görülmesi gereken şehirlerin başında gelmektedir. Ulu Camii, Koza Han, Yeşil Camii, Emir Sultan Camii, Gölyazı ve Bursa Kent Müzesi gibi bir çok gezilecek yerleri vardır. Bizde sizler için bu yerler hakkında bilgi topladık ve bir liste oluşturduk.


Bursa Hakkında Bilgi

  • Türkiye'nin dördüncü büyük şehri Bursa'dır
  • Şehrin her yerine merkezinden ulaşım kolaydır.
  • Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti Bursa'dır
  • 2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler dünyada 28. sıraya girmeyi başarmıştır. Ayrıca Türkiye'de de 1. sıradadır.
  • Hepimizin sevdiği Hacivat ve Karagöz'ün memleketi Bursa olarak bilinmektedir. 
  • UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Bursa, 2014'te ise Dünya Mirası olarak tescil edilmiştir. 
  • Sadece yapılarıyla bilinmeyen Bursa'nın, İskender kebap ya da kestane şekeri gibi lezzetleri, Uludağ gibi bir kış sporu merkezine sahip oluşu da Bursa'nın dünya çapında bir üne kavuşmasına yardımcı olmuştur.

Bursa Gezilecek Yerler

  • Bursa'daki Turistik Yerler
  • Bursa'daki Tarihi Mekanlar
  • Bursa'daki Müzeler
  • Bursa'da Gezilecek Sakin Yerler
  • Bursa'da Yürüyüş Yapılabilecek Noktalar
  • Bursa Kalınacak Yerler
  • Bursa Otelleri
  • Bursa'da Gidilecek Mekanlar
  • Bursa Restoranları
  • Bursa'daki Eğlence Yerleri
  • Bursa Gece Hayatı

1. Ulu Camii

I.Bayezid tarafından 1396-1400 yılları arasında yaptırılan bu camii Bursa şehir merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde yer alıyor. Yapım süreci Niğbolu Zaferi sonrasına denk gelen bu güzel camii, çok ayaklı cami tasarımının en önemli örneği sayılmaktadır.

mudanya.JPG


2. Koza Han

II.Bayezid tarafından 1491 yılında yaptırılan han, haftaiçi 08.00-20.00, cumartesi 08.00-20.30, pazar 10.30-19.00 arası açıktır ve Ulu Camii ile Orhan Camii arasında bulunan Orhangazi Parkı'ndan bir giriş kapısına sahiptir.

koza-han.jpg


3. Yeşil Camii

1419 yılında tamamlanan Yeşil Camii'nin ünü çini kaplamalarıdır ve isminin eskiden minarelerinde bulunan yeşil renk süslemelerden geldiği düşünülür. Camii, adını verdiği Yeşil semtinde bulunmaktadır. Emir Sultan Caddesi'ne yakın olan camiyi gezdiğinizde Yeşil Türbe'ye de gitmeyi ihmal etmeyin.

yesil-camii-001.jpg


4. Emir Sultan Camii

Hundi Fatma Hatun tarafından yaptırılan bu cami, Emir Sultan Mezarlığı'nın yanında yer almaktadır ve Yeşil Türbe'ye çok uzak olduğu söylenemez. Bu yüzden gitmişken mutlaka ziyaret edin.

emir-sultan-camii.jpg


5. Gölyazı

Apollon Krallığı'nın merkezi olarak bilinen ve Roma dönemine kadar uzanan bir tarihe sahip olan Gölyazı, Uluabat Gölü kıyısında bir yarımadada yer alır. Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı küçük bir balıkçı köyüdür.

golyazi.jpg


6. Reşat Oyal Kültürparkı 

1955 yılında hizmete açılan bu park konumu açısından Bursa'nın en önemli parkıdır. Bu park, koşu, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla şehir merkezinde bir kaçış noktasıdır.

