Burhan Kayatürk Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili olan Burhan Kayatürk, 1970 yılında Van'da doğmuştur.
Burhan Kayatürk Kimdir

Burhan Kayatürk Biyografisi

Burhan Kayatürk’ün Eğitim ve Çalışma Hayatı

Pakistan Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi,  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını American International University'de İşletme Bölümünde tamamlamıştır. Pakistan, Hindistan, Nepal ve Afganistan'da mühendis ve proje müdürü, uluslararası firmalarda danışmanlık ve üst düzey yöneticilik yaptı. AK Parti'nin Ankara Siyaset Akademisi Başkanı, Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı, Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı Girişimci İşadamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı olarak değişik görevler üstlendi. Pakistan Parlamentosu'nun "Devlet Nişanı"na layık görüldü.

 

Burhan Kayatürk’ün Siyasi Hayatı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 23. Dönem Ankara Milletvekili seçildi. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanlığı yaptı. 24. Dönem Van Milletvekili seçildi.  Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Üyesi oldu.

Burhan Kayatürk,  25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.

Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.