Burma Poğaça Tarifi

Misafirlerin geldiği çay saatlerinde ve ev halkının yer aldığı kahvaltı masasında her daim yer alan hamurlu poğaçamız, burma şeklini almasında dolayı burma poğaça olarak adlandırılmıştır.
Burma Poğaça Tarifi

Burma Poğaça Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı ( yarım su bardağı )
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya

Üzeri için

  • 50 gram tereyağı
  • Yumurta sarısı
  • Susam


Burma Poğaça Nasıl Yapılır?

Diğer poğaçaların yapımında kullanılan tekniklerin aynısının kullanıldığı burma poğaça da hem kolay hazırlanmaktadır hem de kısa sürede pişirilmektedir. Hazırlanması ortalama 20 dakika sürerken, pişirilmesi de 30 dakikayı aşmamaktadır. Siz de sofranızda poğaçanın bu farklı türünü sunmak isterseniz, özenle hazırladığımız burma poğaça tarifini okuyunuz.

 

Burma Poğaça ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Burma poğaça yapımına başladığınızda ilk olarak bir hamur yoğurma kabı hazırlayın ve unu eleyerek içerisine katın. Ortasını havuz şeklinde açın. Sütü çok sıcak olmayacak şekilde çok az ısıtın. Maya ve şekeri ekleyin ve 10 dakika bekletin.
  2. Ortasını açtığınız unun ortasına zeytinyağı, bütün yumurta ve yumurtanın akını ilave edin.
  3. Daha sonra yavaşça maya, süt ve karışımını ekleyin. Ortadaki karışımı güzelce karıştırın. Kenarlardan azar azar un alınarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  4. Daha sonra hamurun üzerine bir bez ile kapatın ve mayalanması için bir kenara bırakın.
  5. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturun. Ardından oluşan bezeleri uzun ve oval olacak şekilde açtıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı ve margarin sürün.
  6. Açılan hamurun üzerine 1 parmak kalındığında şeritler halinde kesikler açın. Daha sonra en alttan başlayarak, sol yan taraftan çaprazlama olacak şekilde rulo şeklinde sarın.
  7. Sarma işlemini sağ tarafın sonunda burma yaparak bitirin. Hepsini aynı işlemde uygulayın. Sonrasında üzerini streçle kapatın. Mayalanması için yarım saat bekletin.
  8. Mayaladığınız hamurun üzerine önceden çırptığınız yumurta sarısını sürün. Üzerine susam serpiştirildikten sonra, önceden ısıtılmış 180 -190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.