resat-oyal-kulturparki.jpg


7. Soğanlı Botanik Park

1998 tarihinde hizmete açılan Botanik Park, bitkisel araştırmalara açık bir parktır. Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yanında yer alan bu park, size huzur verecek ve dinlenmenizi sağlayacak. 400 dönümlük araziye sahip olan parkta Japon, İngiliz ve Fransız bahçeleri gibi tematik alanların yanı sıra Havuzlu Konak, Çift bacalı Ev gibi tarihi yapıların aslına uygun kopyaları bulunuyor.

botanik-park.JPG


8. Bursa Hayvanat Bahçesi

Giriş ücretleri uygun olan hayvanat bahçesini bahar aylarında 09.30-19.00, yaz aylarında 09.30-20.30, kış aylarında 09.30-17.00 arasında gezebilirsiniz. Birçok hayvan bulunan bu hayvanat bahçesinde özellikle çocuklar çok eğlenecek. Şehir merkezinden kalkan otobüs ya da minibüslerle ulaşabildiğiniz hayvanat bahçesini gezmeye gittiğinizde Botanik Parkı da gezmeyi unutmayın.

bursa-hayvanat-bahcesi.JPG


9. Bursa Atatürk Köşkü

1973 yılında Atatürk Müzesi adıyla ziyarete açılan köşk, pazartesi hariç her gün 08.00-12.00 ve 13.00-17.00 arasında ziyarete açıktır. Bursa'ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir.

ataturk-005.jpg


10. Yüzen Taşlar Heykeli

Gemlik'ten çıkarılan Diabas taşı işlenerek yapılan heykelde, heykeltıraş Christian Tobin, iki kalın ve üç ince çizgiyle Osmanlı mimarisinin özelliklerini yansıtmıştır. Bunun yanı sıra bu heykel, dünyadaki örneklerinin en yükseğidir. taşlar Karagöz ve Hacivat'ı temsil eder ve taşlar suyun kinetik gücüyle hareket eder. Heykel, Altıparmak Meydanı'nda yer alır.

yuzen-taslar-heykeli.JPG


11. Bursa Kent Müzesi

Bursa Osmangazi’de yer alan müze 2004 yılında açılmıştır. Şehrin ve bölgenin tarihi en iyi şekilde burada aydınlatılmaktadır. Müzede binlerce yıllık eserler ve Osmanlı Devleti padişahlarının heykelleri de bulunmaktadır. Bursa seyahatinizde Bursa Kent Müzesi’ni görmeyi unutmayın.

bursa-kent-muzesi.jpg


12. İznik Ayasofya Müzesi

Bursa’ya bağlı İznik İlçesi’nde bulunan İznik Ayasofya Müzesi Hıristiyanların eski Kiliselerinden biridir. Bu kilise Osmanlı Devleti’nin hakimiyetiyle camiye dönüştürülmüştü. Son olarak müze şeklinde hizmet veren kurumda önemli tarihi eserler bulunmaktadır. İznik’in sembol yapılarından biri olması bakımından da gezilip görülmeye değerdir.

iznik-ayasofya-muzesi.jpg


13. Uludağ

Ülkemizde kış tatilinin en önde gelen merkezi olarak bilinmektedir. Yüksekliği tam 2543 metredir. Aynı zamanda Olimpos Dağı olarak da anılan Uludağ tarihi açıdan da mükemmel bir yerdir. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist Uludağ'da tatil yapmaktadır. Uludağ'da konaklama imkanı sunan mükemmel oteller, eğlence hizmetleri, kayak merkezleri bulunmaktadır. Kış tatilinizin keyfini çıkarmak istiyorsanız Uludağ ülkemizdeki en doğru adrestir. 

uludag-001.jpg


14. Dalyan Gölü

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde bulunan bu doğal güzellik lagün oluşumlu bir göldür. Özellikle yaz ve bahar aylarında mükemmel bir atmosfere sahip olan Dalyan Gölü birçok insanın nefes aldı alanlardan birisidir. Dalyan Gölü’nün etrafı da ziyaretçilerine harika bir görsel şölen sunuyor. Bursa seyahatinizde rahat bir nefes almak için en ideal yerlerdendir.

dalyan-golu.jpg


15. Nikaia Antik Kenti

Bursa’nın tarih kokan ilçesi İznik’te bulunan bu antik kent ilkçağlara ait bir yapıdır. Muhteşem bir yapıdır ve kurulduğu dönemin tarihi özelliklerini eşsiz mimarisiyle yansıtmaktadır. Nikaia Antik Kenti’nde su kanalları, surlar, kilise ve çeşitli yapıların kalıntıları da bulunmaktadır. Bölgeye yaptığınız seyahat sırasında bu bölgeyi değerlendirmelisiniz.

nikaia-antik-kenti-003.jpg


16. Bursa Ulu Camii

Osmanlı dönemi mimarisinin şehirdeki en güzel örneği Bursa Ulu Camii’dir. Merkezde yer alan Bursa Ulu Camii Osmanlı sultanlarından Yılıdırım Bayezit tarafından inşa ettirilmiştir. 1399 senesinde yapımı tamamlanan bu tarihi ibadethanenin duvarlarında birçok yazı da bulunmaktadır. Caminin büyüklüğü ve muazzamlığı sizi tutsaklık hissine sürükleyebilir. Bu büyüleyici ve ihtişamlı ibadethaneyi muhakkak görmelisiniz.

bursa-ulu-camii.jpg


17. Oylat Bölgesi ve Kaplıcaları

Bursa’nın doğa harikası bölgelerinden biri olan Oylat, İnegöl İlçesi’ne yaklaşık 30 km mesafede bulunmaktadır. Yöre tam bir doğa harikasıdır. Muhteşem bir yeşilliğe ve eşsiz kaplıcalara sahiptir. Burada keyifli zaman geçirirken aynı zamanda hastalıklarınıza da çare bulabilirsiniz. Sizler için kurulan yürüyüş parkurlarında gezerek bölgeyi keşfetmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

oylat-bolgesi.jpg


18. Ayvaini Mağarası

Bursa’ya bağlı Nilüfer ilçesinde yer almaktadır. Ayvaini Mağarası tabii oluşumlu bir mağaradır. Bursa’nın tursitik mekanlarından birisi olan Ayvaini mağarasının çift girişi bulunmaktadır. Mağaranın içinde küçük gölcükler de bulunmaktadır. Bu doğal yapı tüm tılsımı ve etkileyici özellikleriyle sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. 

ayvaini-magarasi.jpg


Bursa'da Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyeleri

Bursa'ya gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yemekler ve yöresel lezzetler vardır. Ancak bunları tam yerinde yemeniz için biz sizler için en sevilen ve tercih edilen restoranları sizler için bir araya getirdik. İşte Bursa'nın dört dörtlük restoranları...


Uludağ Kebapçısı

İstanbul'da yediğimiz iskenderler oldukça güzel. Ancak hepimiz biliyoruz ki iskenderin hası Bursa'dadır bu yüzden Bursa'ya gittiğinizde iskender yemeden gelmeyi düşünmeyin bile. Büyük İskender'de genelde sıra beklemezsiniz. Dükkanın iç dekorasyonu, renkli camları ve ahşap kolonları oldukça gözünüzü doyuracaktır.

uludag-kebapcisi.jpg

Adres: Ulu Mahallesi, 16. Şirin Sk. No:12, 16220 Osmangazi/Bursa

Telefon: (0224) 254 72 64


Kayhan Çarşısı

Bursa'ya gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken bir diğer lezzet ise pideli köftedir. İşte pideli köfte de Kayhan Çarşısı'nda yenir. Bu çarşıda, sokak boyunca karşılıklı, sıklıkla dizilen pideli köfte lokantaları bulunmaktadır. Zaten sokakta ilerledikçe restoranların önünde bulunan insanlar sürekli sizleri davet edeceklerdir.

kayhan-carsisi.jpg

Adres: Kayhan Mahallesi, Kayhan Cd., 16230 Osmangazi/Bursa


Demir Amca

Bursa'nın efsanelerinden biridir. Bursa'da büyümüş olanlar bilir. Bursa'nın tavuk döneri gerçekten muhteşemdir. Mayonez, soğan ve kekiğin tavuk dönerin o yumuşak ekmeğiyle buluşması... Evet ağzınız sulandı bile değil mi? Eğer yiyebiliyorsanız "tam ekmek" yiyin. Pişman olmazsınız.

demir-amca.png

Adres: 29 Ekim Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı Blv. B Blok, Karya Rıdvanoğlu Sitesi 25/B, 16120 Nilüfer/Bursa

Telefon: (0224) 413 19 54


Ömür Köftecisi

Bursa'nın en iyi köfte restoranlarından biridir. Ömür Köftecisi, 1965'ten bu yana hizmet vermektedir. Osmanlı zamanından kalma eski mahkeme binası restore edilip bu restoran açılmıştır. Ayrıca iskender kebap da yiyebilirsiniz. Ancak köfte seviyorsanız mutlaka deneyin. Çünkü tadı efsanedir.

omur-koftecisi.jpg

Adres: Şehreküstü Mahallesi, Ulucami Cd. No:9, 16050 Osmangazi/Bursa

Telefon: (0224) 221 45 24


Bursa'da Yenilecek Yemekler

Bursa'nın en güzel ve en meşhur yemeklerini sizler için araya getirdik. Bursa'ya gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken yemekler şunlardır;


1. İskender

Bursa’nın en meşhur yemeği şüphesiz İskender Kebabı’dır. Sadece ülkemizde değil Dünya’da birçok ülkede nam salmış bir lezzettir. Bursa İskender Kebabı’nın sırrı hayvanın kalçasında yağsız et ve mükemmel sosunda gizlidir. İskender'i bir de anavatanında denemelisiniz.

bursa iskender


2. Muradiye Çorbası

Bursa’nın en meşhur yemekleri arasında çorba da yer almaktadır ve Muradiye Çorbası bu güzel ilimizin en ünlü çorbasıdır.

muradiye çorbası


3. İnegöl Köftesi

Marmara Bölgesi'nin hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle en güzel tatlarından bir tanesi de İnegöl Köftesi’dir. İnegöl Köftesi, İskender yemeği kadar olmasa da hayli meşhur bir tattır. 

bursa inegöl köftesi


4. Bursa Güveci

Bölgenin kendisine has güveçte yapılan yemeğidir. Harika bir lezzettir ve muhakkak denenmesi gereken tatlar arasında bulunmaktadır. Bursa Güveci çok zengin bir malzeme içeriğine sahiptir. Bursa Güvecinde kuşbaşı, domates, patates, biber, patlıcan, fasulye, soğan, bamya gibi ürünler vardır.

bursa güveci


5. Kestane Şekeri

Bursa’ya özgü tatlardan bahsederken Kestane Şekeri’ni es geçmek olmazdı elbette. Yalnızca soyulmuş kestaneye kaynatılmış şeker su karışımının dökülmesi ile ortaya çıkarılan bu lezzet müthiş bir ün yakalamıştır. Bölgede neredeyse adım başı bir Kestane Şekeri dükkanına rastlarsınız. Kesinlikle tadına bakmalısınız.

bursa kestane şekeri


Bursa'da Nerede Kalınır - Otel Tavsiyeleri

Bursa ziyaretiniz öncesinde Bursa'da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri nelerdir gibi sorular kafanızı karıştırmasın diye sizler için Bursa'yı iyi bir şekilde gezmek ve güzel bir tatil geçirmek için sizler için Bursa'nın otellerini derledik. İşte Bursa'nın en çok tercih edilen ve beğenilen otelleri...


Ibis Bursa

Fonksiyonel odaları ve kaliteli hizmeti ile Bursa'da en çok tercih edilen oteller arasında yer almaktadır. 200 odaya sahip olan otelde misafirlerin isteklerini karşılayacak tüm hizmetler hijyen ve kalite standartları gözetilerek sunulmaktadır. Ulu Camii ve Bursa otogara yalnızca 6 km uzaklıkta olan bu otelde konaklayarak çevrede bulunan tarihi mekanları da yürüyerek gezebilirsiniz. Bu yüzden tercih edebileceğiniz otellerin başında gelmektedir.

ibis-bursa.jpg

Adres: Altınova Mahallesi, Fuar Cd. No:31, 16250 Osmangazi/Bursa

Telefon: (0224) 275 85 00


Kitapevi Hotel

Osmanlı Sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Kitapevi Hotel, geleneksel ve şık dekorasyonu ile oldukça ilgi çeken yerler arasında bulunmaktadır. Saltanat Kapısı'nın yanında bulunan otel, aynı zamanda kaplıcalara oldukça yakın olması nedeniyle, tercih edebileceğiniz oteller arasında yer almaktadır. Yoğun talep gören otelde kalmak için, önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

kitapevi-hotel.jpg

Adres: Kavaklı Mahallesi, Burçüstü Sokak No:21, 16040 Osmangazi/Bursa

Telefon: (0224) 225 41 60


Aloft Bursa Hotel

Bursa otogarına 14 km mesafede olan Aloft Bursa Hotel, müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi sayesinde Most Green Hotel and Best Green Hotel ve Green Key Award ödüllerinin sahibi olmuştur. Modern şekilde dekore edilen odalarda WiFi, TV, minibar ve 24 saatlik oda servisi bulunmaktadır. Kapalı havuz ve fitness salonlarının da bulunduğu tesiste, günün yorgunluğunu yüzerek ya da spor yaparak üzerinizden atabilirsiniz.

aloft-bursa-hotel.jpg

Adres: Odunluk Mahallesi, Akpınar Cd., 16110 Nilüfer/Bursa

Telefon: (0224) 300 30 30


İstanbul'dan Bursa'ya Nasıl Gidilir?

Birkaç yıldır İstanbul'dan deniz otobüsünün de olmasıyla Bursa'ya ulaşım daha da kolay ve hızlı oldu. Kabataş'tan deniz otobüsüne bindiğinizde en fazla 2 saat sonra Bursa Mudanya'ya ulaşmış oluyorsunuz. Önce otobüsle şehir merkezine gidip gün bitiminde Mudanya sahile geri döndüğünüzde orayı akşam gezmenizi tavsiye ederim. Akşam ışıklarıyla Mudanya sahili çok güzel bir yer.

istanbuldan-bursaya-nasil-gidilir.jpg


Bursa Festivallleri

Şehirdeki gece hayatı size uygun olmayabilir. Bu yüzden gece dışarı çıkmak için festivalleri takip etmeniz mantıklı bir tercih olacaktır. Bizde sizler için Bursa'da yapılan festivalleri derledik. İşte Bursa'nın festivalleri...

festival-021.jpg

  • Ocak-Şubat; Winterfest Bursa Uluslararası Kış Festivali
  • Nisan; Orhangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri
  • Haziran-Temmuz; Uluslararası Bursa Festivali
  • Temmuz; Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması
  • Ekim; Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali
  • Kasım; Orhangazi Zeytin Festivali
  • Kasım; Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali
  • Aralık; İpek Yolu Film Festivali
  • Şubat; Yörük Şenliği
  • Mart; Geleneksel Karakucak Güreşleri ve Kültür Sanat Şenlikleri
  • Mayıs; Bahar Şenliği

Önerilen İçerik; Dünyayı Gezdim Diyebilmek İçin Görmeniz Gereken 14 Harika Yer

NeOldu.com / Tatil

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.