Bülent Eczacıbaşı Kimdir

Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Eczacıbaşı, 1949 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Bülent Eczacıbaşı Kimdir

Bülent Eczacıbaşı Biyografisi

Bülent Eczacıbaşı, ilk ve ortaöğretimden sonra liseyi İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdi. Sonrasında üniversite eğitimi için Londra Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ne kayıt oldu. Eğitimini bitirdikten sonra aynı alanda Amerika Birleşik Devletleri’nde, Massachusetts Institute of Technology’den kimya mühendisliği dalında master yaptı.

Bülent Eczacıbaşı’nın Kariyeri

Bülent Eczacıbaşı, 1974 yılında ilk kez çalışma hayatına başladı ve Eczacıbaşı Holding bünyesinde yer alarak topluluğun çeşitli kuruluşlarında yönetim görevlerinde bulundu. 1991-1993 yılları arasında başarılarından dolayı TÜSİAD Başkanlığı’na seçildi.

Bülent Eczacıbaşı, 4 yıl Yüksek İstişare Konseyi başkanlığını, 4 yıl ise Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. 2003 yılında ise TÜSİAD Onursal Başkanı seçildi.

bülent eczacıbaşı iş adamı

2015 yılı itibarıyla Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Eczacıbaşı, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'nın Onursal Başkanı ve İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni bünyesinde bulunduran İstanbul Modern Sanat Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkanı’dır.

Eczacıbaşı, 1,7 milyar dolarlık şahsi serveti ile Türkiye'nin 13. zenginidir.

Bülent Eczacıbaşı, evli ve iki çocuk sahibidir.       

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.