Burcu Çetinkaya Kimdir

Ralli sporunda elde ettiği başarıları ile dikkatleri üerine çeken Burcu Çetinkaya, 19 Mart 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Burcu Çetinkaya Kimdir

Burcu Çetinkaya Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Koç Üniversitesi’nde ekonomi üzerine eğitim aldı. Ralliye ilk adımı Hitit Rallisi’ne atılarak attı. İlk yarışında üçüncülüğü göğüsleyen Burcu Çetinkaya, ardından katıldığı Fiat Rallisi’nde de üçüncülüğü elde etti. Adını bu alanda duyurmak isteyen Çetinkaya, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmaya devam etti. Castrol İstanbul Ralli yarışına katılan Burcu Çetinkaya, birinciliği bu kez göğüsledi .

6 dil bilen Burcu Çetinkaya, aktif olarak Ralli yapmanın yanı sıra televizyon programı sunuculuğu yaptı. 24 Tv’de Otomobil Sevdası isimli programın Merve Sena Kılıç ile birlikte sunuculuğunu yaptı. Programda, otomobil dünyasındaki gelişmeleri, modifiyeler ve klasik araçlarla ilgili önemli bilgileri bulabiliyorsunuz. Daha sonra Acun Ilıcalı’nın sunuculuğunu yaptığı Yok böyle Dans isimli yarışmada yer aldı. Jüri üyeliğini Tan Sağtürk, Azra Akın ve Sait Sökmen’in yaptığı programda Özge Ulusoy, Helin Avşar, Almeda Abaz, Aşkın Nur Yeni, Hakan Peker, Şenol İpek gibi ünlü isimler yer aldı. 

2012’de TropyTürk isimli yarışmada yer aldı. Yarışma Kenya’dan başlayıp Hint Okyanusu’nda son buldu. Sunuculuğunu Ertem Şener ve Helin Avşar’ın yaptığı programda Billur Kalkavan, Hale Caneroğlu, Tuğba Özay, Esra Ceyda Ersoy, Önder Bekensir gibi ünlü isimler yer aldı. Aldığı ani bir kararla tesettür kullanmaya başlayan Burcu Çetinkaya, aldığı kararıyla uzun süre gündemde kaldı. 2013’te ise Mehmet Fatih Çıtlak ile birlikte Sahur Vakti isimli programı sundu. Aynı zamanda TRT’de Ralli Günlüğü isimli programı sundu. 

Televizyon programlarının yanı sıra köşe yazarlığı da yapan Burcu Çetinkaya, önce Star Gazetesi’nde daha sonra ise Türkiye Gazetesi’nde Otomobil Sevdası isimli köşesinde yazılar yazmaktadır. 

Başarıları : 

  • 2005 - İstanbul Bayanlar Ralli Şampiyonası Şampiyonluğu 
  • 2006 - Castrol Fiesta Rallye Cup Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonluğu 
  • 2006 - Türkiye Tırmanma Şampiyonası Kategori İkinciliği 
  • 2007 - Castrol Fiesta Rallye Cup Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonluğu 
  • 2008 - Castrol Fiesta Rallye Cup Türkiye Ralli Sınıf 3 Birincisi 
  • 2008 - Fiesta Sporting Trophy International İkinciliği

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.