İstanbul Dışında Hissedeceğiniz Burgazada'da Gezilecek 9 Yer

İstanbul’da sizi şehrin karmaşasından uzaklaştıracak bir yer mi arıyorsunuz? Burgazada'da gezilecek yerler listemize göz atabilirsiniz.
İstanbul Dışında Hissedeceğiniz Burgazada'da Gezilecek 9 Yer

Daha az bilinen ve tercih edilen bu ada, her zaman sıcakkanlı bir arkadaş izlenimi bırakmıştır. Burgazada, tarihi evlerle süslü güzel sokaklarıyla ünlü, sessiz ve sakin kaçamakların en güzel adreslerinden birisidir. Sıcak yaz aylarında denizin keyfini çıkarabileceğiniz ve şehrin atmosferinden kısa mesafede uzaklaşabileceğiniz mükemmel bir adadır. Bu sebeple bizler de bu içeriğimizde Burgazada'da gezilecek yerleri liste haline getirdik.

Burgazada'nın Gezilecek Mekanları Listesi

SıraMekanBölgeneoldu Puanı
1Sait Faik Abasıyanık MüzesiBurgazada10/9.9
2Aya Yani KilisesiBurgazada10/9.9
3Madam Marta KoyuBurgazada10/9.8
4Kalpazankaya PlajıBurgazada10/9.9
5Aya Yorgi Karipi ManastırıBurgazada10/9.8
6Hristos ManastırıBurgazada10/9.9
7Süt KoyuBurgazada10/9.8
8Burgazada CamiBurgazada10/9.9
9Burgazada Halk PlajıBurgazada10/9.7

Burgazada'da Gezilip Görülmesi Gereken 9 Yer

İşte Burgazada'da mutlaka görülmesi gereken mekanlar...

1. Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Ücretsiz Olması

Çağdaş Türk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından biri olan Sait Faik Abasıyanık, hayatının bir bölümünü Burgazada'da geçirmiştir. Abasıyanık'ın, 1906-1954 yılları arasında yaşadığı köşk şu an müzeleştirilmiş ve müzede ünlü edebiyatçının kişisel eşyalarını, odasını, kütüphanesini ve yazdığı eserlerin bir çoğu ziyaretçilere açıktır. Burgazada'ya gelindiğinde kesinlikle görülmesi gereken bu müze, eserlerin hangi ortamda yazıldığına tanıklık etmek için güzel bir mekandır.

Telefon(0216) 381 20 60
Saatler10:30-16:45 Pazartesi-Salı: Kapalı
AdresBahçelievler Merkez, burgazada, Çayır Sk. No:15, 34975 Adalar/İstanbul
Giriş ÜcretiÜcretsiz

Yorumlar

? Sait Faik müzesi, Sait Faik sevenler için, tek başına Burgaz adaya gitme sebebi olabilir. 3 katlı ahşap konakta Darüşşafaka tarafından idare ediliyor ve ücretsiz. Abdullah kılıç

? Türk edebiyatının en büyük yazarlarından ve öykücülerinden birisi olan Sait Faik Abasıyanık'ın Burgazada'da bulunan evini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bir yazara ait görmüş olduğum güzel ve en derli toplu müze. Müzede Sait Faik'le ilgili her detay var. Kesinlikle gidip görülmeli Gökhan ***

2. Aya Yani Kilisesi

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Tarihi
Mimarisi

Hagios Loannis Prodromos yani Aya Yani Kilisesi, Burgazada vapuru iskeleye yanaşırken görülen en ihtişamlı ve en özel mimari kubbeye sahip kilisedir. 11.yy'da inşa edilen kilise Yahya Peygamber adına yapılmış olan kilise, 1894 yılında meydana gelen büyük İstanbul depreminde büyük hasar görmüş ve en son ise 1999 yılında dev bir restorasyon geçirmiştir. Kilise'nin ahşap işçiliği ise görenlerin dikkatini çekecek kadar güzeldir.

SaatlerPazar: 09:00-13:00
AdresBurgazadası, Takımağa Meydanı Sk., 34975 Adalar/İstanbul

Yorumlar

? Güzel ve mimarisi iyi bir klise gitmenizi öneririm. Mücahit Can

? Çok güzel küçük bir kilise, görülmeli... Leyla Gözaydın

3. Madam Marta Koyu

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Manzarası
Sakin Olması

Manzarası ve sakinliğiyle Burgazada'nın en güzel yeri olan Madam Marta Koyu, hikayesiyle de dikkat çekmektedir. Ermeni olan Marta Arat'ın İstanbullu bir Ermeni ile evlendikten sonra depresyona girmesi sonucu kendisini bu koyda mavi sulara bıraktığı rivayet edilir. Bu sebeple Madam Marta Koyu olarak anılan bu koy, Burgazada'nın en dikkat çeken mekanları arasındadır. Ayrıca yürüyerek yorucu olabildiğinden küçük otobüslerle kolay ulaşım sağlanan bu koyda kamp yapmak yasaktır.

AdresBurgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Yorumlar

? Her mevsim görülmesi gereken bir yer. Zülküf Kurt

? Tekneyle gittiğim küçük ama tatlı bir koy herşeyden önce kaliteli insan topluluklarının gidip kimsenin kimseyi rahatsız etmediği sakin bir yer tavsiye ederim. Erhan Demirkol

4. Kalpazankaya Plajı

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Ücretsiz Giriş
Sakin Olması
Manzara

Burgazada Kalpazankaya, İstanbul'dan uzaklaşmak ve eşsiz bir manzara eşliğinde bir gün geçirmek isteyenler için son zamanlarda trend haline gelmiş mekanlar arasında bulunuyor. Keyifli vapur yolculuğunun ardından Kalpazankaya'da nefes almak İstanbul'un bütün karmaşasından uzaklaşmak için güzel bir alternatif. Ayrıca her ne kadar plajı kumluk değil taşlık olsa da güzel denizinden dolayı yüzmek isteyenlerin tercih ettiği noktadır.

AdresKalpazankaya Plajı, Adalar/İstanbul

Yorumlar

? Muhteşem bir yer insana İstanbul da nasıl böyle bir yer var dedirtiyor. Z**** K****

? Doğası ile sessiz sakin muhteşem bir yer. Yusuf Hamza

5. Aya Yorgi Karipi Manastırı

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Tarihi
Manzara

1728 yılında yapılan Aya Yorgi Karipi Manastırı, 1741'de yangından dolayı hasar gördüğünden yenilenmiştir. Yunan Haç planına göre inşa edilen bu manastır, Burgazada'da en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. Eşsiz manzarasıyla da görülmesi gereken yerler arasında yer alan bu manastır, Pazartesi ve Cuma günleri dışında ziyaret edilebiliyor.

Saat09:00-16:00 Pzt-Cuma: Kapalı
AdresBurgazadası, Gönüllü Cd. No:57, 34975 Adalar/İstanbul

Yorumlar

? Görülmesi değer verilmesi gerekli. Mehmet Balcı

? Manzara için o yokuşu çıkmaya değer. Gürkan ***

6. Hristos Manastırı

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Tarihi
Manzara

Burgazada'da diğer adaların manzarasını en güzel şekilde görebileceğiniz tepe olan Bayrak Tepe'ye (İsa Tepesi) adada hizmet veren küçük araçlar ile ulaşım sağlanabilmektedir. Manastır bölgesi girişinin içinde, çok güzel oyulmuş dört Bizans sütun başını da içeren bir dizi antik mimari kalıntısı bulunur. Manastır yöresinin sınırları içinde bugün bile hâlâ yağmur sularını toplayan dört adet kocaman, kemerli yer altı sarnıcı bulunuyor. 10. yy'da burada inşa edilmiş kiliseden günümüze pek fazla bir şey kalmamış, 19.yy ise yerine Metamorfosis Hristos Manastırı inşa edilmiş ve ibadete açılmıştır.

AdresBurgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

Yorumlar

?Tepede olduğu için ulaşması biraz zor ama varınca tüm yorgunluğunuzu unutuyorsunuz. Muhteşem!!! Ali İlhan

? Ada icinde gidilmesi en kolay yerlerden biri.. Rabia Nur

7. Süt Koyu

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Sakin
Kolay Ulaşım
Manzara

Yassı Adanın karşısında yer alan Süt Koyu, sakinliğiyle ''İstanbul'da böyle bir yer mi varmış!'' dedirten cinsten. Yürüyerek kolayca ulaşılabilecek olan bu koy denize girmek için uygun olmasa da özellikle arkadaşlarla oturup manzara eşliğinde bir şeyler içmek için keyifli bir mekan.

AdresBurgazadası, 34975 Adalar/İstanbul

8. Burgazada Cami

Burgazada'da Gezilecek Yerler

ARTILAREKSİLER
Manzara
Konum

İstanbul Ftehi'nin 500. yıldönümüne özel olarak 1953 yılında yapılan Burgazada Cami, Adanın tek camisidir. Camından eşsiz deniz manzarası süzülen bu cami, birlikte yaşamanın güzelliğini vurgulayan en güzel eserler arasındadır. Bunun sebebi ise yarım kalan cami inşaatının Rum kalfalardan Angelos tarafından gönüllü yapılmış olmasıdır.Ayrıca kolay ulaşılabilir olmasıyla da Burgazada'ya gidildiğinde görülmesi gereken yapılar arasındadır.

AdresBurgazadası, Gezinti Yolu Cd. No:29, 34975 Adalar/İstanbul

Yorumlar

? Cami çok şirin bir yere inşa edilmiş. Mahalledeki konumu gerçekten çok fotojenik. Cami imamı Kadir bey de çok beyefendi ve kibar biri ?? Tolgahan Hasanoğlu

? Dünyadaki en güzel manzarası olan bir camı gitmenizi öneririm. Mücahit Can

9. Burgazada Halk Plajı

Burgazada'da Gezilecek Yerler

 

ARTILAREKSİLER
Temiz Deniz
Ücretsiz

Temiz denizinden dolayı Burgazada'da en çok tercih edilen plaj olan Burgazada Halk Plajı, ücretsiz olmasından dolayı da beğeniliyor. Şenslong ve şemsiye isterseniz eğer plajda yer alan işletmelerden kiralamak mümkün.

AdresBurgazada Halk Plajı, Burgazadası, Barbaros Hayrettin Cd. No:3, 34975 Adalar/İstanbul

Yorumlar

? Denizi, havası güzel, rüzgarı bol, limana çok yakın, sol tarafta. Hakan Yarmazlar

? Su o kadar temiz ve berrak ki inanın ege de bile böyle temiz deniz bulamazsınız. Erhan Eryılmaz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kınalıada Popüler MekanlarıBüyükada Gezilecek Mekanlar
Heybeliada'nın En İyi MekanlarıBüyükada Plajları

Burgazada'da gezilecek yerler neler?

Burgazada'da gezilmesi gereken yerler arasında; Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Aya Yani Kilisesi, Madam Marta Koyu, Kalpazankaya Plajı, Aya Yorgi Karipi Manastırı, Hristos Manastırı, Süt Koyu, Burgazada Cami ve Burgazada Halk Plajı Burgazada'nın tarihi ve doğal güzellikleri arasındadır.

Burgazada'da yüzülür mü?

Kalpazankaya Plajı, Burgazada Halk Plajı ve Madam Marta Koyu gibi yüzmek için birçok plaja sahip olan Burgazada özellikle İstanbul'dan günübirlik gelenler tarafından yüzmek için tercih ediliyor.

Beşiktaş Burgazada kaç dakika?

Beşiktaş'tan Burgazada'ya 90 dakika içinde ulaşmak mümkündür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.