Buffalo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD New York Eyaleti'ne bağlı Buffalo kenti tarihi, kültürel ve doğal alanlarıyla turistik bir merkezdir. Buffalo'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Buffalo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Albright-Knox Sanat Galerisi

Buffalo Devlet Koleji'nin karşısında yer alan Albright-Knox Sanat Galerisi, 1890 ve 1905 yılları arasında binasının inşa edilmesiyle hizmete başladı. Edward Brodhead Green ve Augustus Saint-Gaudens ortak tasarımı olan kurum binası, Beaux sanatı mimari tarzıyla oluşturulmuştur. Galeri çağdaş sanat için kilit noktalardan biridir. 1890 yılında, Buffalolu girişimci ve hayırsever, John J. Albright'ın çabalarıyla açılmıştır. Kübizm, gerçeküstücülük, yapılandırmacılık gibi alanlarda 20. yüzyılın Pablo Picasso, Georges Braque, Jean Metzinger, Albert Gleizes, Henri Matisse, André Derain, Joan Miró, Piet Mondrian ve Alexander Rodchenko gibi dev sanatkarlarının eserleri de burada sergileniyor. Albert Gleizes'in 1913'te yaptığı 135 x 155,5 cm ebatlarındaki yağlıboya çalışmasının özel ilgi gördüğü galeri, Buffalo seyahatine çıkmadan gezi rehberinize eklemeniz gereken mekanlardan biridir.

albright-knox-sanat-galerisi.jpg

 

Darwin D. Martin Evi

darwin-d.-martin-evi.jpg

Frank Lloyd Wright tarafından dizayn edilen ve 1903 - 1905 yılları arasında oluşturulan ev 2,428 metrekarelik alana kurulmuştur. Bu konak Buffalo'nun ünlü simalarından iş adamı Darwin D. Martin'in eşi ile beraber hayat sürdüğü ikametgahıdır. Gönüllülerin düzenlediği organizasyonlar ve çeşitli turlar vasıtasıyla tanıtılan ev, Buffalo'nun turistik yerlerinden biri olarak ün kazanmıştır. 1986 yılından bu yana Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunan Darwin D. Martin Evi Buffalo'nun gezilecek yerlerindendir. 

 

Buffalo Belediye Binası

buffalo-belediye-binasi.jpg

Buffalo'nun yerel yönetim birimlerine ev sahipliği yapan binadır. 1931 yılında hizmete açılanbelediye binası, 3,642 metrekarelik dev bir alanı kapsamaktadır. 32 katı ve 115 metre yüksekliğiyle ABD New York Eyaleti'ndeki en şaşalı yapılarından biri olarak ünlenmiştir. Ünlü mimar John J. Wade'in tasarladığı yapı Art deco mimari tarzının izlerini taşımaktadır. Binanın maliyeti toplamda 95 milyon doları bulmuştur. Buffalo kentinin tarihi yerlerinden biri olarak ünlenen bu dev yerel yönetim binasını görmeden kentten ayrılmayın.

 

Buffalo ve Erie Botanik Bahçeleri

buffalo-ve-erie-botanik-bahceleri.jpg

Bu bahçeler peyzaj mimarı Frederick Law Olmsted, cam ev mimarları Lord ve Burnham ile botanikçi ve bitki araştırmacısı John F. Cowell tarafından oluşturulmuştur. Bölgeye botanik bahçe fikri ilk olarak 1860'lı yılların sonlarında seslendirilmeye başlansa da oluşturulması 1894 ve 1900 yılları arasında gerçekleşti. 156 dönümlük bir sahaya kurulan Buffalo ve Erie Botanik Bahçeleri, tropikal bitkilere, çalı ve bataklık bitkilerine, göletlere, yürüyüş alanlarına sahiptir. Ayrıca mükemmel manzaraları kolayca gezebilmeniz için bölgede faytonlar da hizmet veriyor. Onlarca renk tonuyla ve size heyecan dolu dakikalar yaşatacak bu botanik bahçe Buffalo'nun en turistik yerlerinden biri haline gelmiştir.

 

Buffalo Bilim Müzesi

buffalo-bilim-muzesi.jpg

Kentin bilim müzesi olarak faaliyet gösteren kurum, 1929 yılında açılmıştır. Müze binası da 1861 yılında inşa edilen tarihi bir yapıdır. Tarihi bina August Esenwein ve James A. Johnson tarafından tasarlanarak hizmete sunulmuştur. Müzede astronomi, teknoloji, hayvanlarla ilgili bilimsel sergiler bulunuyor. Özellikle hayvan fosilleri ve nesli tükenmiş hayvanlara ait organizmaların sunulduğu kurum, Buffalo kentine gelen bilim meraklılarının gözde adreslerinden birine çevrilmiştir.

 

McKinley Ulusal Anıtı

mckinley-ulusal-aniti.jpg

1896 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin 25. Başkanı olarak göreve başlayan William McKinley'in anısına inşa edilen ulusal bir anıttır. Aslında Başkan McKinley Ohio Eyaleti'ndendir. Onun New York Eyaleti şehirlerinden Buffalo'da defnedilmesinin ve adına yine burada anıt inşa edilmesinin sebebi, 1901 yılında bu kentte bir suikaste kurban gitmesidir. Polonyalı suikastçi Leon Czolgosz tarafından katledilen Başkan Mckinley'in heykelinin ve mezarının bulunduğu alan Buffalo kentiyle özdeşleşmiştir. Merdivenler vasıtasıyla anıta doğru çıkarken ilk olarak sizi McKinley'in heykeli karşılıyor. Akabinde 10-15 basamak çıktıktan sonra anıta ulaşıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.