Burcu Binici Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Bir Bulut Olsam isimli dizi ile geçen Burcu Binici, 6 Temmuz 1986’da Erzurum’da dünyaya geldi.
Burcu Binici Kimdir

Burcu Binici Biyografisi

Aslen Rizeli olan genç oyuncu, kariyerinin ilk adımlarını dansla attı. Liseden mezun olduktan sonra çeşitli işlerde çalıştı. Banka, ilaç mümessiliği ve dansçılık yapmış olan Burcu Binici, bir süre Anadolu Ateşi isimli dans topluluğunda yer aldı. Uzun bir süre Anadolu Ateşi’nde yer alan Burcu Binici,  Meral Okay tarafından keşfedildi ve Bir Bulut Olsam isimli dizide Gülengül karakterini canlandırdı.

2009’da Bir Bulut Olsam isimli dizide Gülengül karakterini canlandırdı. Dizi, Serdar isimli bir doktorun Güneydoğu’ya gönüllü olarak gitmesini ve Narin isimli genç ve güzel bir kadına aşık olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Melisa Sözen, Engin Altan Düzyatan ve Engin Akyürek yer aldı. Daha sonra ise Dürüye’nin Güğümleri isimli dizide Huriye karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar önce kocasının terk ettiği Dürüye’nin kendi ayaklarının üstüne basıp kızlarına bakmasını ve yıllar sonra kocasının köye dönemsini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Emre Kınay, İpek Tuzcuoğlu ve Uğur Çavuşoğlu yer aldı.

2010’da ise Sensiz Yaşayamam isimli dizide rol aldı. Dizi, Mehmet Şevki isimli bir adamın yıllarca sakladığı sırlarının ortaya çıkmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Mustafa Alabora, Burcu Binici, Özgür Çevik, Emre Kınay ve Gülçin Santırcıoğlu yer aldı. 2012’de ise 6 Mantı isimli dizide Ayla karakterini canlandırdı. Ablası ve eniştesi öldükten sonra yeğenlerine, amcaları Murat ile birlikte bakmaya çalışan Ayla’nın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Burcu Binici ve Ulaş Torun yer aldı.

2012’de ise Sarı Siyah isimli filmde Leyla karakterini canlandırdı. Film, Osmanlı’nın son anlarında yaşanılan savaşları anlatıyor. Filmin başrollerinde Levent Akçay, Yusuf Güney, Burcu Binici ve Hakan Özyurt yer aldı. 2015’de ise Aşk Zamanı isimli dizide Sema karakterini canlandırdı. Dizi, eski bir kabadayının bir yandan kızları bir yandan da eski işleriyle uğraşmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yavuz Bingöl, Burcu Binici, Ali Ersan Duru ve Deniz Uğur yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2015-Aşk Zamanı
  • 2012 - Uçurum
  • 2012 - Biz Babasız Büyüdük
  • 2012 - 6 Mantı
  • 2012 - Sarı Siyah
  • 2010 - 2012 - Dürüye’nin Güğümleri
  • 2010 - Bir Bulut Olsam
  • 2010 - Sensiz Yaşayamam
  • 2009 - Bir Bulut Olsam

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.