Bulgaristan Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri

Bulgaristan, Türk vatandaşlarının en çok yaşadığı ve en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Bulgaristan’da toplamda 3 adet Türk Başkonsolosluğu yer almaktadır. İşte, Bulgaristan’daki Türk Başkonsoloslukları ve iletişim bilgileri…
Bulgaristan Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri

Komşularımız arasında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan’da yer alan Türk Konsoloslukları, hem ülke içerisinde yaşayan hem de tatil amaçlı Bulgaristan’ın belli bölgelerine gelen Türk turistlere sorun çözümlerinde ve yol göstermede destek olmaktadır.

Bulgaristan’daki Türk konsolosluklarının adres, telefon, mail ve görev bölgelerine ulaşabilirsiniz.

NOT: Bulgaristan’daki Türk Konsolosluk temsilciliklerindeki işlemlerinizi internet üzerinde randevu alarak, Konsolosluklarda sıra beklemeden randevu alabilirsiniz. Bunun için “E-Konsolosluk Randevu Alma ve Sorgulama” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda Bulgaristan gezilecek yerleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz "Bulgaristan’da Gezilecek ve Görülecek Yerler" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Sofya Büyükelçiliği – Başkonsolosluğu

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan’da en çok ziyaret edilen Sofya Türk Başkonsolosluğu’nun görev alanı “Sofya, Montana, Vidin, Vratsa, Pernik, Köstendil, Blagoevgrad” bölgelerini kapsamaktadır.

bulgaristan'daki türk konsoloslukları filibe konsolosluğu

Adres: Boulevard Vassıl Levskı No:80 1000 Sofıa Republıc Of Bulgarıa

Telefon: 00 359 2 935 55 00

Faks: 00 359 2 981 93 58

[email protected]

Sofya Büyükelçiliği Resmi Sitesi


Burgaz Başkonsolosluğu

Bulgaristan’da yer alan ikinci bir Türk Başkonsolosluğu Burgaz Türk Başkonsolosluğu’dur ve bu konsolosluğun görev alanı “Bourgas (Burgaz), Sliven, Varna, Dobriç, Razgrad, Şumen (Şumnu), Rousse (Rusçuk), Tırgovişte (Eski Cuma), Silistra (Silistre), ve Yambol (Yanbolu)” bölgelerini kapsamaktadır.

bulgaristan'daki türk konsoloslukları burgaz konsolosluğu

Adres: Boulevard Demokratsıa No:38 8000 Bourgas

Telefon: 00359 56 879940

Faks: 00359 56 821700

[email protected]

Burgaz Başkonsolosluğu Resmi Sitesi


Filibe Başkonsolosluğu

Bulgaristan’da Türklerin genel olarak ziyaret ettiği Filibe’nin içerisinde yer alan Türk Başkonsolosluğu’nun görev alanı “Plovdiv (Filibe), Haskovo (Hasköy), Loveç (Lofça), Gabrovo, Kırcali, Pazarcık, Smolyan (Paşmaklı), Stara Zagora (Eski Zağra), Veliko Tırnovo, Pleven (Plevne)” bölglerini kapsamaktadır.

bulgaristan'daki türk konsoloslukları sofya konsolosluğu

Adres: Rue Fılıp Makedonskı No:10 4000 Plovdıv Republıque De Bulgarıe

Telefon: +359 32 275 160-161-162-163

+359 32 62 48 39

[email protected]

Filibe Başkonsolosluğu Resmi Sitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum