Bugünün İşini Yarına Bırakma Öğretisinin Sırrı

Geçmişten bugüne kadar dedelerimizden ninelerimizden şimdide anne ve babalarımızdan çokça duyduğumuz meşhur söz.
Bugünün İşini Yarına Bırakma Öğretisinin Sırrı

Uzmanlar  'Bugünün işini yarına bırakama'nın'  neden önemli olduğunu belirlemişler ve bazı araştırmalarda deneylerde bulunmuşlar.

Sonuçları ünlü bir dergide açıklanan araştırma, bir iş için verilen süre ne kadar uzun olursa o işi erteleme olasılığı o kadar çok oluyor.

Birkaç katılımcıya bankada bir hesap açmalarını isteyen uzmanlar, bunun için kimi katılımcılara haziran ayından aralık ayına kadar, kimi katılımcılara da temmuzdan ocağa kadar süre vermişlerdir.Ocak ayına kadar zaman verilen katılımcıların, yıl değişeceğinden dolayı işi erteledikleri görülmüştür.

Hedeflerinizi Küçük Tutup Büyüğe Ulaşın

Zamanın hedeflere ulaşıp ulaşılmayacağı arasında bağlantı bulunduğunu belirten uzmanlar, ' Bugünün işini yarına bırakmamak' ile ilgili önerilerde bulunmuşlardır.

Örneğin amacınız, hedefiniz 50 kilo vermekse kendinizi 5 kilo vermeliyim diye ayarlayabilirsiniz. Hedeflerinize ulaşmak için tarihler koyabilirsiniz.Mesela 'para biriktirmem gerek' yerine 'pazartesiden itibaren bütçe oluşturuyorum' deyin. Yani hedeflerinizi somutlaştırıp, hayata geçirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.