Burdur 58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Hakkında Her Şey

58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı hakkında akıllara takılan bütün bilgileri sizler için derledik. İşte komando okulu hakkındaki tüm detaylar...
Burdur 58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Hakkında Her Şey

Burdur İli ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'nın bulunduğu şehrimiz Burdur hakkında ulaşım ve konaklama gibi bilgileri bu sayfada sizlere detaylı olarak anlatıyoruz. Bunun yanı sıra askerlik eğitiminin verildiği 58 Piyade Alay Komutanlığı hakkında da bilinmesi gereken her şeyi özenle ve detaylı olarak anlattığımız bu içerikten erişebilirsiniz.

İşte Burdur ili ve komando yetiştiren 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı hakkında her şey;

Burdur İli Hakkında Genel Bilgiler

Burdur 58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

  • Yüzölçümü: 7.238 km2
  • Nüfusu: 99.333
  • İl Trafik No: 15
  • Alan Kodu: 248

Burdur çevresindeki kentler gibi ülkemizin ve dünyanın en eski yerleşim alanları arasında bulunmaktadır. Burdur, Göller Yöresi olarak bilinen bölgede yerleşmektedir. Akdeniz Bölgemizin iç tarafında bulunan Burdur arazisinin yarısından çoğu dağlardan meydana gelmektedir.

Burdur'un ilçeleri; Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ile birlikte tam 10 tanedir.

Burdur yöresel yemekleri ile öne çıkan illerimizden biridir. Burdur'a özgü yöresel yemeklerin başlıcaları; Arapaşı çorbası, Burdur şiş köfte, tandır kebabı, gazel böreği, patlıcan reçeli gibi lezzetlerdir.

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

Burdur 58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Komutanlığı hakkında tüm detayları içeriğimizde bulabilirsiniz.

Aynı zamanda, ülkemizde bulunan bütün kışlalarda kullanılması yasak eşyalar bulunmaktadır. 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı içinde de geçerli olan kullanılması yasak eşyalar listesine " Askerde Kışlaya Sokulması ve Kullanılması Yasak Eşyalar" sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Nasıl Gidilir? - Ulaşım Bilgileri

Burdur 58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Burdur'da bulunmaktadır. Burdur'a her ilden otobüs ile ulaşım mevcuttur. Otobüs terminalinden Piyade Alayına ulaşım şehir içi özel halk otobüsleriyle ya da taksiyle yapılabilmektedir.

Demir yolu hattı bulunmadığı için Piyade Alayına, demir yolu ile ulaşımı bulunmamaktadır.

Burdur, Isparta Havalimanı 35 km, Antalya Havalimanı ise 140 km mesafede yer almaktadır. Havayolundan ulaşım sağlamak isteyenler buradaki havalimanlarına gelerek Burdur şehirler arası otobüsler ile ulaşım sağlayabilirler.

Askeriye İçinde Sunulan İmkanlar

Burdur 58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında her taburun ayrı ayrı kendi hizmet binası, yeteri kadar koğuşu ve acemi erlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanları bulunmaktadır. Piyade alayında sunulan başlıca imkanlar şunlardır:

  • Kışla içerisinde erbaş ve erlerin aileleri ile görüşmelerini sağlamak için yeterli sayıda ankesör telefon, banka işlemlerini kolaylaştırmak için bankamatik ve posta işlemlerinde kullanmak üzere PTT şubesi bulunmaktadır.
  • Kışla içerisinde erbaş ve erlerin kantin ihtiyaçlarını sağlamak için yeterli sayıda kantin mevcuttur. Ayrıca erbaş ve erlerin dinlenebilecekleri gazinolar da bulunmaktadır.
  • Erbaş ve erlerin sağlık sorunları ile tedavi görebilecekleri merkez bulunmaktadır. Bununla birlikte, Burdur Devlet Hastanesi ve Isparta Askeri Hastanesine sevk edilerek sağlık hizmetleri de yürütülebilmektedir.
  • Personelin sorunlarına daha kolay çözüm bulunabilmesi için, kışla içerisinde Rehberlik ve Danışma Merkezleri bulunmaktadır.
  • Hafta içerisinde her saat, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde ziyaretçilerle nizamiye karakolunda bulunan ziyaretçi görüşme yerlerinde görüşme yapılmaktadır.
  • Erbaş ve erlerin istirahat ve hafta sonu izin sürelerinde kullanabilecekleri spor tesisleri bulunmaktadır.

Kayıt kabul esnasında acemi erlere tüm eşyalar (elbise, don, fanila, pijama, çorap, havlu, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, eşofman, diş macunu, diş fırçası, traş kremi, şampuan, sabun vb.) verilmektedir. Verilen eğitim kıyafetleri ve botlar bizzat kendileri tarafından denenmekte, uygun olmayanlar yerinde değiştirilmektedir.

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı İletişim Bilgileri

Burdur 58 Piyade Eğitim Alay Komutanlığı

Acemi erler ile telefon numaraları vasıtasıyla görüşme yapılabilmektedir. Ailelerin acemi erler ile irtibat kurabilecekleri telefon numaraları şunlardır:

Telefon Numarası: 0248 233 13 57-58-59

Açık Adres: 58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı Merkez/Burdur.

Benzer İçerik Önerileri
Askerlik İçin Alınması Gereken EşyalarBurdur'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
58 Yorum