Bullmastiff Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Eğer bir Bullmastiff köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız bu yazımız tam da size göre! Bullmastiff köpeği hakkında merak edilen tüm özellikleri ve bakımı hakkında her şeyi öğreneceksiniz. Gelin bu muazzam dostumuza birlikte göz atalım..
Bullmastiff Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bullmastiff Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Bullmastiff köpeği, muhtemelen 1800’lü yıllarda ortaya çıkmış bir türdür. Büyük, sessiz, korkusuz ve hızlı yapısı ile son derece dikkat çekmekte olan ırk kaçak avcıları yakalamak için kullanılmıştır. İngilizler tarafında geliştirilen çok güçlü bir köpek olduğu söylenmektedir. Türün elde edilebilmesi için Mastiff ve Bulldog köpekleri kullanıldığı söylenmektedir. Gece köpeği olarak da bilinen Bullmastiff, mükemmel bir bekçi olmasının yanı sıra ailelerin en yakın dostu olmayı da başarmıştır.

Yerin koruyucusu ünvanı ile tanınan Bullmastiff köpeği son derece cesur ve görevlerini yerine getirebilen bir ırktır. Her daim dikkatli ve güvenilir olan bu tür saldırganlara, hırsızlara ve yabancılara karşı mükemmel bir caydırıcı özelliğine sahiptir. İyi eğitilmesi ve sosyalleştirilmesi durumunda saldırgan tavırlar sergilemeyen bu tür kendine olan güveni ile bir hayli asil görünüme sahiptir. İlk olarak 1933 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilmiştir.

Bullmastiff Köpeği


Bullmastiff Köpek Görünümü

Sadık doğası ile son derece güçlü ve kaslı bir görünüme sahip olan Bullmastiff oldukça etkileyicidir. Büyük ve kare şeklinde ki kafası her daim uyanık bir ifade takınmaktadır. Ayrıca bir şeylerle meşgul olduğunda yüzü kırışmaktadır. Çok belirgin bir duruşa sahip olan Bullmastiff köpeği geniş burun, geniş ağız ve koyu renkte ki gözlere sahiptir. Güçlü görünümüne katkıda bulunan ön bacakları ve geniş göğüs yapısına sahiptir. Tüy yapısı son derece kısa ve sert olması ile bilinmektedir. Her türlü hava koşuluna dayanıklı paltosu siyah, kırmızı ve karışık renklerde görülmektedir. Ortalama vücut ağırlığı 60 kg civarında olup, omuz genişliği 70 cm kadardır.

Bullmastiff Köpeği


Bullmastiff Köpek Kişiliği

Sahibi ile oldukça güçlü bağlar kurabilen Bullmastiff köpeği son derece sadık ve cesur kişiliği ile bilinmektedir. Sosyalleştirmeye ve eğitime çok küçük yaşta başlatılmalıdır. Aksi taktirde saldırgan özellikler göstermeye meyillidir. Beraberinde baskın kişiliğe sahip bu tür her daim ailenin bir parçası olmak isteyecektir. Ayrıca tehlikelere karşı dikkatli ve hareketlidir. Düzenli egzersizlerinin yapılması önerilmektedir. Apartman hayatına uygun değildir. Daha geniş alanlarda yaşamak isteyecektir. Ayrıca bu türün en gizli özelliklerinden bir tanesi de yabancılardan hoşlanmasa da sahibinin çevresine karşı son derece hoşgörülü olmasıdır.

Bullmastiff Köpeği


Bullmastiff Köpeği Sağlık Durumu

Bullmastiff köpeği düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının oluşturulması durumunda oldukça uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her daim kaliteli köpek maması ve diyete uygun beslenme ile ortalama yaşam beklentisi 8 ile 10 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Diğer pek çok köpek cinsinde olduğu gibi Bullmastiff köpeği içinde bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir.

Köpeğinizin her daim sağlıklı bir hayat sürmesi için kişisel bakım uygulamalarını ihmal etmeyiniz. Ayrıca beslenme, rutin egzersiz, temizlik ve veteriner muayenesi oldukça önemlidir. Vücut direncinin her daim yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin korunması için Bullmastiff köpeğinize aşı uygulamaları yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Bullmastiff Köpeği


Bullmastiff Köpek Bakımı

Bullmastiff köpeği çok az bakım gerektirmektedir. Bu nedenle saatlerce bakım yapmak istemeyen bireyler için çok ideal bir seçim olmaktadır. Kaba, kısa tüy yapısı yalnızca haftalık olarak taranması yeterlidir. Beraberinde yıllık banyo gereksiniminin sağlanması gerekecektir. Ölü tüylerden kolayca arınması için nemli bir bezle silmenizde yeterlidir. Sarkık tazı kulaklarına sahip olan Bullmastiff köpeği enfeksiyonlara karşı kulak temizliği yapılmalıdır. Ayrıca dişleri için düzenli fırçalama, ayakları için düzenli tırnak kesimi yaptırmalısınız. Tüm bu bakım uygulamaları için köpek kuaförü ile iletişime geçmenizde fayda var. Beraberinde sağlıklı bir ortamda büyümesi için düzenli temizlik yapılmalıdır. Ayrıca çöpleri karıştırmaması için erişemeyeceği noktalara koyunuz.

Bullmastiff Köpeği


Bullmastiff Köpeği Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Bullmastiff köpeği son derece sosyal kişiliği ile dikkat çekse de çocuklarla bir araya getirilmesi için yavruluktan itibaren aile dahil edilmelidir. Beraberinde iyi bir eğitim ile çocuklara karşı son derece nazik olabilen bu tür cüssesi ile istemsizce daha küçük çocuklara zarar verebilmektedir. Bu genellikle çarpma yada ısırmadan kaynaklı olabilir. Öte yandan çocuklarınızın Bullmastiff köpeği ile vakit geçireceğinde nasıl davranması hakkında bilgi vermeniz önerilmektedir. Köpeğin kulak, kuyruk yada uzuvlarından çekmesi durumunda saldırganlaşabilir. Diğer evcil hayvanlar ile de küçüklükten itibaren tanışması durumuna sıkı bir arkadaşlık kurabilir. Fakat yabancılara karşı her daim dikkatli davrandığını unutmayınız.

Bullmastiff Köpeği


Bullmastiff Cinsi Köpek Özellikleri

  • Sadık ve itaatkar aile köpeğidir.
  • Büyük çocuklarla daha iyi arkadaşlık kurmaktadır.
  • Havlayan bir köpek değildir.
  • Sevdiği insanları ölümüne korumaktadır.
  • Başarılı bekçi köpeğidir.
  • Çok güçlü bir köpektir.
  • Bazen inatçı olabilmektedir.
  • Sosyalleştirme ve eğitilmesi erken başlatılmalıdır.
  • İlk kez köpek sahiplenecekler için önerilmez.
  • Son derece masraflı ve pahalı bir ırktır.
  • Doğru eğitim verilmezse diğer hayvanlara karşı saldırgandır.
  • Bazı kalıtsal hastalıklara karşı oldukça hassastır.

Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.