Burhan Sakallı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Burhan Sakallı, 1962 yılında Eskişehir de dünyaya gelmiştir. Türk siyasetçi olarak bilinen Burhan Sakallı hakkında daha ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Burhan Sakallı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Burhan Sakallı Biyografisi

Burhan Sakallı, 1962 tarihinde Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Dinek köyünde dünyaya geldi. Eğitim hayatının büyük kısmını Dinek Köyünde bitiren Burhan Sakallı, lisans eğitimi için şehir değişikliği yapmıştır. Şuan evli ve 3 çocuk babası olan Burhan Sakallı, AKP teşkilatı içerisinde başarılı görevlerde bulunmuştur. Eğitim hayatından sonra iş hayatına atılarak siyasi hayatına da devam eden Sakallı, özellikle siyasi hayatı boyunca büyük atılımlar yaparak, yüksek kademe idari görevlerde bulunmuştur.

Burhan Sakallı Biyografisi


Burhan Sakallı Eğitim Hayatı

Burhan Sakallı, 1974'de Eskişehir'de bulunan Kurtuluş İlköğretim Okulu'na giderek bu tarihten sonra 1977 yılında da Dinek Ortaokulunu bitirmiştir. 1980 tarihinde ise Eskişehir Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olarak lisans eğitimi için Konya iline gitmiştir. 1984 tarihinde Selçuk Üniversitesi'ne başlayarak burada Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Burhan Sakallı, 2008 tarihinde ise yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesi için Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı'na devam etmiştir.

Burhan Sakallı Eğitim Hayatı


Burhan Sakallı İş Hayatı

Burhan Sakallı, lisans ve yüksek lisans eğitimden sonra 1985 yılında ilk olarak Atatürk Barajı derivasyon tünelleri ile ilgili bir projede yer almıştır. Ardından 1987 tarihinde Sır Barajı betonarme gergi uygulaması ile alakalı projelerde de çalışarak, 1988 tarihinden itibaren Gaziantep, Adana ve Mersin gibi illerde farklı alanlara yönelik kurucu ve yönetici olarak görev almıştır.

Burhan Sakallı İş Hayatı


Burhan Sakallı Siyasi Hayatı

Burhan Sakallı iş hayatından sonra siyasi hayatına başlayarak, ilk kez 29 Mart 2009 Ak Parti teşkilatı içerisinde Belediye Başkanlığı için aday olmuştur. 29 Mart 2009 tarihinde Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevine gelen Sakallı, bu görevi ikinci kez üstlenmiştir. Belediye Başkanlığı görevinden sonra ise AKP teşkilatı içerisindeki yerini de sürekli korumuş, AKP için farklı üyelik ve görevlerde bulunmuştur.

Burhan Sakallı Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.