Burhanettin Uysal Kimdir? & Hakkında Bilgi

20 Haziran 196 yılında Konya da doğan Burhanettin Uysal Türk siyasetçi olarak tanınmaktadır. Burhanettin Uysal hakkında ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Burhanettin Uysal Kimdir? & Hakkında Bilgi

Burhanettin Uysal Biyografisi

Burhanettin Uysal, Ak Parti'nin yerel seçimlerde Karabük Belediye Başkan Adayı olmuştur. Burhanettin Uysal, siyasi kariyeri öncesinde çok köklü bir akademik kariyere sahiptir. Aynı zamanda Uysal, Karabük Belediye Başkan adayı olmasından evvel bir dönem milletvekilliği de yapmıştır. Esasında siyasi kariyeri de bu milletvekilliği deneyimi ile başlamıştır. Buna ek olarak Burhanettin Uysal çok kısa süre içerisinde Türk siyasetinin ve Ak Parti'nin şimdiden en önemli simaları arasında yer almayı başarmıştır. Haliç Kongre Merkezi'ndeki organizasyonda bazı illerin belediye başkan adayları açıklanmıştı ve Burhanettin Uysal da Karabük Belediye Başkan Adayı olarak bu isimler arasında yer almaktaydı.

Burhanettin Uysal Biyografisi


Burhanettin Uysal Eğitim Hayatı

Burhanettin Uysal, esasında bir akademisyendir. Yani doktora mezunu olduğunu ifade etmek yanlış olmayacaktır. İki ayrı üniversiteyi bitirdiği bilinmektedir. Bunlardan bir tanesi Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, bir diğeri ise Polis Akademisi’dir. Bunun ardından Gazi Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora derecelerini almayı başarmıştır.

Burhanettin Uysal Eğitim Hayatı


Burhanettin Uysal İş Hayatı

Burhanettin Uysal, belediye başkan adayı gösterilmeden önce Emniyet Genel Müdürlüğünde komiser yardımcılığı ve komiserlik görevlerini icra etmiştir. Akabinde Karabük Üniversitesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi rektör yardımcılığı görevlerini icra etmiş, nihayetinde Karabük Üniversitesi rektörlüğü ile akademik kariyerini geliştirmiştir. YURTKUR yönetim kurulu başkanı olarak da çalışmış olan Uysal, en son Ak Parti milletvekili olarak bir dönem de milletvekilliği görevinde bulunmuştu. Uysal, 1 Kasım seçimleri sonrasında halkoyları ile oluşturulan mecliste görev alan bir milletvekilidir.

Burhanettin Uysal İş Hayatı


Burhanettin Uysal Özel Hayatı

Burhanettin Uysal, Konya'nın Ereğli ilçesinde 20 Haziran 1967 tarihinde dünyaya gelmiştir. Uysal evlidir ve üç çocuk babasıdır. Babasının adı Fahrettin, annesini adı ise Şerife'dir. Siyasi kariyerinde henüz yeni olan Uysal, bu kariyerini ilerletmeye isteklidir.

Burhanettin Uysal Özel Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.