Burdur'un Meşhur Lezzetleri

Burdur ilimizin birbirinden nefis ünlü lezzetlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Burdur'un Meşhur Lezzetleri

Arapaşı Çorbası

Bölgede sevilerek tüketilen en önemli çorbaların başında gelmektedir. Un, domates, tavuk, tavuk suyu ve toz biberden yapılan bir çorbadır. Son derece lezzetli bir çorbadır.

aapasi-corbasi-002.jpg

 

Burdur Şiş Köfte

Bölgedeki en meşhur tatlardan biridir. Bu tat çevre merkezlerdeki tatlarla benzerlik göstermektedir. Keçi veya dana kaburga etinin kıymasından yapılan bu lezzete ek olarak sadece tuz eklenir. Harika bir tattır. Yöreye has bu lezzeti kesinlikle denemenizi öneririz.

burdur-sis-kofte-002.jpg

 

Tandır Kebabı

Bölge et yemekleriyle ünlü bir merkezimizdir. Tandır Kebabı ise çok özel günlerde, misafirlere sunulan lezzetler arasındadır. İyi beslenmiş oğlak ya da kuzudan yapılır. Bu yemeğin yapımında kullanılacak hayvanın iyi beslenmiş olması önemlidir. Tandırın olmadığı yerlerde kuyu veya fırında da yapılabilir. Eşsiz ve enfes bir tattır.

tandir-kebabi-001.jpg

 

Gazel Böreği

Bölgeye has bu börek, en fazla tüketilen hamur işi yemeğidir. İçerisine kıyma, patates, doğan ve maydanoz konulmaktadır. Eşsiz bir börek çeşididir. Hamur işi sevdalılarının kesinlikle denemesini tavsiye ederiz.

gazel-boregi.jpg

 

Ciğerli Bulgur Pilavı

Burdur’un yöresel lezzetlerinden biri de Ciğerli Bulgur Pilavı’dır. Bulgur, domates, tavuk ciğeri, soğan ve salçadan yapılır. Bölgedeki sofraların vazgeçilmez yemeklerindendir. Bu farklı pilav yemeğini denemelisiniz.

cigerli-bulgur-pilavi.jpg

 

Patlıcan Reçeli

Belki de birçoğunuz “Patlıcandan reçel mi olur?” diye düşüneceksiniz. Yanlış okumadınız. Burdurlular patlıcandan reçel yapıyor. Üstelik deneyenler bu tadı tavsiye ediyor. Patlıcan reçelinin yapımında körpe ve küçük patlıcanlar ile şeker, limon tuzu ve karanfil kullanılıyor.

patlican-receli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum