Burcu Gönder Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Bir Demet Tiyatro isimli dizi ile geçen Burcu Gönder, 7 Şubat 1983’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Burcu Gönder Kimdir

Burcu Gönder Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra oyunculuğa adım atan Burcu Gönder, kamera karşısına ilk kez Bir Demet Tiyatro ile geçti. BKM Mutfak ekibine katılmasıyla geniş kitleler tarafından tanınmaya başladı. Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli dizi ile yıldızı parladı. 

 

2008’de yayınlanmaya başlayan Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli dizide yer aldı. BKM Mutfak oyuncularının yazıp oynadığı ve komik tiplemelere sahip olan program, bir tiyatro sahnesinde oynandı. Programda Eser Yenenler, Büşra Pekin, Oğuzhan Koç, Şahin Irmak, İbrahim Büyükak, Bülent Emrah Parlak, Ersin Korkut gibi pek çok oyuncu yer aldı. Daha sonra Neşeli Hayat isimli filmde yer aldı. Film, hayatı yolunda gitmediği için mutsuz olan bir noel babanın yaşadıklarını anlatıyor. Senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı filmin başrollerinde ise Büşra Pekin, Yılmaz Erdoğan ve Ersin Korkut yer aldı. 

burcu-gonder3.jpg

Genç oyuncu 2012’de Hükümet Kadın isimli filmde Gule karakterini canlandırdı. Film, kocasının ölümünden sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Yönetmen ve senaristliğini Sermiyan Midyat’ın yaptığı filmin başrollerinde ise Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat yer aldı. Burcu Gönder, 2013’te Hükümet Kadın 2 isimli filmde yeniden rol aldı. Filmde yine Xate ve Faruk’un mücadelesi anlatılıyor. Burcu Gönder 2014’te Analı Oğullu isimli dizide Gözde karakterini canlandırdı. Film, annesinin zoruyla evlenen bir adamın, uçak yolculuğu sırasında tanıştığı Lal’e aşık olmasını ve sonrasında yaşanılanları komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sermiyan Midyat, Sera Tokdemir, Gülhan Tekin, Durul Bazan, Onur Buldu, Devrim Yakut ve Burcu Gönder yer aldı. 


Burcu Gönder'in Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Analı Oğullu -2014
  • Hükümet Kadın 2-2013
  • Hükümet Kadın -2012
  • Aşağı Yukarı Yemişliler-2011
  • Neşeli Hayat -2009
  • Çok Güzel Hareketler Bunlar -2008
  • Bir Demet Tiyatro -2006

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.